Τελευταία Νέα

12/3/17

24η Aγωνιστική Super League : AEK - ΠΑΟΚ 3-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ μπροστά σε λιγότερο απο 12.000 φιλάθλους για την 24η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε σε τροχιά πλέι οφ.
Μπροστά σε λιγότερο απο 12.000 φιλάθλους η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League, σε μία κρίσιμη αναμέτρηση για τις δυο ομάδες.
Η Ένωση ήθελε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Ξάνθης και επιστρέψει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ οι "ασπρόμαυροι" είχαν ως στόχο να συνεχίζουν τα θετικά αποτέλεσμα, να διατηρηθούν σε "απόσταση αναπνοής" από τον δεύτερο Πανιώνιο και παράλληλα να αυξήσουν τη διαφορά απ' τον τέταρτο Παναθηναϊκό.
Οι "κιτρινόμαυροι" αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ και άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Σέρχιο Αραούχο. Το γρήγορο γκολ ανέτρεψε -από πολύ νωρίς- τα δεδομένα, με την Ένωση να παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος και τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται σημαντικά στον τομέα της ανάπτυξης.
Η αποβολή του Στέλιου Μαλεζά στο 53' διευκόλυνε ακόμα περισσότερο το έργο των γηπεδούχων, οι οποίοι πέτυχαν ακόμα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να έφτασαν σε μία εμφατική νίκη (3-0) που τους επαναφέρει σε τροχιά πλέι οφ.
O Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Ροντρίγκο Γκάλο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και πήρε τη θέση του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο δεξί άκρο της άμυνας. Παράλληλα, ο Ρόναλντ Βάργκας προτιμήθηκε αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ-εξτρέμ.
Στον αντίποδα, ο Βλάνταν Ίβιτς έμεινε πιστός στο δόγμα "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", παρατάσσοντας ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Πέντρο Ενρίκε, Αμρ Ουάρντα και Τζάλμα Κάμπος να κινούνται πίσω απ' τον Σερβοελβετό στράικερ.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88' Αραβίδης).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα (55' Λέοβατς), Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.
Γκολ: 1', 85' Αραούχο, 90 +1' Αραβίδης
Κίτρινες: 29' Αραούχο, 74' Σιμόες - 6' Κρέσπο, 40', 53' Μαλεζάς
Κόκκινες: 53' Μαλεζάς
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, αφού, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στον αγώνα, ο Σέρχιο Αραούχο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αργεντινός στράικερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πέντρο Ενρίκε και με όμορφο διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Παναγιώτη Γλύκο για το 1-0. Η Ένωση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ κι έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό, αλλά το σουτ του Γιάκομπ Γιόχανσον από πλεονεκτική θέση κατέληξε έξω απ' το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει ψηλά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος στο 15' χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, περνώντας τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στον αγωνιστικό χώρο αντί του τραυματία Τζάλμα Κάμπος. Η συγκεκριμένη κίνηση έφερε αλλαγές στη διάταξη του ΠΑΟΚ, αφού ο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε ως επιτελικός χαφ, με τον Αμρ Ουάρντα να μετακινείται στο δεξί άκρο της επίθεσης.
Η είσοδος του Ολλανδού έδωσε επιθετική ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Πέντρο Ενρίκε δεν ολοκλήρωσε σωστά την προσπάθειά του. Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 2-0 στο 27ο λεπτό, όμως ο Παναγιώτης Γλύκος αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε εντυπωσιακά το μακρινό ευθύβολο σουτ του Αντρέ Σιμόες.
Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στο transition, έχοντας ακόμα μία καλή στιγμή στο 33'. Ο Αϊντάρεβιτς άνοιξε στα δεξιά στον Γκάλο, ο οποίος έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Μάνταλου πέρασε λίγο έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί, κυρίως με τον Ενρίκε, αλλά γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους. Τελικά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Ίβιτς βρέθηκαν δύο φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά στην πρώτη ο Γκάλο πρόλαβε τον Κρέσπο κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη ο Μπάρκας είπε "όχι" σε κεφαλιά του Λέο Μάτος, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.
Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, έχοντας μία καλή στιγμή στο 49 μέσω στημένης φάσης, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ενρίκε. Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να φτάσει στο 2-0, όμως ο Γλύκος αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Μάνταλο, ενώ στη συνέχεια της φάσης η προβολή του Αραούχο προ κενής εστίας κατάληξε άουτ.
Στο 53ο λεπτό, άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα του παιχνιδιού, αφού ο Στέλιος Μαλεζάς αντίκρισε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι, ύστερα από ατομική προσπάθεια και ντρίμπλα του Αραούχο. Η ΑΕΚ, παρότι είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, έδειξε ικανοποιημένη και με το 1-0, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Αποτέλεσμα, απ' το 55' έως το 75' να χαθεί μόνο μία καλή στιγμή, όταν το σουτ στην κίνηση του Βάργκας κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γλύκου.
Στο 78', ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Ρόναλντ Βάργκας με σκοπό να "φρεσκάρει" την επίθεσή του. Δύο λεπτά αργότερα, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά ο Γλύκος απομάκρυνε εντυπωσιακά  την μπάλα. Τελικά, στο 85ο λεπτό, ο Αραούχο με μία τρομερή εκτέλεση λίγο έξω απ' την αντίπαλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοεισελθών, Χρήστος Αραβίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας το τελικό 3-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου