Τελευταία Νέα

25/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Λαμία - Ατρόμητος 2-2 (1ος Αγώνας).

Λαμία και Ατρόμητος σημείωσαν τέσσερα γκολ σε 16 λεπτά και έμειναν στο 2-2 στη Φθιώτιδα, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυγενικού - Σπυρόπουλος και Ντάουντα τα γκολ.
Eκρηκτικό ξεκίνημα στο ΔΑΚ Λαμίας, στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα της Φθιώτιδας και τον Ατρόμητο, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Μέχρι το 16ο λεπτό είχαν σημειωθεί τέσσερα γκολ! Το σκορ άνοιξαν μόλις στο 3' οι Περιστεριώτες. Από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες, ο Φυτανίδης έκανε προβολή στο δοκάρι.
Νέο σουτ του Ζησόπουλου και αυτό στο δοκάρι, ο Ντάουντα από κοντά όμως σκόραρε (0-1)! Η απάντηση ήρθε ακριβώς ένα λεπτό μετά. Ο Τζόκιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Αυγενικού έκανε το σουτ, η μπάλα στο δοκάρι. Ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με νέο σουτ σκόραρε (1-1). Ο Νιγηριανός επιθετικός του Ατρόμητου σημείωσε και δεύτερο γκολ, στο 14'.
Από κεφαλιά πάσα του Μπρίτο, ο νεαποκτηθείς στράικερ έκανε πλασέ στην κίνηση με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Και πάλι όμως το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε πολύ. Στο 16' σημειώθηκε το τέρμα του αγώνα. Το δεξί μπακ της Λαμίας, ο Σπυρόπουλος, εξαπέλυσε τρομερό σουτ 10 μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά και κάρφωσε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι (2-2)!
Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός κάπως έπεσε, με τη Λαμία να έχει ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Στο 20' ο Τζόκιτς σούταρε από διαγώνια θέση, ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 27' το σουτ του Βαλιού και στο 30' αυτό του Φερφελή δεν είχαν τύχη.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Λαμία απείλησε εκ νέου. Στο 48' ο Αυγενικού έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Ακόμα σπουδαιότρη ευκαιρία αυτή του 53', με την κεφαλιά του Φερφελή να ξουδετερώνεται από τον Παπαδόπουλο με δυσκολία. Ο Ατρόμητος έκανε τελική για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, στο 66'. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, ο Ζησόπουλος έκανε τακουνάκι με πλάτη στο τέρμα, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και κατέληξε στην αγκαλιά του Πίτκα. 
Στα λεπτά που ακολούθησαν επρόκειτο για ένα ισορροπημένο παιχνίδι, χωρίς φάσεις όμως. Το 2-2 δίνει προβάδισμα για πρόκριση στον Ατρόμητο, αλλά όλα θα κριθούν στο Περιστέρι, την 1η Φεβρουαρίου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Πίτκας, Παπαργυρίου, Βαλιός, Κοτσώνης, Σπυρόπουλος (46' Καραγιάννης), Αυγενικού, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης (83' Μανιάς), Τζόκιτς, Τσούκαλος (70' Πατσαρούχας), Φερφελής
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μπάγκα, Ουμπίντες, Λημνιός, Τόνσο (61' Κυριακίδης), Μπρίτο (59' Βασιλείου), Ντάουντα (68' Λε Ταλέκ).
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας).
Βοηθοί: Βερρής (Λέσβου), Κοντιζάς (Πειραιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου