Τελευταία Νέα

20/3/17

25η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Ηρακλής 1-0

Με το γκολ του πρώτου σκόρερ του, Γιώργου Γιακουμάκη, ο Πλατανιάς νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή, προσπέρασε την Ξάνθη, βρίσκεται στην 6η θέση και στους δύο βαθμούς από την πέμπτη, ΑΕΚ. 
Το δέκατο φετινό γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη έκρινε την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Super League, καθώς ο Πλατανιάς νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή.
Η ομάδα της Κρήτης προσπέρασε την Ξάνθη, βρίσκεται στην 6η θέση και στους δύο βαθμούς από την πέμπτη, ΑΕΚ. Συνεχίζει να ζει το όνειρό της, δηλαδή και να προσπαθεί μέχρι τέλους να εξασφαλίσει την είσοδό της στα playoffs.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς. Πραγματικά αξιέπαινο αυτό που έχει πετύχει. Ο Πλατανιάς έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα στα Περιβόλια την τρέχουσα σεζόν της Super League, από την Ξάνθη στις 22 Οκτώβρη. Πραγματικό "κάστρο". Μάλιστα, εντός έδρας τρέχει κι ένα σερί τριών διαδοχικών νικών (απέναντι σε Αστέρα, Βέροια και Ηρακλή) και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ.
Τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από τις αντίστοιχες από Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ατρόμητο και Ηρακλή. Μάλιστα, και στις τέσσερις οι "κυανόλευκοι" δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα.


Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων
Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος, Αθανάσιος Κολοσιώνης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Σκαρντοβέλι,  Γιορέντε (46' Ντίντακ), Μουνάφο, Μενδρινός (81' Μαραγκός), Στανισάβλιεβιτς (66' Γουνδουλάκης), Μανούσος, Γιακουμάκης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (67' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς (81' Μπαστακός), Δώνης, Ιντζόγλου, Γροντής, Αγγελόπουλος (66' Λεοζίνιο), Κούρος, Περόνε.
Γκολ:  78' Γιακουμάκης
Κάρτες:  14' Γροντής, 83' Μπαστακός
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Γροντής υποδέχθηκε την μπάλα από... σπόντα μέσα στην περιοχή, έκανε το γυριστό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 15ο λεπτό, ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά ευρισκόμενος ολομόναχος στο κέντρο της "κυανόλευκης" άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Χουάντερσον.
Δύο λεπτά αργότερα (17'), ο Γροντής έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε με κάθετη πάσα στον Αγγελόπουλο, ο οποίος έφυγε από τα δεξιά, αλλά βιάστηκε να κάνει το σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Σωτηρίου.
Στο 26ο λεπτό, ο Μανούσος έφυγε ταχύτατα από τα δεξιά, έβαλε παράλληλη πάσα προς τον Γιακουμάκη, αλλά ο Στάμου επενέβη καταλυτικά κι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 45', σε μια ωραία αναπτυγμένη φάση των γηπεδούχων, ο Γιακουμάκης πήγε να κάνει την προβολή, αλλά ο Αργυρόπουλος αντέδρασε άμεσα κι απομάκρυνε.
Στο 49ο λεπτό, ο Αγγελόπουλος επέμεινε, κέρδισε τις κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Δώνη, ο οποίος έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά αυτό έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σωτηρίου.
Στο 55', ο Ηρακλής έχασε νέα ευκαιρία. Ο Περόνε βγήκε στα αριστερά, έκανε την προσποίηση, κάνει και τη σέντρα, ο Κούρος έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας του Πλατανιά και η μπάλα βγήκε ελάχιστα έξω.
Στο 77ο λεπτό, ο Πλατανιάς έφθασε κοντά στο γκολ. Ο Γιακουμάκης προσπάθησε να περάσει τον Χουάντερσον μετά την κάθετη πάσα που δέχθηκε από τον Μανούσο, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ του Ηρακλή επενέβη κι αλλοίωσε την πορεία της μπάλα, ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι έκανε τη σέντρα, αλλά δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο επόμενο λεπτό (78ο). Ο Στάθης κινήθηκε εξαιρετικά από τα δεξιά, "έσπασε" την μπάλα κεντρικά στον Ντίντακ, ο Ισπανός έκανε σουτ και ο Γιακουμάκης στην "καρδιά" της "κυανόλευκης" περιοχής - με τον Στάμου να έχει χάσει το μαρκάρισμα - έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου