Τελευταία Νέα

1/4/17

26η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1

Η Ξάνθη κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, αλλά το γκολ του Ζάιρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε την ισοφάριση (1-1) για τον ΠΑΣ Γιάννινα κι άφησε την ομάδα της Θράκης πίσω στη μάχη που δίνει για είσοδο στην πεντάδα της Super League.
Ισόπαλη (1-1) έληξε η πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Super League, στους "Ζωσιμάδες", ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη.
Οι Θρακιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Βασιλακάκη στο 60ό λεπτό και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, αλλά ο Ζάιρο ισοφάρισε  για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι άφησε πίσω την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη μάχη που δίνει για να μπει στα playoffs της Super League.
Αυτή τη στιγμή έχει 41 βαθμούς και βρίσκεται στην έβδομη θέση, όσους και ο Πλατανιάς (παίζει στις 19:30 στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) στην έκτη θέση, ενώ στην πέμπτη βρίσκεται η ΑΕΚ (παίζει αύριο [2/4, 19:30] στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής) που έχει 43 βαθμούς.
Για τέταρτο διαδοχικό ματς έμεινε αήττητος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και στα τέσσερα τελευταία ματς του (ΑΕΛ, Παναιτωλικός, Αστέρας, Ξάνθη), το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.

Από τις 23 Γενάρη και την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-1) έχει να δεχθεί ήττα στους "Ζωσιμάδες". Ακολούθησαν η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, η νίκη επί της Κέρκυρας και οι δύο διαδοχικές εντός έδρας ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Ξάνθη. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Ζάιρο στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν. Τα άλλα δύο ήταν απέναντι στον Αστέρα.
Η Ξάνθη δεν έφυγε με τους τρεις βαθμούς από Ιωάννινα, αλλά έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς (Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος και Κέρκυρα οι ομάδες που αντιμετώπισε). Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Βασιλακάκη για στη Super League της τρέχουσας περιόδου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε ο Βασιλακάκης και η Ξάνθη δεν νίκησε (!). Στα προηγούμενα τέσσερα ματς που σκόραρε (με Αστέρα, ΑΕΛ και Παναθηναϊκό εντός κι εκτός), η ομάδα του είχε πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Ξάνθη FC Arena
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης, Ανδρέας Μεϊντάρας
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος (29' Κοζορώνης), Μπέριος (82' Νικολιάς), Μιχαήλ, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος, Γαρουφαλιάς (67' Κοροβέσης), Ακόστα, Κόντε, Ζάιρο
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Σολτάνι (56' Πιζέλι), Βασιλακάκης (83' Μεχία), Λάζιτς, Γιουνές (74' Ράνος)
Γκολ: 90'+1' Ζάιρο / 60' Βασιλακάκης
Κάρτες: 33' Κόντε / 38' Μπαξεβανίδης, 45'+1' Βασιλακάκης, 55' Σολτάνι, 78' (90'+3 δεύτερη και κόκκινη) Λισγάρας, 86' Γουάλας
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, η Ξάνθη προσέγγισε σε μια φάση με καλές προϋποθέσεις την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα.  Ο Βασιλακάκης υποδέχθηκε την κεφαλιά-πάσα του Σολτάνι, καθυστέρησε όμως, έδωσε την μπάλα στον Λουσέρο, αλλά το σουτ του Αργεντινού ήταν κακό.
Στο 15ο λεπτό ο Ζάιρο κινήθηκε από τα δεξιά, απέφυγε εκμεταλλευόμενος το μεγαλύτερο διασκελισμό του, τον Καρασαλίδη, έκανε τη σέντρα στην άλλη πλευρά (αριστερή) και ο Κούτρης με προβολή στην κίνηση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζίβκοβιτς.
Στο 21ο λεπτό Καρανίκας έκανε τη σέντρα, ο Ζάιρο όχι τόσο καλό κοντρόλ, έκανε όμως το τακουνάκι, αλλά ο Κούτρης δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (25'), ο Γιάκος βγήκε από τα δεξιά σε μια αντεπίθεση της ομάδας των Ιωαννίνων, έκανε και τη διαγώνια σέντρα, αλλά ο Λουσέρο ήταν εκεί που έπρεπε κι απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 45ο λεπτό, η Ξάνθη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σολτάνι εκτέλεσε το φάουλ, ο Γουάλας βρέθηκε ολομόναχος κι αφύλακτος στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, έπιασε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο  Βασιλακάκης πήρε την μπάλα από τον Μπέριο - νόμιμα - αλλά ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση. Στην εξέλιξη της φάσης, η οποία θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, ο Γιουνές έχασε την ευκαιρία να σκοράρει προ κενής εστίας. Τα παράπονα των παικτών και του τεχνικού επιτελείου της Ξάνθης, ωστόσο είχαν αποτέλεσμα μόνο μια κίτρινη στον επιθετικό της Ξάνθης.
Στο 59ο λεπτό ο Πιζέλι έκανε τη σέντρα με το αριστερό από τα δεξιά, ο Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά αυτή ήταν κακή.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για την ομάδα της Θράκης. Ο Γιάκος με τάκλιν προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά έδωσε σε αυτή ώθηση προς τα πίσω, ο Βασιλακάκης την υποδέχθηκε από τα δεξιά και με εξαιρετικό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, την πέρασε στην αφύλακτη γωνία του και την έστειλε  στα δίχτυα.
Πριν από τη φάση του γκολ, δόθηκε φάουλ του Κόντε πάνω στον Λισγάρα σε ένα μαρκάρισμα παρόμοιο με αυτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Δεν υπήρχε παράβαση, δηλαδή, και λανθασμένα υποδείχθηκε παράβαση.
Στο 69ο λεπτό ο Πιζέλι υποδέχθηκε την μπάλα, διέγραψε διαγώνια κίνηση, έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέριος έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 76', ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ζάιρο έφυγε από τα αριστερά, "έσκασε" την ποδιά στον Λισγάρα, έκανε και το πλασέ με τον Καρασαλίδη να κόβει τελευταία στιγμή την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και να αποτρέπει την παραβίαση της εστίας της Ξάνθης.
Ίδιο σκηνικό και στο 80ό λεπτό. Ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κοροβέσης έπιασε την κεφαλιά, ο Κόντε από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς που επενέβη γρήγορα.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ η Ξάνθη κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, ήρθε ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Ζάιρο, να διαμορφώσει το τελικό ισόπαλο (1-1) αποτέλεσμα. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ξάνθης κι αδυναμία των παικτών της να απομακρύνουν την μπάλα μετά από εκτέλεση στημένης φάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου