Τελευταία Νέα

16/2/17

Φάση των 32 του Europa League : Ολυμπιακός - Οσμάνλισπορ 0-0 (1os Αγώνας).

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Οσμάνλισπορ, έμεινε στο 0-0 με τους Τούρκους και θα παλέψει στη ρεβάνς για την πρόκριση. Κάκιστη ήταν η διαιτησία του Ρούντι Μπουκέ , o Γάλλος ρέφερι δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό και έδωσε ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα στον Βιάνα!!!
Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, αλλά έμεινε στο 0-0 με την Οσμανλισπόρ, στο πρώτο του παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League, που διεξήχθη στον Ναό. Η ατυχία (χαμένες ευκαιρίες) και ο διαιτητής, ο οποίος δεν έδωσε δυο πενατακάθαρα πέναλτι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (Μποτία, Σισοκό), ‘‘χάρισε’’ κάρτες στους Τούρκους και απέβαλε άδικα τον Βιάνα (74’) σταμάτησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Μπορεί να μη βρήκαν δίχτυα αυτή τη φορά, όμως έδειξαν την ανωτερότητά τους και μπορούν το «διπλό» στην Αγκυρα, στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα (23/2).
Κάκιστη ήταν η διαιτησία του Ρούντι Μπουκέ στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Οσμανλισπόρ για τη φάση των «32» του Europa League. Ο Γάλλος ρέφερι δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό και έδωσε ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα στον Βιάνα. 
Καπίνο, Ιντέγε και Ελιουνούσι ήταν εκτός μάχης εξαιτίας τραυματισμού για τους Πειραιώτες, ο Ντα Κόστα τιμωρημένος (διαθέσιμος για τη ρεβάνς) και οι Καμπιάσο - Μαρίν εκτός αποστολής κατόπιν απόφασης του Πάουλο Μπέντο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε το 4-2-3-1, προτίμησε τον Ρέτσο για την θέση του ανασταλτικού μέσου, τον Καρντόσο ως αντικαταστάτη του Ιντέγε και έδωσε φανέλα βασικού στον Ανδρούτσο ως ακραίο κυνηγό.
Η έκπληξη από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν το γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακτσάι κράτησε εκτός βασικού σχήματος τον συνήθως βασικό φορ Πιερ Ουεμπό, αλλά και τον εκτός φόρμας Άνταμ Μάχερ. Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι Τούρκοι.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Ruddy Buquet (FRA)
Βοηθοί: Cyril Gringore (FRA), Frédéric Cano (FRA)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Nicolas Rainville (FRA), Amaury Delerue (FRA)
Τέταρτος διαιτητής: Eric Danizan (FRA)
 Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (87' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71' Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό).
Οσμάνλισπορ (Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο, Λουίζ Κάρλος (87' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εν' Ντιάιγ, Μπιφουμά (94' Γκιουβέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου).
Κάρτες: 6' Φιγκέιρας, 10' Ρέτσος, 45+1' Φορτούνης, 64' Μποτία, 74' (απευθείας κόκκινη) Βιάνα / 13' Λουίζ Κάρλος, 27' Εν' Ντιάιγ, 61' Τιάγκο Πίντο, 63' Τσιουριουκσού

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν ανώτερος από την αρχή, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο και πίεσε τους Τούρκους. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, ήταν πολύ προσεκτικοί στην άμυνα διότι είχαν απέναντί τους μια πιο ποιοτική ομάδα. Παράλληλα, δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται σε κάθε φάση προκλητικά και χωρίς λόγο!
Η πρώτη καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» καταγράφηκε στο 3’, όταν ο Ανδρούτσος κέρδισε φάουλ μέσα στο ημικύκλιο της περιοχής και ο Φορτούνης το εκτέλεσε με δύναμη λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 10’, ο Τσάριγκαν κράτησε τον Μποτία μέσα στην περιοχή, σε εκτέλεση κόρνερ, και δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την κεφαλιά. Ο Γάλλος διαιτητής θα έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα, καθώς ήταν μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία ο παίκτης της Οσμανλισπόρ έχει κάνει πέναλτι! Ο Μπουκέ, ωστόσο, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να αδικείται κατάφορα στη συγκεκριμένη φάση.
Ο Θρύλος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και στο 16’ ένα καλό σουτ του Σεμπά, ύστερα από γρήγορο ομαδικό συνδυασμό, πέρασε άουτ. Ενδιάμεσα υπήρξαν κακές αποφάσεις των διαιτητών εις βάρος του Ολυμπιακού. Εκτός από τις κάρτες που «χάρισε» ο διαιτητής στους φιλοξενούμενους (Μπιφουμά, Βρσάγεβιτς), ο βοηθός σταμάτησε το τετ α τετ του Ανδρούτσου στο 32’, με ανύπαρκτο οφσάιντ.
Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ καταγράφηκαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41’, από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μποτία έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση δεξιά, αλλά έδιωξε ο Καρτσεμάρσκας! Ένα λεπτό αργότερα (42’) το πλασέ του Καρντόσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδιωξε ο γκολκίπερ της Οσμανλί στη δεξιά του γωνία! Οι Τούρκοι απάντησαν με δική τους πολύ καλή στιγμή (44’), όταν ο Λεάλι νίκησε τον Εντιαγέ, ο οποίος πλάσαρε από κοντινή απόσταση (πλάγια δεξιά).
Η εικόνα ήταν ίδια με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντι συνέχισε να έχει τον έλεγχο και, με την ώθηση που της έδινε ο πύρινος κόσμος της –δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τραγουδά- συνέχισε να κυνηγά το γκολ. Στο 55’ ο Καρτσεμάρσκας έδιωξε το μακρινό σουτ του Σεμπά, ενώ το ίδιο έπραξε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ της Οσμανλί και στο 57’, σε εναέριο μακρινό σουτ στην κίνηση από τον Μάρτινς!
ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν άδικα στο 74’, όταν ο Μπουκέ απέβαλε χωρίς λόγο τον Βιάνα με απευθείας κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Προζάτσκα (θα μπορούσε να δείξει απλώς κίτρινη). Μετά το μαρκάρισμα, μάλιστα, ο αμυντικός της Οσμανλί έκανε... θεατρινισμούς, ότι δήθεν ο Βραζιλιάνος τον χτύπησε εκτός φάσης, και ο ρέφερι «τσίμπησε». Ο Πάουλο Μπέντο αντέδρασε αμέσως, βγάζοντας τον Καρντόσο και βάζοντας μέσα τον Ρομαό. Ο Ρέτσος πέρασε στο κέντρο της άμυνας, ο Τογκολέζος στη μεσαία γραμμή και ο Σεμπά στην κορυφή (4-4-1). Οπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός έχασε μέντρα στον αγωνιστικ΄πο χώρο, όμως εξακολούθησε να μην απειλείται από την αντίπαλό του και τα έδωσε όλα για να πετύχει ένα γκολ. 
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ο μπουκέ τού έδινε πενατακάθαρο πέναλτι στο 86', σε μαρκάρισμα του Κάρλος στον Σισοκό, μέσα στην περιοχή. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, έδωσε... επιθετικό φάουλ!Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, εμψύχωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους χειροκρότησε στο τέλος (αποδοκιμάζοντας έντονα τον Γάλλο ρέφερι) αλλά το 0-0 δεν άλλαξε έως το τέλος και πλέον οι Πειραιώτες θα παλέψουν για την πρόκριση τους στη ρεβάνς της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου