Τελευταία Νέα

9/3/17

25η Aγωνιστική Euroleague : Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός 64-58

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέρρευσε στο β' μέρος και ηττήθηκε μοιραία από τη Ζάλγκιρις (64-58), με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η κατάσταση σε ό,τι αφορά την οκτάδα.
Για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι στην EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέρρευσε στο β' μέρος. Το "τριφύλλι" είχε εξαιρετική εικόνα αμυντικά για ένα ημίχρονο, αλλά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια έμοιαζε εξαιρετικά αδύναμο να διαχειριστεί την κατάσταση στη Zalgirio Arena. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέτυχε μεγάλα καλάθια με τους Λέο Βέστερμαν και Μπροκ Μότουμ, βρήκε ρυθμό και έφερε τα πάνω - κάτω, για να φτάσει στη νίκη (64-58).

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Παναθηναϊκό, που κοιτάζει περισσότερο τι γίνεται πίσω του παρά στην τετράδα. Κομβικό το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (17/3).
Ο MVP:
Ο Λέο Βέστερμαν ήταν καθοριστικός στο διάστημα που η Ζάλγκιρις ανέτρεψε τα δεδομένα. Καθοδήγησε την ομάδα του στο "1", έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά και στο τέλος έκανε τη διαφορά. Στα 33'57'' που αγωνίστηκε, είχε 14 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 λάθη.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην αδυναμία του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο και να βρει λύσεις επιθετικά.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3/18 τρίποντα, με το 16.7% που είχε από τα 6μ75 να είναι ενδεικτικό της επιθετικής δυστοκίας του.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Από πολύ νωρίς, ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Με την άμυνα να πιάνει το "άριστα", πήρε το προβάδισμα με +8 (3-11 στο 5'10''), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν διαρκώς το σίδερο. Είτε για δύο είτε για τρεις. Η διαφορά μάλιστα δεν μεταβλήθηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (9-17), που βρήκε τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να έχουν 3/8 δίποντα και 1/4 τρίποντα, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ άντλησε το μεγαλύτερο μέρος του σκορ από τους Νίκο Παππά και Κρις Σίνγκλετον.
Επιθετικά το "τριφύλλι" δεν έπιασε καλή απόδοση, αλλά όσο έκανε τόσο καλή δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ, όλα πήγαιναν εξαιρετικά. Οι "πράσινοι" είδαν τον Αρτούρας Μιλάκνις να σκοράρει προς στιγμήν (11-19 στο 11'45''), αλλά χρειάστηκαν έξι λεπτά έως ότου η Ζάλγκιρις σκοράρει ξανά. Μέχρι τότε, η διαφορά είχε φτάσει στο +14 (11-25 στο 17'30'') για τον Παναθηναϊκό.
Κι αν οι γηπεδούχοι έδειξαν να αντιδρούν προς στιγμής πετυχαίνοντας τρία καλάθια εντός ενός λεπτού, ήρθε άμεσα η "πράσινη" απάντηση για να ολοκληρωθεί το α' μέρος με +12 (19-31) για τον Παναθηναϊκό, χάρη σε καλάθι και κλέψιμο του Νίκου Παππά σχεδόν με την εκπνοή.
Από εκεί και πέρα, η απόδοση του "τριφυλλιού" έπεφτε διαρκώς στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Η Ζάλγκιρις πίεζε πολύ πάνω στην μπάλα, κι αν δεν ήταν οι ψηλοί για να κερδίσουν προσωπικές μονομαχίες, το προβάδισμα θα είχε αλλάξει χέρια. Ο Κρις Σίνγκλετον με τον Γιάννη Μπουρούση κυριάρχησαν κοντά στο καλάθι, πήραν αρκετά φάουλ και όντες εύστοχοι στις βολές κράτησαν το +7 (34-41) για την ομάδα τους στο τέλος της γ' περιόδου.
Το πράγμα έγινε όμως πολύ χειρότερο στη συνέχεια, αφού οι "πράσινοι" ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τους δύο "άσους" του (Νικ Καλάθης, Μάικ Τζέιμς) να είναι πολύ κακοί, ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποίησε σε αυτόν τον ρόλο τον Νίκο Παππά, δίχως όμως να αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Η Ζάλγκιρις πήρε σκορ από τους Μπροκ Μότουμ και Παούλιους Γιανκούνας, με τον δεύτερο να είναι καταλυτικός στην ανατροπή και το +7 (61-54) με 1'06'' για το τέλος.
Χρόνος δεν υπήρχε, λύσεις επιθετικά επίσης και γι αυτό ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία ακόμη εκτός έδρας ήττα, με το -6 (64-58) να διατηρεί πάντως το "τριφύλλι" πάνω από τη Ζάλγκιρις σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, αφού είχε επικρατήσει με +8 στο ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 9-17, 19-31, 34-41, 64-58.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2 τρίπ., 9 ασ.), Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14 (2), Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 11 (8 ριμπ.), Γιαφτόκας, Μιλάκνις 13 (3), Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Νίκολς 4, Ρίβερς 7 (1), Τζέιμς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Μπουρο9ύσης 10, Καλάθης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου