Τελευταία Νέα

4/2/17

16η Αγωνιστική Α1 : Προμηθέας Πάτρας - Κολοσσός Ρόδου 78-68

Ανώτερος στο δεύτερο μέρος, ο Προμηθέας νίκησε (78-68) τον πληγωμένο Κολοσσό και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Stoiximan.gr Basket League.
O μεν Προμηθέας χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Ο δε Κολοσσός ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όμως έχασε μόλις στο πρώτο λεπτό τον κορυφαίο παίκτη του, δεν είχε στην Πάτρα τον αναπληρωματικό του σέντερ και στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη (78-68) και έκαναν έτσι αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League, καθώς πλέον έχουν ρεκόρ 6-10, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται στο 4-12 και τη Δόξα Λευκάδας στο 3-12 με ματς λιγότερο.
O MVP:
Ο Νίκος Γκίκας έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση. Ήρθε ξανά από τον πάγκο για να δώσει στον Προμηθέα 18 πόντους με 3/3 δίποντα και 4/5 τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής. Δεν πήρε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ, όμως τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Έδωσε τρομερή ώθηση στην ομάδα του έχοντας τον ρόλο του έκτου παίκτη και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Οι 17 πόντοι του 19χρονου Κώστα Παπαδάκη, που έκανε σπουδαία εμφάνιση στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε. Με τον Ρέλεφορντ εκτός αγώνα, ο μικρός που είχε "καθαρίσει" με δέκα πόντους σε ενάμιση λεπτό στο Ρέθυμνο, άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Άρης Λυκογιάννης και έγραψε 5/6 τρίποντα, αλλά και 5 ασίστ. Η εμφάνιση του Παπαδάκη ήταν το κέρδος του Κολοσσού σε αυτή την αναμέτρηση.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, σε μία φάση στο πρώτο λεπτό! Όταν ο Τρέβορ Ρέλεφορντ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς, ο Κολοσσός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Αναγκάστηκε να παίξει όλο το παιχνίδι χωρίς τον βασικό του άσο και ήταν λογικό κάποια στιγμή να ξεμείνει από δυνάμεις και επιλογές. Ο Χολ που είχε κάνει το ματς της ζωής του στη νίκη επί του ΠΑΟΚ έμεινε χαμηλά, ο MVP της Α' Φάσης, Τζουβόντε Ρέντικ, ήταν κακός και η νίκη του Προμηθέα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο στόχος του Κολοσσού ήταν να ρίξει στο ξεκίνημα το τέμπο. Αν και έχασε στο πρώτο λεπτό τον Ρέλεφορντ, η ομάδα της Ρόδου κράτησε το σκορ χαμηλά και στο τέλος του δεκαλέπτου (9-10) είχε για πρώτο σκόρερ με έξι πόντους τον Βασιλόπουλο. Το τέμπο ανέβηκε στη συνέχεια, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν σε τρομερή κατάσταση τους Τσούκου (10π. από τον πάγκο) και Παπαδάκη (5 ασίστ σε εννέα λεπτά) και κράτησαν το προβάδισμα (32-33) στο ημίχρονο έχοντας 11 τελικές πάσες στα 12 εύστοχα σουτ τους. Αν μάλιστα δεν υπήρχε ο Γκίκας (10 πόντοι, 4/5 σουτ σε εννέα λεπτά), ο Προμηθέας θα βρισκόταν σε χειρότερη θέση.
Η ομάδα της Πάτρας μπήκε στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 8-0 για το +7 (40-33), πριν φτάσει και στο +12 (50-38) στα μέσα του δεκαλέπτου. Αυτό το ξέσπασμα, ήταν όλο το ματς για τους γηπεδούχους που στο 30' είχαν αέρα 13 πόντων (58-45) έχοντας σκοράρει 26 στο δεκάλεπτο. Ο Κολοσσός έμοιαζε άδειος από δυνάμεις και δεν έβρισκε λύσεις ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση από τη στιγμή που είχε χάσει τον κορυφαίο παίκτη του από νωρίς. Η τέταρτη περίοδος είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Προμηθέα να παίρνει εύκολα τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 9-10, 32-33, 58-45, 78-68.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Αγγέλου): Μπάσινγκεϊμ 21(2), Πέττας, Φαγέ 8(1), Ντίκερσον 5, Μουρ 9(1), Παπαντωνίου 4, Γκίκας 18(4), Γερομιχαλός 4, Τζόουνς 8(1), Τόντιτς 1.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλος 6, Χολ 5 (2/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 36 λεπτά), Τσούκου 16(3), Γεωργαλής 6(2), Άχονεν 4, Παπαδάκης 17(5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου