Τελευταία Νέα

12/2/17

20η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-0

Η Κέρκυρα νίκησε με 1-0 τον καλύτερο Λεβαδειακό με τον Γιάννη Χριστόπουλο στην τεχνική ηγεσία - χάρη στο γκολ του Ματιέ Γκομές - κι εδραιώνεται όλο και πιο ισχυρά στη Super League.
Στην Κέρκυρα, για την 20ή αγωνιστική της Super League, η τοπική ομάδα κατάφερε και νίκησε τον Λεβαδειακό με 1-0 με το γκολ που πέτυχε ο Ματιέ Γκομές.
Σημαντική νίκη για τη νησιωτική ομάδα, καθώς αύξησε τη διαφορά ασφαλείας της από τη ζώνη υποβιβασμού και συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα της και με καλύτερες πιθανότητες.
Οι Βοιωτοί παραμένουν σε μπελάδες. Προς το παρόν είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού, ενώ εκκρεμεί και η αναμέτρηση της Δευτέρας, στο "Καυτανζόγλειο", εκεί όπου ο Ηρακλής υποδέχεται την ΑΕΚ.
Χωρίς νίκη στη Super League ο Λεβαδειακός από τις 27 Νοεμβρίου 2016 (!), όταν και είχε νικήσει με 3-0 τον Ηρακλή. Από τότε, εννιά ήττες και δύο ισοπαλίες. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη των Βοιωτών ήταν σχεδόν πριν από ένα ημερολογιακό έτος. Στις 28 Φλεβάρη της περασμένης χρονιάς, είχε νικήσει 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Πρώτη νίκη μετά τις 18 Ιανουαρίου για την Κέρκυρα, καθώς εκείνη την ημερομηνία είχε νικήσει 4-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μεσολάβησαν τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Πρώτη εντός έδρας νίκη μετά τις 6 Νοεμβρίου, όταν οι Φαίακες είχαν νίκησει με 2-0 τη Βέροια.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Βοηθοί: Γεώργιος Καλφόγλου, Παναγιώτης Μεσσήνης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚEΡKYΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (83' Αντιλέχου), Γκομές, Ζορμπάς (74' Κεϊτά), Επστάιν (71' Κόντος), Τουράμ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (54' λόγω τρ. Μαχαίρας), Ουόν, Νιάς, Μεντί, Καραμπουέ, Κουλιμπαλί (69' Σουμπίνιο), Καλτσάς, Σίλβα (80' Γιακουμάκης), Μάντζιος, Γιουσούφ
Γκολ: 34' Γκομές
Κάρτες: 14' Νιάς, 54' Καραμπουέ, 66' Μεντί
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Μάντζιος έβγαλε ωραία πάσα στον Γιουσούφ, ο Αφρικανός εμποδίστηκε από τον Σπίνουλα και ο Κουτζαβασίλης απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 13ο λεπτό, ο Ουόν νίκησε στον αέρα τον Νίκιτς, ο Σέρβος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
Στο 19', ο Λεβαδειακός έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κουτζαβασίλης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μάντζιο, στον οποίον η μπάλα έφθασε ύστερα από ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Καραμπουέ και Γιουσούφ.
Ξανά κοντά στο γκολ οι Βοιωτοί, τρία λεπτά αργότερα. Στο 22ο λεπτό ο Τόνι Σίλβα βγήκε από τα δεξιά, σε τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη, αλλά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας αρνήθηκε εκ νέου την παραβίαση της εστίας του.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς, ο Ντιμιτρόβσκι έπιασε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Επστάιν, αλλά μπλόκαρε ο Ναμάσκο.
Στο 34ο λεπτό ήρθε το γκολ για τη νησιωτική ομάδα. Ο Ζορμπάς έβγαλε στον Επστάιν στην αριστερή πλευρά, αυτός γύρισε στον Γκομές - Κουλιμπαλί και Ουόν μάρκαραν, αλλά εξ' αποστάσεως - ο Γάλλος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ναμάσκο, ο οποίος κι αυτός δεν αντέδρασε κατά το βέλτιστο τρόπο.
Στο 54ο λεπτό, ο Μουλόπουλος έπεσε άτσαλα στο έδαφος με το αριστερό του χέρι και τραυματίστηκε, ενώ έγινε αλλαγή δίνοντας τη θέση του στον Μαχαίρα. Στο 61ο λεπτό, ο Γκομές γύρισε από τα δεξιά, ο Τουράμ τραβήχτηκε προς τα έξω, απέφυγε το μαρκάρισμα του Ουόν, έκανε και το σουτ στην κίνηση, η μπάλα ψηλά έξω.
Στο 84', ο Λεβαδειακός έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μεντί έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε σταθερά.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεβαδειακός έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Καλτσάς έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά έπεσε πάνω στον "φύλακα-άγγελο" της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου