Τελευταία Νέα

2/2/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ολυμπιακός - Άρης 2-0 (1-1).

Με τους Αλί Σισοκό και Δημήτρη Νικολάου να πετυχαίνουν τα παρθενικά γκολ τους με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Άρη και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.
O Oλυμπιακός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 του μαχητικού Άρη (1-1 το πρώτο παιχνίδι) στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη στα παρθενικά γκολ των Αλί Σισοκό και Δημήτρη Νικολάου με την ερυθρόλευκη φανέλα, παίρνοντας την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου.
Το 4-4-2 με τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Όσκαρ Καρντόσο ως επιθετικό δίδυμο έδειξε, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο παιχνίδι, να μην λειτουργεί. Όμως, η ποιότητα του Αλί Σισοκό έδωσε τη λύση στον -κατά γενική ομολογία- μέτριο Ολυμπιακό. Το γκολ του Γάλλου αμυντικού απελευθέρωσε τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι, εν αντιθέσει με το πρώτος μέρος, έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση, είχαν ωραίες συνεργασίες, καθώς και δοκάρι με τον Καρντόσο στο 65ο λεπτό.
Απ' την πλευρά τους, οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν στο τελευταίο 10λεπτο να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, έβαλαν... δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά το γκολ του νεαρού Νικολάου στο 86' έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρά τους. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού, στα προημιτελικά του θεσμού, ο Ατρόμητος.

Ο Σισοκό αποδείχθηκε... γαλλικό κλειδί.

O Πάουλο Μπέντο επέλεξε ως σύστημα το 4-4-2, το οποίο δοκίμαζε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Νικόλα Λεάλι επιλέχθηκε για κάτω απ' τα γκολπόστ, ο νεοαποκτηθείς Χουάν Κάρλος Παρέδες με τον Αλί Σισοκό ήταν τα δύο μπακ, ενώ οι Δημήτρης Νικολάου και Παναγιώτης Ρέτσος αποτέλεσαν το δίδυμο στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ανέλαβε το ρόλο του αντί-Μιλιβόγεβιτς μετά την μεταγραφή του Σέρβου στην Κρίσταλ Πάλας, έχοντας ως παρτενέρ τον Αντρέ Μαρτίνς, οι Γιώργος Μανθάτης και Ταρίκ Ελιουνούσι αγωνίστηκαν στα "φτερά" της επίθεσης, ενώ οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Όσκαρ Καρντόσο εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης.
Απ' την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος έδειξε να βάζει σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο, αφού άφησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό γκολκίπερ, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, οι Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα και Τζανακάκης αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα, ο Μακουτά είχε ρόλο "κόφτη" με τους Νέτο και Πίτου Γκαρσία να αγωνίζονται ως εσωτερικοί χαφ. Στην επίθεση, οι Μάρκος Ντούνης και Κενάν Μπαργκάν κινούνταν πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Αντώνη Καπνίδη.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρέτσο, Νικολάου, Παρέδες (80' Φιγκέιρας), Σισόκο, Μαρτίνς (76' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Ελιουνούσι (71' Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.
ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο (87' Καρβούνης), Ντούνης (75' Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70' Ανάκογλου), Μπαργκάν.
Γκολ: 50' Σισοκό, 86' Νικολάου
Κίτρινες: 55' Ρέτσος, 91' Φιγκέιρας 15' Τσουμάνης, 53' Καπνίδης, 57' Ντούνης
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε διάθεση να αναλάβει τα ηνία του αγώνα απ' τα πρώτα λεπτά. Παρ' όλα αυτά, η καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη δεν έφυγε περιθώρια αισιοδοξίας στους "ερυθρολεύκους". Αποτέλεσμα, η πρώτη καλή στιγμή να λάβει χώρα στο 13ο λεπτό, με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ταρίκ Ελιουνούσι να περνάει λίγο πάνω απ' την εστία του Αναγνωστόπουλου. Ο Νορβηγός απείλησε ξανά δύο λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά με το κεφάλι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση με τους ταχύτατους Μάρκο Ντούνη και Κενάν Μπαργκάν, αλλά ο Νικόλα Λεάλι έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά σε δύο περιπτώσεις κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Όσο περνούσε η ώρα, οι "ερυθρόλευκοι" ανέβαζαν την απόδοσή τους, χάνοντας ακόμα μία αξιόλογη ευκαιρία στο 25ο λεπτό. Ο Αντρέ Μαρτίνς εκτέλεσε το φάουλ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Αναγνωστόπουλος με ωραία επέμβαση, έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.
Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, κάτι που αποτυπώνεται κι απ' το εντυπωσιακό 78% κατοχής στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά οι ευκαιρίες έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ήταν ξεκάθαρο πως είχε αμυντικό προσανατολισμό με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν και δεν επρόκειτο να παρεκκλίνει απ' το αρχικό πλάνο.
Παρ' όλα αυτά, στο 30ό λεπτό, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης κατάφερε να "τρυπήσει" την άμυνα του Άρη, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Μαρτίνς, έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Αναγνωστόπουλος δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μανθάτης επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Απ' τα πόδια του Μαρτίνς προήλθε κι η σημαντικότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, αλλά το πλασέ στην κίνηση του Σισοκό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πορτογάλου, πέρασε ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.
Ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο μπάλα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 48', ο Μανθάτης επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος δήλωσε ξανά "παρών" και μπλόκαρε σταθερά. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα, ο Αλί Σισοκό "έλυσε το γόρδιο δεσμό", δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Γιώργος Μανθάτης έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ προσπάθησε να εκτελέσει, αλλά ο Χαριτωνίδης έβαλε τη κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει στον Σισοκό, κι αυτός με όμορφο πλασέ στην κίνηση να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, με αποτέλεσμα να αφήσουν πολλούς κενούς χώρους, τους οποίους και εκμεταλλεύτηκαν οι "ερυθρόλευκοι". Στο 64ο λεπτό, ο Ανσαριφάρντ έκανε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ' την εστία του Αναγνωστόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιρανός συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Καρντόσο, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.
Οι παίκτες του Μπέντο δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να "κλειδώσουν" την πρόκριση. Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά το συρτό σουτ του Κενάν Μπαργκάν πέρασε ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Λεάλι.
Τρία λεπτά αργότερα, ο επιθετικός του Άρη βρέθηκε απέναντι στον Ιταλό τερματοφύλακα, εκμεταλλευόμενος τις κόντρες, αλλά ο Αλεξίς Ρομαό την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και αποσόβησε τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να αγχώνονται, αλλά στο 86' ο Δημήτρης Νικολάου με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου