Τελευταία Νέα

1/3/17

4η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0 (0-0).

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ. Η Ένωση είδε το έργο της να γίνεται εύκολο κόντρα στον Πλατανιά αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Μπανανά σε βουτιά του Μάνταλου μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης!!!Βράζουν στον Πλατανιά για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου!
Η Ένωση νίκησε με 3-0 και τον Πλατανιά  και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου.Βεβαίως το έργο της ΑΕΚ έγινε πιο εύκολο όταν στο 12' κέρδισε ANΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι και αποβολή μόλις στο12ο λεπτό της αναμέτρησης!

Έξαλλοι στον πάγκο του Πλατανιά με την απόφαση του Σιδηρόπουλου. "Θα έπρεπε να ντρέπεστε" φωνάζαν στους διαιτητές.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Ολυμπιακό Στάδιο"
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαϊας), Καρατζίκας (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (5’ Λαμπρόπουλος), Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες (64’ Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71’ Μπακασέτας), Αραούχο, Μάνταλος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Μουνάφο (46’ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος, Μανούσος (63’ Γιορέντε), Γιακουμάκης (75’ Σίγκνεβιτς)
Γκολ: 13’ Χριστοδουλόπουλος, 28’ Αραούχο, 59’ Γιόχανσον
Κίτρινες:  16' Βράνιες
Κόκκινες: 13' Μπανανά
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Η ιστορία του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, γράφτηκε πολύ νωρίς. Ξεκίνησε με τον σοβαρό τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι μόλις στο 4' του παιχνιδιού και… ολοκληρώθηκε με την φάση του 12'. Τότε που με το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι στον Μάνταλο, ο Πλατανιάς έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μπανανά) και η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, φαινόταν σαν να έχουν θεωρήσει ως τελειωμένη ιστορία το ματς και οι δυο ομάδες.
Γι αυτό άλλωστε τόσο η ΑΕΚ, παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, όσο και ο Πλατανιάς, πήγαιναν από λάθος σε λάθος. Χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να βρίσκει ρυθμό. Βεβαίως οι φιλοξενούμενοι με παίκτη λιγότερο, περίμεναν πλέον σχεδόν τα πάντα από τον κεφάτο Γιακουμάκη, μήπως βρουν τρόπο να απειλήσουν.
Όσο για την ΑΕΚ, έψαχνε κάθετες πάσες, στην διαρκή κίνηση του Αραούχο. Μια εξ αυτών πέρασε, αυτή του Μάνταλου στο 28'. Όμως ήταν αρκετή για να δώσει στην Ένωση προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Αραούχο πήρε την πάσα του αρχηγού και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί. Και το κίνητρο έλειψε και από τις δυο ομάδες, που, με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Χριστοδουλόπουλου μετά από ατομική προσπάθεια, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς άλλη καλή φάση για γκολ.
Η αλήθεια είναι πάντως πως η ΑΕΚ μπήκε πολύ πιο κεφάτη στο δεύτερο ημίχρονο, απ’ ότι τελείωσε το πρώτο. Κυρίως διότι και οι υπόλοιποι παίκτες του Χιμένεθ, άρχισαν να ακολουθούν τα μεγάλα κέφια του Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ μ’ ένα βολέ πάνω στην κίνηση λίγο έλειψε να σκοράρει στο 56’ αλλά ο Κοκκαλάς είπε «όχι».
Ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Αραούχο έκανε το κλέψιμο, ο Αϊντάρεβιτς πέρασε όμορφη κάθετη στον Γιόχανσον, εκείνος μπήκε στην περιοχή στάθηκε όρθιος από τα μαρκαρίσματα και με σουτ έκανε το 3-0. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ έστησε ένα μικρό επιθετικό πάρτι, έστω και αν δεν πέτυχε άλλα γκολ.
Άλλωστε είχε και παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, ενώ ο Χιμένεθ ενίσχυσε την επίθεση ρίχνοντας στο ματς και τον Αλμέιδα. Στο 66’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε σέντρα και ο Γιόχανσον έπιασε κεφαλιά εξ επαφής στο δοκάρι. Στο 67’ ο Αλμέιδα έπιασε κεφαλιά και ο Κοκκαλάς απέκρουσε κόρνερ, ενώ στο 69’ πάλι ο Πορτογάλος μέσα από την περιοχή, σούταρε ψηλά άουτ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ένα σουτ του Μπακασέτα, ένα του Μάνταλου και ένα του Αϊντάρεβιτς, πέρασαν λίγο άουτ και έτσι το σκορ έμεινε στο 3-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου