Τελευταία Νέα

25/3/17

23η Αγωνιστική Α1 : Λαύριο - Δόξα Λευκάδας 80-60

Το Λαύριο νίκησε με 80-60 την Δόξα Λευκάδας και έφτασε ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στην Stoiximan.gr Basket League.
Δίχως κόπο το Λαύριο έβαλε άλλη μία νίκη στο σακούλι του και μπορεί να πανηγυρίζει. Το άνετο 80-60 επί της Δόξας Λευκάδας τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στην Stoiximan.gr Basket League και για την επόμενη σεζόν. Οχι ότι ήταν υπό σοβαρή αμφισβήτηση κάτι τέτοιο, αλλά δεν υπήρχε και κανένας λόγος να το ρισκάρει.Χρειάζεται πλέον άλλη μία νίκη ή να μην χάσει με μεγαλύτερη διαφορά των 14 πόντων της τελευταία αγωνιστική.
Το Λαύριο, λοιπόν, μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ματς με τους - και τυπικά πλέον - υποβιβασμένους νεοφώτιστους, σε ένα ματς που δεν είχε καθόλου σασπένς.
MVP:
Ο Στίβεν Γκρέι είχε κέφια και ήταν από τους βασικούς λόγους που το Λαύριο έφτασε δια περιπάτου στη νίκη. Ο Αμερικανός είχε 15 πόντους με 3/4 βολές, 4/7 δίποντα, πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και όλα αυτά σε 24 λεπτά συμμετοχής. Τι άλλο να έκανε δηλαδή;
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λευκάδα το πάλεψε και το επί μέρους σκορ ήταν 34-31 υπέρ του Λαυρίου. Με άλλα λόγια οι γηπεδούχοι άφησαν το πόδι από το γκάζι και σεβάστηκαν τη Δόξα, που μάλιστα κατάφερε να κερδίσει την τέταρτη περίοδο με 18-19.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:
Υπήρχε και διαφορά ποιότητας και μονόπλευρο κίνητρο. Ολα ήταν υπέρ του Λαυρίου, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Δόξα και "καθάρισε" από την αρχή το παιχνίδι.  Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν απλά την υποχρέωση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το Λαύριο πήρε εξ αρχής το προβάδισμα, αφού πέραν του Ντόμπλας δεν υπήρχε κάτι άλλο να τους προβληματίσει. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 9/12 εντός παιδιάς με τοπν Χάμιλτον να κυριαρχεί και προηγήθηκε με το άνετο 24-16.
Τη σκυτάλη πήρε ο Γκρέι και το σκορ έγινε 37-20 στο 14', με τον Κακλαμανάκη να παραλαμβάνει τη σκυτάλη και κάπως έτσι να έρχεται το 46-29 του ημιχρόνου. Στο 26' το σκορ έγινε 59-32 με τον ασταμάτητο Γκρέι να μην έχει αντίπαλο, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με σκορ 62-41. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το Λαύριο έφτασε στη νίκη με 80-60.
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-29, 62-41, 80-60.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου