Τελευταία Νέα

4/2/17

19η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1.


Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Ναζλίδη στο 80ό λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, καθώς ο Νίκιτς "απάντησε" για την Κέρκυρα τέσσερα λεπτά αργότερα και διαμόρφωσε το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Συναρπαστική ως προς την εξέλιξή της ήταν η αναμέτρηση της Λάρισας, ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Κέρκυρα για τη 19η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.
Οι Φαίακες έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφεραν με τους Τουράμ, Γεωργίου και Κόντο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Κατάφερε, όμως, να ανοίξει το σκορ στο 80ό λεπτό με τον Θωμά Ναζλίδη να πλασάρει εξαιρετικά τον Κουτζαβασίλη και με τη βοήθεια του δοκαριού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι "βυσσινί", ωστόσο, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Επστάιν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κόντορ έχασε τον Νίκιτς και ο Σέρβος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.
Αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την Κέρκυρα, καθώς η ΑΕΛ προηγήθηκε πρώτη, ενώ δεν κατάφερε γι' ακόμη μια φορά να πανηγυρίσει τη νίκη στην έδρα της.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "AEL FC Arena"
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Λάζαρος Δημητριάδης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Τικό (46' Γκολουζάντε), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Βαρέλα, Ντέλετιτς, Καπός, Ναζλίδης, Αβραάμ
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ιωάννου, Γκομές, Κεϊτά, Σιόντης, Κόντος, Επστάιν, Γεωργίου, Τουράμ.
Γκολ: 80' Ναζλίδης / 84' Νίκιτς
Κάρτες: 21' Ντέλετιτς, 37' Βαρέλα / 29' Γεωργίου, 45' Κεϊτά

Η ανασκόπηση του αγώνα:


Στο 23ο λεπτό, ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του Επστάιν, υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, τροφοδότησε τον Τουράμ στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε την επιτόπια ντρίμπλα και το σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοβ.
Τρία λεπτά αργότερα (26'), οι Φαίακες έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.  Ο Τουράμ "ζάλισε" τον Τικό με διαδοχικές "κοφτές" ντρίμπλες,"έσπασε" την μπάλα έξω στον Γεωργίου, αυτός έπιασε το σουτ, ο Ξενοδόχοφ απομακρύνει με τα πόδια, ο Κόντος αιφνιδιάστηκε στο "ριμπάουντ" και η μπάλα από τα πόδια του κατέληξε άουτ.
Στο 36ο λεπτό, ο Καπός μπήκε στην περιοχή, ο Ντιμιτρόβσκι τον κράτησε από τη φανέλα, ο πρώτος έπεσε στο έδαφος. Η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι, το οποίος όμως δεν της δόθηκε. Ο Καπός έπεσε εύκολα, αλλά ο Ντιμιτρόβσκι τον κράτησε από τη φανέλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη, αλλά μην μπορεί να απειλήσει άμεσα και ουσιαστικά τον Φώτη Κουτζαβασίλη. Στο 59ο λεπτό, ο Αβραάμ κινήθηκε από τα αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά δε βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του ώστε να παρεμβληθεί της πορείας της μπάλας.
Στο 72', ο Τουράμ κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 80ό λεπτό, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ, ο Αβραάμ μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα, ο Γκομές κόβει έκοψε ο Ναζλίδης υποδέχθηκε την μπάλα, πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη, η μπάλα χτυπησε στο δοκάρι και βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα της εστίας της Κέρκυρας.
Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων αποδείχθηκε εφήμερη. Στο 84ο λεπτό, ο Επστάιν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νίκιτς με κεφαλιά στην κίνηση - και με τον Κόντορ να έχει χάσει το μαρκάρισμα - ισοφάρισε.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Αβραάμ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Ναζλίδη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου