Τελευταία Νέα

13/4/17

26η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 102-58

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και τερμάτισε δέυτερος στην κανονική διάρκεια της Stoiximan.gr Basket League.
O Παναθηναϊκός Superfoods πήρε μια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ (102-58) για το παιχνίδι που έριξε την αυλαία της regular season στη Stoiximan.gr Basket League. Οι "πράσινοι" αντέδρασαν μετά το γρήγορο προβάδισμα του "δικεφάλου" για να ξεφύγουν στο σκορ και να "καθαρίσουν" ουσιαστικά από το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο βρέθηκαν μέχρι το +16.
Κάπως έτσι, ο Τσάβι Πασκουάλ βρήκε την ευκαιρία να κάνει την απαραίτητη διαχείριση, λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι μονομαχίες με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της EuroLeague. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο Νίκος Παππάς (21'47'') και ο Τζέιμς Φελντέιν (20'04'') αγωνίστηκαν περισσότερο από ένα ημίχρονο, με τον Νικ Καλάθη (14'55'') και τον Κένι Γκάμπριελ (12'10'') να είναι αυτοί που ξεκουράστηκαν περισσότερο από τους υπόλοιπους.
Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ σκέφτεται την α' φάση των playoffs, όπου θα αντιμετωπίσει το Λαύριο DHI. Κι από εκεί θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για είσοδο στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.
Ο MVP:
Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ασταμάτητος στα 19'55'' που αγωνίστηκε, διάστημα στο οποίο είχε 20 πόντους (3/5 δίπ., 3/5 τρίπ., 5/5 βολ.), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος. Μαζί, έβαλε και... τετράποντο στο 16'05'', δείγμα της αυτοπεποίθησης και της διάθεσής του να προσφέρει στην αποψινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Από το α' δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στο παρκέ με το +16 (26-10) που απέκτησαν σε εκείνο το σημείο να βάζει πρόωρο επίλογο στην αναμέτρηση.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague στο κομμάτι των ριμπάουντ, απέναντι στον ΠΑΟΚ όμως είχε αρκετά προβλήματα στη δική του ρακέτα. Κάτι που αποτυπώθηκε από τα 17 (!) επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι φιλοξενούμενοι, στατιστικό που πάντως δεν επηρέασε επί της ουσίας την αναμέτρηση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισαν" το παιχνίδι οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Μετά το αρχικό +4 (0-4 στο 1'52'') από τον Κιθ Κλάντον, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ και με συνεχόμενα τρίποντα έφτασαν στο +16 (26-10) στο τέλος του α' δεκαλέπτου. Ο Σούλης Μαρκόπουλος προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά οι παίκτες του ήταν πολύ άστοχοι, κάτι που σε συνδυασμό με την ικανότητα των "πρασίνων" να τρέξουν το γήπεδο, έφερε το +28 (54-26) στο ημίχρονο.
Ο Μάικ Τζέιμς με τον Κέι Σι Ρίβερς είχαν πάρει "φωτιά" από την περιφέρεια και μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του "δικεφάλου", ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει στο β' μέρος. Παρά τις προσπάθειες του Αντώνη Κόνιαρη (σ.σ.: ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων), η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί, ειδικά από την περιφέρεια (4/19).
Την ίδια ώρα, οι "πράσινοι" συνέχισαν να παίζουν... κανονικά, φτάνοντας στην τρίτη τους "κατοστάρα" στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές της regular season της Stoiximan.gr Basket League, για να ολοκληρώσουν ως δεύτεροι το πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πέμπτη θέση (μετά τον "άσο" του Άρη) και θα αντιμετωπίσει το Λαύριο DHI στον α' γύρο των playoffs.
Τα δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Φελντέιν 11 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 2, Σίνγκλετον 17 (1), Καλάθης (5 ασ.), Ρίβερς 14 (3), Τζέιμς 20 (3), Μποχωρίδης 2, Φώτσης 9 (2), Παππάς 7, Γκάμπριελ 4, Μπουρούσης 11.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 6, Κόνιαρης 12 (2), Πέινερς 9 (1), Κλάντον 8, Μαργαρίτης 2, Χρυσικόπουλος 8, Τσόχλας, ΜακΦάντεν 5 (1), Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης 2, Παπαδόπουλος, Άσκα 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου