Τελευταία Νέα

5/2/17

19η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2

Ματσάρα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το "12 στα 13" κόντρα στον Αστέρα του φοβερού Μανιά, που πέτυχε δύο γκολ. Σκόραραν Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, αλλά και ο Σάχοφ, στο τελικό 3-2.Ο Θάνος αρνήθηκε πέναλτι στον Αστέρα στο 11' και χάρισε αποβολή στον Μάτος στο 42' που κλότσησε αντιπαλό του!
'Eνα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος έγινε στην γεμάτη, μετά από καιρό Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά την 12 νίκη στα 13 τελευταία παιχνίδια του και να πιστοποιεί τη τρομερή αγωνιστική άνοδο στην οποία βρίσκεται στο τελευταίο χρονικό διάστημα.
Βοήθησε σ’ αυτό ο πολύ καλός Αστέρας που έβαλε, με αιχμή του δόρατος τον Μανιά που σκόραρε δις, πολλά εμπόδια στον δρόμο της ομάδας του Ίβιτς για την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν καθοριστικός ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος, εκείνοι, όμως, που έδωσαν τη νίκη ήταν οι δύο νεοαποκτηθέντες Πρίγιοβιτς και Ενρίκε που σκόραραν, μετά τον Σάχοφ, αμφότεροι και μάλιστα ο Σερβοελβετός έδωσε και την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Βραζιλιάνου.
Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μόνο τον Πανιώνιο συγκάτοικο στην δεύτερη θέση και ετοιμάζεται για το καυτό επόμενο εικοσαήμερο με τα ματς κόντρα στην Ξάνθη (Κύπελλο) και τη Σάλκε (Europa League). Ο Βλάνταν Ίβιτς, ωστόσο, έχει λόγο να προβληματίζεται για την άμυνα που κόλλησε και στα δύο γκολ του Αστέρα.  

 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενά)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας-Λευκάδας) & Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (46΄ Ενρίκε), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (87΄ Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69΄ Πρίγιοβιτς).
Αστέρας Τρίπολης (Δ. Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66΄ Φαρίνια), Τσουκαλάς, Μάσα (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46΄ Ιγκλέσιας), Μανιάς.
Γκολ: Σάχοφ 28΄, 70΄ Πρίγιοβιτς, 84΄ Ενρίκε / Μανιάς 18΄, 79΄
Κάρτες: 42΄ Μάτος, 49΄ Γλύκος  / 2΄ Χαμντανί, Μάσα 14΄, 54΄ Γιαννούλης, 59΄ Ντοναρούμα, 88΄ Ιγκλέσιας, 90΄ Τσιλιανίδης

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-4-2- σε ρόμβο, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι στη Λάρισα. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Βαρέλα αντί του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας. Οι υπόλοιποι 10 παρέμειναν οι ίδιοι στην ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, ο Γλύκος ήταν στην εστία, δεξιά στην άμυνα ο Μάτος, αριστερά ο Λέοβατς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κρέσπο και Βαρέλα. Στη βάση του ρόμβου ως αμυντικό χαφ ήταν ο Κάνιας, στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσίμιροτ και Σάχοφ, επιτελικός μέσος ο Μπίσεσβαρ και δίδυμο στην επίθεση οι Κουλούρης, Μυστακίδης.
Ο Δημήτρης Ελεύθερος παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σχήμα 4-2-3-1. Ο Ντοναρούμα ήταν κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στα στόπερ οι Χαμντανί και Σελίν, δεξί μπακ ο Κώτσιρας και αριστερό ο Γιαννούλης. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Δημούτσος και Τσουκαλάς με πιο προωθημένο τον Τσιλιανίδη ως "δεκάρι". Αριστερά ήταν ο Μάσα, δεξιά ο Μπαστιανός και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.
Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 6ο λεπτό, με τον Μάτος να αποφεύγει υπέροχα Δημούτσο και Μάσα από δεξιά στην περιοχή, αλλά να σουτάρει άστοχα με το αριστερό. Η πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα ήταν στο 11ο λεπτό με κεφαλιά του Τσιλιανίδη έπειτα από σέντρα Γιαννούλη, την οποία απέκρουσε δύσκολα ο Γλύκος σε κόρνερ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο ΠΑΟΚ είχε μπει με μεγαλύτερη διάθεση στο ματς, ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 18΄ ο Μανιάς άνοιξε το σκορ "παγώνοντας" την Τούμπα στη δεύτερη αξιόλογη ευκαιρία του Αστέρα. Ο Κώτσιρας από δεξιά έκανε πάσα στον Τσουκαλά, αυτός "τσίμπησε" έξυπνα την μπάλα στην περιοχή για τον Μανιά, ο οποίος σούταρε αμέσως και νίκησε τον Γλύκο στέλνοντάς την στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μανιά με τη φανέλα του Αστέρα. Μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ έψαξε άμεσα την ισοφάριση και είχε καλή ευκαιρία στο 24΄, με τον Λέοβατς να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, τον Γιαννούλη να μη μπορεί να βρει την μπάλα για να την απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά αυτό να αιφνιδιάζει τον Μάτος που δεν μπόρεσε να "εκτελέσει" από πλεονεκτική θέση.
Η "απάντηση" του ΠΑΟΚ ήρθε στο 28΄ με γκολ του Σάχοφ. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τρομερή επέλαση από την αριστερή πλευρά, έβγαλε τη σέντρα και ο επερχόμενος στην περιοχή Ουκρανός πλάσαρε με τη μία στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο "Δικέφαλος" είχε καλή στιγμή για να κάνει γρήγορα την ανατροπή, με σουτ του Μπίσεσβαρ από το ημικύκλιο της περιοχής να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντοναρούμα. Ο Μπίσεσβαρ πάντως μεσοεπιθετικά ανέβασε πολύ την απόδοση των "ασπρόμαυρων". Στο 35΄ και στο 38΄ ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιές των Κουλούρη αρχικά και Μάτος στη δεύτερη περίπτωση, οι οποίες αμφότερες έγιναν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ και κατέληξαν άουτ. Στον 42' ο Θάνος χάρισε αποβολή στον Μάτος στο 42' που κλότσησε αντιπαλό του! Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα καλό σουτ του Μυστακίδη που μπλόκαρε ο Ντοναρούμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ελυθερόπουλος έβαλε τον Ιγκλέσιας αντί του Μπαστιάνου, περνώντας τον Τσιλιανίδη δεξιά και τον Δημούτσο μπροστά από τα αμυντικά χαφ που πλέον ήταν ο Τσουκαλάς με τον Ιγκλέσιας. Ο Ίβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Πέντρο Ενρίκε, αλλάζοντας και τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-2-3-1, με δύο κεντρικά χαφ τους Τσίμιροτ και Σάχοφ, "δεκάρι" τον Μπίσεσβαρ, αριστερά τον Πέντρο Ενρίκε, δεξιά τον Μυστακίδη και μόνο στην κορυφή της επίθεσης τον Κουλούρη. Το πρώτο τέταρτου του δευτέρου μέρους είχε αρκετές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα δίχως αξιοσημείωτες φάσεις.
Στο 61΄ ο Γλύκος μπλόκαρε ένα μακρινό σουτ του Μάσα και στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της ανατροπής. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε ωραία στην περιοχή από αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Ενρίκε που έκανε την προβολή, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Γιαννούλη και τον Ντοναρούμα να αποκρούει, ενώ ούτε ο Κουλούρης μπόρεσε να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης. Ο διαιτητής Θάνος δεν υπέδειξε κάτι στη φάση. Στο επόμενο λεπτό, ο Πέντρο Ενρίκε με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Ντοναρούμα σε εκπληκτική επέμβαση.
Στο 66΄ ο Ίβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Πρίγιοβιτς και αυτός αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή, καθώς τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του σκόραρε το γκολ της ανατροπής για τον ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν και το πρώτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 70΄ ο Μάτος από δεξιά έβγαλε εξαιρετική σέντρα με το αριστερό στην περιοχή και ο Σερβοελβετός επιθετικός ξέφυγε από τον Χαμντανί και με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Ντοναρούμα. Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, όσο κυλούσαν τα λεπτά.
Και κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μανιά, φέρνοντας ξανά το ματς στα ίσα στο 79΄. Ο Κώτσιρας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Έλληνας επιθετικός με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο ΠΑΟΚ όμως συνέχισε να πιέζει για να ξαναπάρει το προβάδισμα στο τέλος και τα κατάφερε με γκολ του Πέντρο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος πήρε πάσα από τον Πρίγιοβιτς και "εκτέλεσε" τον Ντοναρούμα μπαίνοντας στην περιοχή με καταπληκτικό σουτ με το εξωτερικό. Στο 89΄ ο Αστέρας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και πάλι, με σουτ του Στανισάβλιεβιτς που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Γλύκος. Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής με σκορ 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου