Τελευταία Νέα

1/2/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΑΕΚ- Λεβαδειακό 6-0 (1-0).

Με δυο γκολ στο ντεμπούτο του Σέρχιο Αραούχο με τα κιτρινόμαυρα, η ΑΕΚ κέρδισε με 6-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Kυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά.
Με δεδομένη τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στη Λιβαδειά και παρά τις φωνές εγρήγορσης του Χιμένεθ, το ενδιαφέρον στη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, έπεφτε περισσότερο στο ντεμπούτο του Σέρχιο Αραούχο και λιγότερο στην υπόθεση πρόκριση. Και ο Αργεντινός φορ φρόντισε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, στην νίκη της Ένωσης με το εντυπωσιακό 6-0.
Ο Αραούχο παρόλο που ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα με μόλις δυο προπονήσεις στα πόδια του, πέτυχε δυο γκολ. Και μάλιστα και τα δυο με κεφαλιά. Ενώ το κέφι του Αργεντινού φορ, ήταν καταλυτικό συστατικό σε γενικότερη εξαιρετική επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Όσο για τον Λεβαδειακό, δεν είχε να αντιπαρατάξει απολύτως τίποτα σε διάθεση των γηπεδούχων για νίκη με πολλά γκολ.

Με κέφια στην επίθεση.

Για την ΑΕΚ το παιχνίδι είχε προφανώς πολύ πιο βαρύνουσα σημασία απ’ ότι για τον Λεβαδειακό. Και για όσα αφορούσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού αλλά και για την ανάγκη (περαιτέρω) τόνωσης της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης. Γι αυτό και η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με πολύ μεγαλύτερα κέφια από τον Λεβαδειακό. Χρειάστηκε περίπου έναν τέταρτο για να βρει πατήματα μια ενδεκάδα με τον Αραούχο για πρώτη φορα στη σύνθεση της και τον Μπακασέτα μετά από πολύ καιρό σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Επόπτες: Δουδούμης (Φθιώτιδας), Μπαξμπάουμ (Αν. Αττικής)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον (69’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ροντρίγκες (60’ Αϊντάρεβιτς), Βάργκας, Μπακασέτας, Αραούχο (80’ Γιαννούτσος).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας (66’ Μαχαίρας), Μιλιάζες, Κουλιμπαλί(55’ Νιάσε), Λόπεζ, Λάτσι (61’ Σίλβα), Μοχάμεντ, Σουμπίνιο, Βασιλείου
Γκολ: 21’ Μπακασέτας, 28’ Αραούχο, 61’ Αραούχο, 68’ Βάργκας, 79’ Κολοβέτσιος, 84’ Γαλανόπουλος
Κάρτες:  40’ Γιουσούφ, 76’ Τριποτσέρης, 87’ Ντίντακ, 88’ Νιάσε
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Όταν όμως άρχισε να βρίσκει ρυθμό, έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Λεβαδειακού. Από το 15’ μέχρι και το 20’, η ΑΕΚ απείλησε δυο φορές με σουτ του Μπακάκη και του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, μια ευκαιρία εξ επαφής του Γιόχανσον και την πρώτη τελική του Αραούχο. Μέχρι που ο Μπακασέτας βρήκε δίχτυα στο 21’ με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Προφανώς και το γκολ αυτό τελείωνε κάθε κουβέντα περί της πρόκρισης.
Όμως η ΑΕΚ είχε κέφια. Εξακολούθησε να πιέζει, να βγάζει γρήγορες επιθέσεις με συνεργασίες Αραούχο, Μπακασέτα, Πατίτο και Βάργκας αλλά και ανεβάσματα των δυο ακραίων μπακ. Και στο 28’ ο Αραούχο έκανε το 2-0. Ενώ τρια λεπτά αργότερα απείλησε και με δεύτερο γκολ. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε μέχρι το τέλοσς του πρώτου ημιχρόνου να αντιδράσει. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που δοκίμαζε να βγει μπροστά και να φτιάξει επίθεση, κινδύνευε πολύ στα μετόπισθεν από τους επιθετικούς της ΑΕΚ που έβρισκαν χώρους.
Η (σφοδρή) επιθυμία της ΑΕΚ να συνδυάσει την πρόκριση με θέαμα και πολλά γκολ, ήταν ξεκάθαρη και στο δεύτερο ημίχρονο. Τα πολλά κέφια που είχε η επιθετική τετράδα, έβαλαν τον Λεβαδειακό στην περιοχή του από την αρχή του δευτέρου μέρους. Και σ’ αυτά τα κέφια, η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, απαντήσεις δεν είχε. Τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Αραούχο, έβρισκαν χώρους για να δράσουν.
Και στο 61’ ο Αργεντινός φορ πέτυχε το δεύτερο γκολ του. Ο Βάργκας έβγαλε την σέντρα και ο Αραούχο πάλι με καρφωτή κεφαλιά, αυτή την φορα στο δεύτερο δοκάρι, έκανε 3-0. Όμως η ΑΕΚ δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Και χρειάστηκε να περάσουν μόλις επτά λεπτά, για να φτάσει και στο τέταρτο γκολ. Αυτή την φορά ήταν ο Γιόχανσον που έβγαλε κάθετη πάσα και ο Βάργκας από δημιουργός έγινε εκτελεστής. Ο Βενεζουελάνος με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 4-0.
Ο Λεβαδειακός ήδη είχε πετάξει λευκή πετσέτα, ενώ η ΑΕΚ παρόλο που έκανε αλλαγές, συνέχισε να κυνηγά επιθέσεις και γκολ. Και στο 79ο λεπτό, ήρθε και το πέμπτο τέρμα. Ο Γαλανόπουλος μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού, γύρισε την μπάλα, ο Αραούχο δεν μπόρεσε να κοντραλάρει και να εκτελέσει, όμως ο Κολοβέτσιος μπήκε στην φάση και αφού απέφυγε τον Μοσχονά, σκόραρε.
Ενώ το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ, έκλεισε στο 84’ με τον Γαλανόπουλο που αρχικά πήγε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Μουλόπουλος έσωσε πάνω στην γραμμή, αλλά ο νεαρός μέσος πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το εντυπωσιακό πάντως είναι, πως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που… έκλεισε τις ευκαιρίες στο ματς. Έστω και αν ήταν η πρώτη του. Στο 88’ ο Μιλιάζες εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα «τράνταξε» το δοκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου