Τελευταία Νέα

19/2/17

21η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2

Ο Πλατανιάς επικράτησε με 2-1 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού συνεχίζοντας την πολύ καλή του πορεία και πλησίασε κοντά στην πρώτη πεντάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα play off. 

Mια σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Πλατανιάς το απόγευμα της Κυριακής επικρατώντας στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με 2-1 και σκαρφάλωσε έτσι στην 6η θέση, μόλις ένα πόντο πίσω από την Ξάνθη που είναι στην 5η θέση.
Η ομάδα των Χανίων ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά στο ματς μετά την μείωση του σκορ από τον Ρέι ο οποίος στο ντεμπούτου του με την ομάδα του Αγρινίου έδειξε πολύ καλά στοιχεία.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Παναιτωλικού"
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Χ. Μπαλτά (Αχαϊας), Ά. Πήττα (Ηλείας)
4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Χαντάκιας, Κούσας, Πάουλο, Λόπες (69' Παπαδόπουλος), Μπράβο (58' Ρέι), Μάκος, Φάρλεϊ, Κλέσιο (74' Κουτρουμάνος), Μαρκόφσκι.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Γιορέντε (89' Ντεβέσα), Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς (86' Μαραγκός), Στάθης, Μουνάφο, Μανούσος (75' Αποστολόπουλος), Σίγκνιεβιτς.
Γκολ:  27' Μανούσος, 55' Καρυπίδης
Κίτρινες:  31' Κλέσιο/36' Μανούσος, 63' Κάργας
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του Παναιτωλικού με ένα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Κυριακίδη και τους Κλέσιο, Κούσα, Χαντάκια, Ρότσα στην άμυνα. Μπροστά τους αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ οι Μάκος με τον Μπράβο ενώ η τριάδα ήταν οι Λόπες, Μάρκος Πάουλο και Ρόσα και στην κορυφή ο Μαρκόβσκι.
Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε ένα 3-4-2-1 έχοντας στην εστία τον Σωτηρίου. Στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Κάργας, Καρυπίδης και Μπανανά και η τετράδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής αποτελούνταν από τους Στάθη, Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς και Βάντερσον. Οι Γιορέντε, Μανούσος έπαιξαν σε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και στην κορυφή αγωνίστηκε ο Σίγκνιεβιτς.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 4-0 μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με στόχο να δείξουν αντίδραση και πως το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής δεν τους είχε επηρεάσει. Η ομάδα του Αγρινίου απείλησε πρώτη στο 13' όταν ο Ρότσα βρέθηκε έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα ωραίο σουτ, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Στάθη και έφυγε κόρνερ.
Μάλιστα με την εκτέλεση του οι παίκτες του Χάβου έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαρκόβσκι έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι γύρισε στον Κούσα ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε αλλά ο Μπανανά έκανε την προβολή και έσωσε την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 24' όταν ο Μανούσος κέρδισε τις κόντρες από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, ο Σίγκνιεβιτς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα έξω. Ο Παναιτωλικός απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Μάρκος Πάουλο να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Σωτηρίου έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.
Στο 26΄ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι όταν ο Μανούσος μπήκε στη περιοχή, από τα αριστερά, απέφυγε τον Χαντάκια ο οποίος έκανε το τάκλιν χωρίς να βρει την μπάλα, ο επιθετικός του Πλατανιά έπεσε και ο ρέφερι έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Κυριακίδη για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Οι παίκτες του Μάκη Χάβου προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχτηκαν αλλά δεν τα κατάφεραν και η υπεροχή που είχαν ήταν ανούσια με κάθε προσπάθεια να ανακόπτεται από την άμυνα του Πλατανιά. Βέβαια και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν εκ νέου και να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο το οποίο έληξε με τον Πλατανιά να προηγείται με 1-0.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΓΚΟΛ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και ο Παναιτωλικός που ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση απείλησε πρώτος. Στο 54' ο Μάρκος Πάουλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χαντάκιας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή αλλά ο Γιορέντε που ήταν πάνω στη γραμμή έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.
Η ψυχρολουσία όμως για την ομάδα του Αγρινίου ήρθε στο επόμενο λεπτό με το δεύτερο γκολ από πλευράς Πλατανιά. Στο 55' ο Γιορέντε εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Καρυπίδης με δεύτερη κεφαλιά έκανε το 2-0.
Ο Μάκης Χάβος προσπάθησε να αντιδράσει και έριξε στο ματς τους Παπαδόπουλο, Ρέι κάνοντας την ομάδα του αρκετά επιθετική και το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους.
ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ.
Αρχικά στο 81' ο Παναιτωλικός μείωσε στο σκορ με τον Ρέι. Ο μέσος των γηπεδούχων, πέρασε τέσσερις αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και με σουτ με το αριστερό μείωσε το σκορ για την ομάδα του.
Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Ρότσα να σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Στο 87' και πάλι ο Παναιτωλικός βγήκε στην επίθεση. Ο Μάρκους Πάολο θα δώσει στον Ρόσα ο οποίος θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα φύγει πάνω από την εστία του Σωτηρίου.
Παρά την προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω και να φτάσουν στην ισοφάριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου