Τελευταία Νέα

25/3/17

5η Aγωνιστική προκριματικών του Μουντιάλ 2018 : Βέλγιο - Ελλάδα 1-1

Η Εθνική Ελλάδος πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στο Βέλγιο (1-1) στην μάχη που δίνει για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Ελλάδα προηγήθηκε με γκολ του Μήτρογλου αλλά δεν άντεξε παίζοντας με 10 παίκτες από το 65 και οι Βέλγοι ισοφάρισαν ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης. 
'Ενα σπουδαίο βαθμό που διατηρεί την Ελλάδα στην δεύτερη θέση του ομίλου της και της δίνει προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Βοσνίας με την οποία παλεύει για την δεύτερη θέση αλλά και για την πρώτη καθώς θα υποδεχθεί στην Ελλάδα το Βέλγιο απέσπασε η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε στο "Stade Roi Baudouin".
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 κόντρα στην ομάδα του Βελγίου με το τελικό αποτέλεσμα να μην αφήνει ικανοποιημένους τους Έλληνες διεθνείς που μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοση τους επιθετικά αλλά έκαναν ένα τρομερό παιχνίδι αμυντικά κρατώντας μέχρι το 89' τους Βέλγους στο μηδέν.
Χωρίς μάλιστα να απειληθούν ουσιαστικά μέχρι το 65' όταν και η Ελλάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Ταχτσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Φέλιξ Μπριχ.
Μέχρι εκείνο το σημείο, η Εθνική Ελλάδος που είχε πάρει το προβάδισμα από το 46' με πανέμορφο γκολ του Μήτρογλου, κρατούσε με άνεση το μηδέν έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Καπίνο αλλά και την μεσοαμυντική της γραμμή χωρίς να υστερεί κανείς σε απόδοση.
Η Ελλάδα το πάλεψε και με δέκα παίκτες αλλά δυστυχώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχτηκε την ισοφάριση στο 89' από τον Λουκακού ο οποίος έδειξε την ποιότητα του.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο:  "Stade Roi Baudouin"
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Βοηθοί:  Μαρκ Μπορσχ (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία)
4ος: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΕΛΓΙΟ (Ρ. ΜΑΡΤΙΝΕΘ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βιτσέλ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού

ΕΛΛΑΔΑ (Μ. ΣΚΙΜΠΕ): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).
Γκολ: 89' Λουκακού/46' Μήτρογλου
Κίτρινες: 40' Φελαϊνί, 72' Βίτσελ, 90' Λουκάκου/29' Ταχτσίδης, 42' Τζαβέλλας, 74' Σάμαρης, 90+' Καπίνο
Κόκκινες: 65' Ταχτσίδης, 90+ Τζαβέλλας
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
1. Βέλγιο 13 (22-2)
2. Ελλάδα 11 (10-3)
3. Βοσνία 10 (13-5)
4. Κύπρος 4 (3-8)
5. Εσθονία 4 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:


Για τους γηπεδούχους, ο τεχνικός της ομάδας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, παρέταξε το Βέλγιο με ένα 3-4-3 έχοντας κάτω από  τα γκολπόστ τον Κουρτουά. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν και Σιμάν. Στην μεσαία γραμμή ως δεξί μπακ χαφ έπαιξε ο Σαντλί και ως αριστερό ο Καράσκο ενώ στο κέντρο ήταν οι Φελαϊνί, Βίτσελ και στην τριάδα της επίθεσης ο Μέρτενς δεξιά, ο Ναϊνγκολάν αριστερά και στην κορυφή ο Λουκακού.
Από την πλευρά του Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ένα 4-2-3-1 έχοντας μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τις σκέψεις που είχε φανερώσει τις τελευταίες μέρες. Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον Ταχτσίδη δίπλα στον Σάμαρη αντί των Ζέκα ή Μανιάτη.
Στο τέρμα τη θέση του τραυματία Καρνέζη πήρε ο Καπίνο. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Τοροσίδης και αριστερά ο Τζαβέλας ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Στην μεσαία γραμμή οι Σάμαρης, Ταχτσίδης ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τους Μάνταλο, Φορτούνη και Σταφυλίδη να αποτελούν την τριάδα μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την εθνική Ελλάδος να προσπαθεί να πιέζει αρκετά ψηλά για να κλέψει μπάλες και να βγει στην αντεπίθεση και το Βέλγιο να γυρνάει σωστά την μπάλα και να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο.
Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος προσπάθησαν να κλέψουν κάποιες μπαλιές αλλά όχι να κάνουν σωστά την πρώτη πάσα με αποτέλεσμα γρήγορα οι γηπεδούχοι να ανακτούν την κατοχή της μπάλας και να ξεκινούν νέες επιθέσεις που έφταναν όμως μέχρι τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Εθνικής Ελλάδος. Εκεί η αμυντική τετράδα, πότε ο Τζαβέλλας, πότε ο Μανωλάς, πότε ο Παπασταθόπουλος, πότε ο Τοροσίδης έκοβαν και απομάκρυναν.
Η πρώτη καλή στιγμή για το Βέλγιο χάθηκε στο 13' όταν ο Μέρτενς έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα με τον Φελαϊνί να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω. Εννιά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι αλλάζοντας πανέμορφα την μπάλα. Ο Καράσκο έδωσε στον Λουκακού, εκείνος με τακουνάκι πάσαρε απευθείας στον Ναϊνγκολάν που άνοιξε ακόμα πιο δεξιά στον Μέρτενς αλλά ο Τζαβέλλας μπόρεσε και γύρισε και κάλυψε την μπάλα.
ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Ο ΚΑΠΙΝΟ!
Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο χάθηκε στο 31' και είχε ως πρωταγωνιστή και πάλι τον Φελαϊνί. Ο Καράσκο έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο μέσος της Γιουνάιτεντ με ένα έξυπνο τακουνάκι επιχείρησε να νικήσει τον Καπίνο ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία φάση πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Εθνική Ελλάδος να κρατάει σχετικά εύκολα το 0-0 παρά την υπεροχή που είχαν οι Βέλγοι και η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε καθαρές φάσεις μπροστά από την εστία του Καπίνο. Βέβαια ούτε και η Ελλάδα απείλησε και είναι γεγονός ότι στο πρώτο μέρος δεν είχε ούτε μια τελική μπροστά από την εστία του Κουρτουά.
ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου το οποίο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια ουσιαστικά για την Εθνική Ελλάδος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να σκοράρει στην πρώτη του τελική. Ο Ταχτσίδης διεκδίκησε μια μπαλιά στο χώρο του κέντρου, πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Μήτρογλου ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Σίμαν και με άψογο αριστερό πλασέ νίκησε τον Κουρτουά και άνοιξε το σκορ για την Εθνική Ελλάδος.
Όπως ήταν λογικό το γκολ που πέτυχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε αέρα στους Έλληνες διεθνείς και παράλληλα έριξε λόγο την ψυχολογία των Βέλγων οι οποίοι χρειάστηκαν λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν και πάλι την μπάλα στα πόδια τους και να αρχίσουν να απειλούν.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51' στην κάθετη προς τον Σαντίλ με τον Σταφυλίδη να μην έχει επαφή με τον Βέλγο ο οποίος μπήκε από τα δεξιά γύρισε την μπάλα αλλά ο Παπασταθόπουλος ενέργησε ταχύτατα και με προβολή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 55' ο Βερτόνχεν με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Λουκακού μέσα στην περιοχή, αλλά ο φορ των Βέλγων είχε πλάτη προς την εστία του Καπίνο και έδωσε στον επερχόμενο Βίτσελ ο οποίος έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.
Η Εθνική Ελλάδος έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι ακόμα πιο εύκολα απ' ότι στο πρώτο μέρος και με το υπέρ της 1-0 με το γκολ του Μήτρογλου. Στο 65' όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον Ταχτσίδη με υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από άτσαλο μαρκάρισμα στον Αλντερβάιρελντ.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε με δέκα παίκτες και φυσικά αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Βέλγιο να πάρει και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει ακόμα περισσότερο για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 68' ο Καράσκο κινήθηκε από τα αριστερά, έκλεισε προς το κέντρο και σούταρε με το δεξί χωρίς να ανησυχήσει τον Καπίνο.
Η μεγαλύτερη στιγμή για το Βέλγιο χάθηκε στο 74' με τον Καπίνο να λέει όχι στον Μέρτενς. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ σε καλό σημείο. Η μπάλα κόντραρε στο τείχος και μετά από νέα κόντρα έφτασε ξανά στον Μέρτενς ο οποίος από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να νικήσει τον Καπίνο που απομάκρυνε με το πόδι και στη συνέχεια της φάσης ο Λουκακού σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
ΓΚΟΛ Ο ΛΟΥΚΑΚΟΥ!
Το Βέλγιο είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 82' όταν ο Βίτσελ βρέθηκε έξω από την περιοχή ανενόχλητος, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν για την ισοφάριση στο 89'. Ο Μέρτερνς από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα ο Λουκάκου αντιστέκεται στο μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου, κατέβασε την μπάλα και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Καπίνο και ισοφάρισε για την ομάδα του.
ΣΩΤΗΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ!
Το γκολ αυτό φυσικά και έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους για τα πέντε λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς και οι Βέλγοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή για να πάρουν τη νίκη αλλά και πάλι ο Καπίνο με διπλή επέμβαση είπε όχι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σέντρα από τα αριστερά ο Λουκακού πήρε την κεφαλιά ο Καπίνο έδιωξε η μπάλα κόντραρε στον Σταφυλίδη και πήρε τροχιά προς την εστία με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει και πάλι με το πόδι.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άντεξε στην πίεση μέχρι τη λήξη του αγώνα ενώ υπήρξε και μια σύρραξη δευτερόλεπτα πριν από το τελικό σφύριγμα με τον Τζαβέλλα να αποβάλλεται και αυτός επειδή διαπληκτίστηκε με τον Λουκακού. Το τελικό 1-1 όμως βρήκε τους Έλληνες άσους να πανηγυρίζουν τον σπουδαίο βαθμό που απέσπασαν στο Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου