Τελευταία Νέα

4/3/17

23η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, στη Λάρισα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 23η αγωνιστική της Super League με τους Γιοβάνοβιτς και Κόντε να πετυχαίνουν τα δύο γκολ του ματς. Εξαιρετικός ο Πασχαλάκης, φανταστική απόκρουση στο 79'.
Μπορεί η ΑΕΛ να προηγήθηκε στο 18ο λεπτό χάρη στην κεφαλιά του Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άντναν Αγκάνοβιτς, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση στο 41ο με τον Πέδρο Κόντε, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία του Ισπανού επιθετικού με τον Γιάκο.
Φανταστικές αποκρούσεις από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, με την πιο χαρακτηριστική αυτή του 79ου λεπτού στη σκαστή κεφαλιά του Τσάκο.
Αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πανηγυρίζει τη νίκη σε επίπεδο Super League. Τελευταία νίκη της ομάδας των Ιωαννίνων ήταν στις 8 Γενάρη, στην Τούμπα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Έκτοτε, έχει δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες.
Αήττητη από την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου στη Λάρισα η ΑΕΛ. Τότε είχε χάσει 0-2 από τον ΠΑΟΚ. Από τότε έχουν μεσολαβήσει τρία ματς, στα οποία έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "AEL FC Arena"
Διαιτητής:  Χρήστος Γκράνας
Βοηθοί:  Χασάν Κούλα, Αϊχάν Χούσκογλου
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (24' Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (46' Τσακοπίνο), Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αβραάμ, Ναζλίδης, Βαρέλα (70' Ρέγες), Αγκάνοβιτς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας (78' Μπέριος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (81' Γαρουφαλιάς), Μπουκουβάλας, Ακόστα, Γιάκος (83' Ζάιρο), Κόντε
Γκολ: 18' Γιοβάνοβιτς / 41' Κόντε
Κάρτες: 68' Αγκάνοβιτς, 88' Φάρκας / 90'+2 Κούτρης
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Έξι λεπτά μετά την έναρξη αυτής, ο Πέδρο Κόντε παρέλαβε την μπάλα στην περιοχή, έκανε την "ποδιά" στον Γιοβάνοβιτς, επιχείρησε και το πλασέ με το εξωτερικό, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 11ο λεπτό, ο Ισπανός επιθετικός έφθασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Ευριπίδης Γιάκος έκανε το τακουνάκι στον Πέδρο Κόντε, ο δεύτερος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου.
Στο 16', η ΑΕΛ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την επιθετική παρουσία της στην αναμέτρηση. Ο Αβραάμ δεν μπόρεσε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Τζημόπουλος βγήκε πάνω του γρήγορα και δεν τον παρεμπόδισε.
Δύο λεπτά αργότερα (18ο) ήρθε το γκολ για τους "βυσσινί". Ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιοβάνοβιτς νίκησε τον Τζημόπουλο στον αέρα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τη γηπεδούχο ομάδα.
Στο 32', ο Αγκάνοβιτς επέμεινε στα δεξιά, κέρδισε τις κόντρες, έδωσε στον Ντέλετιτς, ο Σέρβος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.
Στο 40ό λεπτό, Ο Ναζλίδης κοντρόλαρε με το στήθος, έδωσε στην πάσα στον Αβραάμ, ο διεθνής Κύπριος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε την μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα (41') ήρθε το λεπτό της ισοφάρισης για την ομάδα της Ηπείρου. Κόντε και Γιάκος "έκρυψαν" την μπάλα, ο Ισπανός με σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο και διαμόρφωσε το 1-1.
Στο 57ο λεπτό, ο Μίλος Ντέλετιτς έπιασε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα (62'), ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κόντε ξεμαρκαρίστηκε αλλά το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο.
Στο 74ο λεπτό, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Θεοδωρόπουλος προέβη σε άστοχη έξοδο, Μασαλέσα και Φάρκας μπερδεύτηκαν, η μπάλα έφθασε στον Κοζορώνη, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στα πόδια του γκολκίπερ της ΑΕΛ και άλλαξε πορεία.
Στο 79' ήρθε η φάση του ματς. Ο Τσακοπίνο έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έκανε μια φανταστική απόκρουση με το πόδι κι ενώ η μπάλα, άλλαξε ελαφρώς πορεία μετά την παρέμβαση του Μπέριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου