Τελευταία Νέα

5/3/17

23η Aγωνιστική Super League : Ξάνθη - Πλατανιάς 1-0

Το 14ο γκολ του Χαμζά Γιουνές στη Super League ήταν ικανό να δώσει στη Ξάνθη τη νίκη με 1-0, εντός έδρας, επί του Πλατανιά για την 23η αγωνιστική με τους "ακρίτες" να συνεχίζουν να κυνηγούν την είσοδο στην πρώτη πεντάδα.
H Ξάνθη υποδέχθηκε τον Πλατανιά, για την 23η αγωνιστική της Super League, και ένα γκολ του Χαμζά Γιουνές ήταν ικανό να δώσει τη νίκη με 1-0 στην ομάδα της Θράκης.
Έτσι, οι "ακρίτες" συνεχίζουν να διεκδικούν με καλές πιθανότητες την είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Αντίθετα, ο Πλατανιάς μένει πίσω ως προς αυτό το στόχο μετά από αυτό το αποτέλεσμα.
Δεύτερη σερί νίκη για τη Ξάνθη και δεύτερη σερί εντός έδρας, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική (23η) νίκησε με το ίδιο σκορ τον Παναθηναϊκό. Γενικά, είναι αήττητη στην έδρα της - σε επίπεδο Super League - από τις 8 Γενάρη, όταν και είχε γνωρίζει την ήττα (0-2) από τον Ολυμπιακό. Από τότε, ακολούθησαν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Ξάνθη FC Arena
Διαιτητής:  Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Βοηθοί:  Βασίλης Λάμπρου, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Καμαρά (82' Μεχία), Τριάδης, Βασιλακάκης (89' Πιζέλι), Λάζιτς (68' Λουσέρο), Γιουνές
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (56' Γουνδουλάκης), Πριντέτα, Καρυπίδης, Μουνάφο, Μενδρινός (85' Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε, Στάθης, Βάντερσον (81' Αποστολόπουλος), Μανούσος, Σίγκνεβιτς. 
Γκολ: 38' Γιουνές
Κάρτες: 26' Ντε Λούκας, 31' Μπαξεβανίδης / 69' Στάθης, 78' Πριντέτα, 82' Μενδρινός, 90'+3' Μανούσος
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας ματς της Ξάνθης, στο οποίο η εστία της μένει απαραβίαστη. Πρώτη εκτός έδρας ήττα μετά από δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες για τον Πλατανιά. Είχαν προηγηθεί οι νίκες σε Λιβαδειά και Αγρίνιο.
Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση εξελίχθηκαν τα πρώτα εικοσιπέντε λεπτά στην αναμέτρηση της Ξάνθης. Η μόνη αξιόλογη σε αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν ένα σουτ του Μανούσου, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Ζίβκοβιτς.
Στο 32ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γουάλας βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου.
Έξι λεπτά αργότερα (38'), η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με το συνήθη ύποπτο. Ποιον άλλον; Τον Γιουνές Χαμζά. Ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τυνήσιος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, ο Σωτηρίου έκανε άστοχη έξοδος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Πλατανιά από το κεφάλι του φορ της Ξάνθης.
Στο 54ο λεπτό, ήρθε η πρώτη απόκρουση από το ρεσιτάλ εντυπωσιακών επεμβάσεων του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Μουνάφο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο 27χρονος Σέρβος γκολκίπερ βρήκε τη λύση και δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Στο 65ο λεπτό, η Ξάνθη έφθασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Βασιλακάκης γύρισε στον Τριάδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή, γύρισε και σούταρε με τον Σωτηρίου να απομακρύνει την μπάλα η οποία βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και ύστερα έφυγε κόρνερ.
Στο 71ο λεπτό, ήρθε νέα καλή διπλή απόκρουση από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος αρχικά έδιωξε σουτ του Μανούσου και στη συνέχεια κεφαλιά του Γιορέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου