Τελευταία Νέα

5/2/17

19η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0

Με κορυφαίο παίκτη του τον Σεμπά και σκόρερ τους Βιάνα (2'), Ελιουνούσι (42') και Φορτούνη (56'), ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε μέχρι το τελικό υπέρ του 3-0 επί του Ηρακλή στο Φάληρο. 13 απο τις 14 συνολικά τελικές των ερυθρολέυκων ήταν εντός εστίας!
Μετά την εκτός έδρας επιτυχία του κόντρα στην Βέροια, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει μια ακόμη ομάδα που μάχεται για την σωτηρία της. Αυτή τη φορά ήταν ο Ηρακλής, τον οποίο υποδέχθηκαν οι Πειραιώτες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 19η αγωνιστική της Super League.
Εκτός πλάνων του Πάουλο Μπέντο για το παιχνίδι με τον Γηραιό έμειναν οι Παρέδες (είχε ενοχλήσεις μετά το ματς με τον Άρη), Ρέτσος (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής), Ντα Κόστα (προφυλάχθηκε ενόψει Κυπέλλου) και οι Ντομίνγκες, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ανσαριφάρντ για λόγους τακτικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε για μια ακόμη φορά την διάταξη 4-2-3-1, με τον Μποτία να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Ρομαό σε ρόλο αντί - Μιλιβόγεβιτς.
Με νέο πρόσωπο στην αποστολή τον Αργυρόπουλο (μεταγραφικό απόκτημα από τον Πανιώνιο) αλλά χωρίς τους τραυματίες Γροντή - Λεοζίνιο και τον τιμωρημένο Ιντζόγλου, όπως και τον Λουκίνα που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής, ταξίδεψε ο Ηρακλής στον Πειραιά, με τον Σάββα Παντελίδη να επιλέγει σύστημα με τρεις στόπερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Με κορυφαίο του γηπέδου τον Σεμπά, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επικρατήσει των αντιπάλων του, που φάνηκαν επιθετικά μόνο στο δεκάλεπτο 60' - 70' και είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Χουάντερσον. Τα γκολ για το τελικό 3-0 στο Φάληρο υπέρ των Πειραιωτών ήρθαν από τους Βιάνα, Ελιουνούσι, Φορτούνη.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)
Βοηθοί: Γεώργιος Λάζαρης (ΕΠΣ Καβάλας), Δημήτριος Τζαφόλιας (ΕΠΣ Αν. Αττικής)
 Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς (60' Ανδρούτσος), Φορτούνης (78' Μαρίν), Ελιουνούσι (72' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (80' Κυνηγόπουλος), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος (61' Πασάς), Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε (68' Μπαστακός).
Γκολ: 2' Βιάνα, 42' Ελιουνούσι, 56' Φορτούνης / -
Κάρτες: 27' Μαρτίνς, 33' Φορτούνης, 90' Φιγκέιρας / 21' Στάμου

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Με την 8η ασίστ του Σεμπά στο πρωτάθλημα (περιέργως η στατιστική υπηρεσία της Super League δεν του έχει χρεώσει αυτή με την Βέροια και τον δίνει με 7...) και το πρώτο γκολ του Βιάνα με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός μόλις στο 2ο λεπτό βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε κόντρα στον Ηρακλή.
Σίγουρα αυτή η εξέλιξη χαλούσε τα σχέδια των φιλοξενούμενων αλλά δεν ήταν ικανή να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το αγωνιστικό τους πλάνο. Με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή και τρεις στόπερ, ο Γηραιός ήθελε αρχικά να είναι συνεπής ανασταλτικά και δευτερευόντως να απειλήσει αν και όταν έβρισκε χώρους.
Χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοση του ο Ολυμπιακός είχε σε κέφια τον Σεμπά, μαζί και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα αλλά όχι και τον τρόπο να νικήσει το τείχος που ύψωνε συχνά - πυκνά ο Χουάντερσον.
Ο γκολκίπερ του Ηρακλή είπε "όχι" στις προσπάθειες του Σεμπά στο 16', του Φορτούνη στο 33', του Ελιουνούσι στο 35', του Φιγκέιρας και του Φορτούνη στο 39'!
Την στιγμή που ο Παντελίδης έβαζε "γκάζια" στον Σαραμαντά, τον οποίο ταλαιπωρούσε αφάνταστα ο Σεμπά, ο Ηρακλής έδειχνε να μην έχει τρόπο αντίδρασης στο Φάληρο.
Σε ένα γρήγορο τρανζίσιον στο 42ο λεπτό, ο Φιγκέιρας έδωσε την 4η ασίστ του στο πρωτάθλημα (και 7η συνολικά στη σεζόν) και ο Ελιουνούσι νίκησε τον Χουάντερσον για το 2-0, που ήταν το σκορ ημιχρόνου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Χουάντερσον να νικά και πάλι τον Σεμπά (49'), ωστόσο το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ξεκίνησε από καταπληκτικό άνοιγμα του Βραζιλιάνου εξτρέμ στον Ιντέγε. Καθυστέρησε αρχικά ο Νιγηριανός φορ, το ίδιο και ο Φορτούνης που ξαναγύρισε στον Ιντέγε, ο Χουάντερσον έσωσε για πολλοστή φορά αλλά στην επαναφορά ο Φορτούνης σημείωσε το 3-0 στο 56'.
Ο Καπίνο στο 62' έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Περόνε, στην καλύτερη φάση του Ηρακλή στο ματς, με τους Μπέντο - Παντελίδη να τραβάνε ήδη "χαρτιά" από τον πάγκο. Στο 69' ο Μποτία διόρθωσε λάθος του Καπίνο διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και αμέσως μετά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του σε εξ επαφής κεφαλιά του Κούρου, σε ένα δεκάλεπτο που ανήκε επιθετικά στον Γηραιό.
Στην 11η τελική του Ολυμπιακού (όλες εντός στόχου), ο Χουάντερσον για μια ακόμη φορά νίκησε τον Σεμπά και ένα λεπτό μετά ο Ιντέγε έκανε "τσαφ" χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στις καθυστερήσεις ο Μποτία χάλασε ένα τρομερό στατιστικό, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Πειραιώτες είχαν 13 τελικές προσπάθειες στο ματς, όλες on target, αλλά με την κεφαλιά του Ισπανού στόπερ να καταλήγει άουτ, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με το ούτως ή άλλως εντυπωσιακό 14(13).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου