Τελευταία Νέα

12/3/17

21η Αγωνιστική Α1 : Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός 74-97

Ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στη δράση, για να θυμίσει σε όλους τι έχασε ο Παναθηναϊκός Superfoods τους τελευταίους τέσσερις μήνες, και να βοηθήσει το "τριφύλλι" να πάρειτην εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών (97-74) για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
Με τον Τζέιμς Γκιστ να αποτελεί το πρόσωπο του αγώνα, ελέω της επιστροφής του στη δράση μετά από τέσσερις μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Απόλλωνα Πατρών (97-74) για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
Οι "πράσινοι" χρειάστηκε να φορτσάρουν μόλις για έξι λεπτά (στο β' δεκάλεπτο), έως ότου ξεφύγουν στο σκορ και δεν κοιτάξουν πίσω. Με το 74% στα δίποντα (23/31) να είναι το άρμα μάχης τους άλλωστε, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορούσαν να απειληθούν από τους γηπεδούχους, που -μέσα σε όλα- παρατάχθηκαν δίχως τους Δημήτρη Βεργίνη και Έντιν Μπάβτσιτς. Με το παιχνίδι να αποτελεί ήδη ιστορία, ο Παναθηναϊκός ασχολείται ήδη με τη Ρεάλ Μαδρίτης (16/3), την ώρα που οι "μελανόλευκοι" του Θανάση Σκουρτόπουλου έχουν μπροστά τους τον "τελικό" με τη Δόξα Λευκάδας (18/3).
Ο MVP:
Ο Μάικ Τζέιμς συνεχίζει να αποδεικνύει πως μπορεί να προσφέρει επιθετικά, δίχως να αγωνιστεί πολύ ή να πάρει πολλές προσπάθειες. Αυτή τη φορά, ο "κοντορεβυθούλης" του Παναθηναϊκού είχε 17 πόντους με 5/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη σε 20'20'' συμμετοχής.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Από την στιγμή που ο Μάικλ Στόκτον μείωσε στους έξι (24-30 στο 13'56'') μέχρι το τέλος του α' μέρους, οι γηπεδούχοι σημείωσαν μόλις ένα πόντο (βολή του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ), την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού "πατούσαν το γκάζι", για να φτάσουν στο +21 (25-46) της ανάπαυλας.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Στο γ' δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, αφενός γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε... διάθεση να πιέσει περισσότερο, αφετέρου γιατί ο Απόλλων Πατρών δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει με συνέπεια. Μέσα σε όλα, οι διαιτητές σφύριζαν σχεδόν κάθε επαφή στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα οι παίκτες των ομάδων να σουτάρουν βολές περισσότερο απ' ό,τι έκαναν κάτι άλλο. Οι 12/15 βολές του Απόλλωνα Παρών και οι 8/11 βολές του Παναθηναϊκού στην περίοδο, είναι ενδεικτικό νούμερο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Η παρουσία του Τζέιμς Γκιστ στη βασική πεντάδα αποτέλεσε ό,τι πιο ενδιαφέρον είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός στο α' δεκάλεπτο, στο οποίο δεν είχε την ενέργεια να "πατήσει το γκάζι" και να ξεφύγει στο σκορ. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με +8 (11-19 στο 7'02'') με τρίποντο του Νικ Καλάθη, αλλά η επιμονή τους στο περιφερειακό σουτ, ως τρόπο διάσπασης της άμυνας ζώνης του Απόλλωνα Πατρών, δεν απέδωσε καρπούς.
Τα περισσότερα σουτ έβρισκαν το σίδερο, την στιγμή που ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ βρήκε ρυθμό στην επίθεση, για να βοηθήσει την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου να μειώσει στο σκορ, πλησιάζοντας στο -6 (24-30 στο 13'56'') με 2/2 βολές του Μάικλ Στόκτον.
Κάπου εκεί όμως, έπεσε ο "γενικός" για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σημείωσαν μόλις ένα πόντο μέχρι την ανάπαυλα. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, "έσπαγαν" τη ζώνη με διαδοχικές διεισδύσεις, κι έχοντας τους Μάικ Τζέιμς - Νίκο Παππά σε ρόλο πρωταγωνιστών, "έχτισαν" το +21 (25-46), με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια.
Από εκεί και πέρα, η ουσία δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο. Η διαφορά διατηρήθηκε με χαρακτηριστική άνεση σε διψήφια επίπεδα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει διαχείριση και να προστατεύει τους παίκτες που έχουν καταπονηθεί τον τελευταίο μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε για μόλις 12'34''. Ταυτόχρονα, ο Τζέιμς Γκιστ έπαιρνε χρόνο συμμετοχής, στην προσπάθεια που γίνεται για αγωνιστική ανάκαμψη, μετά τους τέσσερις μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού.
Το τελικό +23 (97-74) ήρθε φυσιολογικά για τους "πράσινους", που άφησαν πίσω τους ακόμη ένα παιχνίδι της Stoiximan.gr Basket League, στρέφοντας την προσοχή τους στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πλευρά του, ο Απόλλων Πατρών έχει να σκέφτεται το παιχνίδι που έρχεται με τη Δόξα Λευκάδας, εκεί όπου θα παίξει τον πρώτο από τους πέντε "τελικούς" παραμονής.
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 25-46, 56-73, 74-97.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ, Μπαρτ 20 (2), Κουζέλογλου, Καλινόσκι 14 (2), Ρέινς 15, Στόκτον 10 (8/8 βολ.), Νιφόρας, Διαμαντάκος 9 (7 ριμπ.), Σλαφτσάκης 4, Μπαζίνας 2, Τσιάρας 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Ρίβερς 11 (3), Γκιστ 7, Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Καλάθης 10 (1), Τζέιμς 17 (1), Μποχωρίδης, Φώτσης 3 (1), Παππάς 8, Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 12 (7 ριμπ.), Μπουρούσης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου