Τελευταία Νέα

14/4/17

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των "8" του Europa League!

Η Άντερλεχτ ισοφάρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 86' με την πρώτη της τελική προσπάθεια, η Θέλτα επικράτησε 3-2 της Γκενκ και ο Άγιαξ νίκησε 2-0 τη Σάλκε.Η Μπεσίκτας έδειχνε ικανή για το "διπλό" στη Γαλλία, αλλά η Λιόν ισοφάρισε στο 83' και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 84', έπειτα από γκάφα του Ισπανού τερματοφύλακα, Φάμπρι.
Στην Γαλλία το Λιόν - Μπεσίκτας καθυστέρησε 45 λεπτά να ξεκινήσει, λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι Τούρκοι οπαδοί, με το ματς πάντως να έχει ενδιαφέρον και στο φινάλε, αλλά από καθαρά ποδοσφαιρική άποψη.
Οι "μαύροι" αετοί άνοιξαν το σκορ στο 15' με τον Ράιαν Μπάμπελ και έδειξαν ικανοί για το σπουδαίο "διπλό" που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League, αλλά "αυτοκτόνησαν".
Στο 83' ο Τολισό ισοφάρισε έπειτα από αδράνεια της άμυνας και μόλις ένα λεπτό αργότερα ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Μορέλ, αφού έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα της Μπεσίκτας, Φάμπρι!
Ο Ισπανός πορτιέρε με τρεις παίκτες της Λιόν να τρέχουν να τον πιέσουν δεν έδιωξε την μπάλα, ήθελε να αποδείξει πως έχει άριστη τεχνική, αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει.
H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την Άντερλεχτ, η οποία ισοφάρισε 1-1 στο 86' με την πρώτη της τελική προσπάθεια!
Ο Λεάντερ Ντεντόνκερ με εξαιρετική κεφαλιά ήταν αυτός που... πίκρανε τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε πιστέψει στο "διπλό" με το τέρμα του Χένριχ Μχιταριάν από το 36ο λεπτό.
Πολύ καλός ήταν ο Άγιαξ στο Άμστερνταμ και απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, καθώς νίκησε 2-0 την Σάλκε, με τον Ντάβι Κλάασεν να πετυχαίνει και τα δύο γκολ, ενώ οι Ολλανδοί είχαν και δύο δοκάρια (και πολλές ευκαιρίες γενικά).
Το εντυπωσιακό ματς έγινε στο Βίγκο, η Γκενκ άνοιξε το σκορ στο 10', στο 15' είχε ολοκληρωθεί η ανατροπή, στο 38' ο Γκουιντέτι έκανε το 3-1 για τη Θέλτα, αλλά ο Μπούφελ στο 67' μείωσε για το τελικό 3-2.

Τα πρώτα ματς των "8":


Μ. Πέμπτη
Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (86' Ντεντόνκερ / 36' Μχιταριάν)
Θέλτα - Γκενκ 3-2 (15' Σίστο, 17' Ιάγο Άσπας, 38' Γκουιντέτι / 10' Μπούτιους, 67' Μπούφελ)
Άγιαξ - Σάλκε 2-0 (23' πέν. και 52' Κλάασεν)
Λιόν - Μπεσίκτας 2-1 (83' Τολισό, 84' Μορέλ / 15' Μπάμπελ)

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Οι συνθέσεις:


ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ραφαέλ (52' Ζαλέ), Μαμάνα, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τουσάρ, Τολισό, Φεκίρ, Γκεζάλ (52' Κορνέ), Βαλμπουενά, Λακαζέτ.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μαρσέλο, Μίτροβιτς (64' Νετσίπ Ουισάλ), Τόσιτς, Χάτσινσον, Ογκουζχάν Εζιακούπ (74' Τολγκάι Αρσλάν), Ταλίσκα, Μπάμπελ, Αντριάνο, Τζενκ Τοσούν (87' Γκιοκχάν Ινλέρ).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ρουμπέν, Απιά, Εμ'Μποτζί, Νάιτινκ, Ομπράντοβιτς, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Στάντσιου (65' Χανί), Μάσιμο Μπρούνο (58' Κιπτσίου), Ατσεαμπόνγκ, Τέλιν (75' Τεοντόρτσικ).
MANUTD: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Ρόχο, Νταρμιάν, Κάρικ, Πογκμπά, Μχιταριάν (91' Φόσου-Μένσα), Λίνγκαρντ (63' Μαρσιάλ), Ράσφορντ (75' Φελαϊνί), Ιμπραχίμοβιτς.

ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Φοντάς, Χόνι Κάντρο, Ραντόγια, Βας (78' Χοθαμπέντ), Πάμπλο Ερνάντες, Ιάγο Άσπας, Σίστο, Γκουιντέτι (67' Μποβού).
ΓΚΕΝΚ: Ράιαν, Καστάν, Μπράμπετς, Κόλεϊ, Ούρονεν, Μαλινόβσκι (92' Χάινεν), Ποθουέλο, Μπέργκε, Τροσάρ (82' Σχάιβερς), Σαμάτα, Μπούτιους (62' Μπούφελ).

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντάβινσον Σάντσες, Φίρχεφερ, Σινκχράφεν (46' Ντε Λιχτ), Φαν ντε Μπικ (88' Φρένκι ντε Γιονγκ), Ζιγές, Κλάασεν, Κλάιφερτ (74' Νταβίντ Νέρες), Γιουνές, Μπερτράν Τραορέ.
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Κέχρερ, Χέβεντες, Νάστασιτς, Αόγκο, Γκορέτσκα, Μπενταλέμπ, Μαξ Μάιερ (59' Σταμπουλί), Σεπφ (71' Χούντελααρ), Καλιτζούρι (83' Κονοπλιάνκα), Μπούργκσταλερ.

Ο πίνακας των σκόρερς:


8 γκολ
Ζιουλιάνο (Ζενίτ)
Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

7 γκολ
Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

5 γκολ
Ιάγο Άσπας (Θέλτα)
Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)
Γκιγιόμ Οαρό (Γιουνγκ Μπόις)
Λούκας Τεοντόρτσικ (Άντερλεχτ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4 γκολ
Τάιζον (Σαχτάρ)
Λίον Μπέιλι (Γκενκ)
Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)
Γιον Γκουιντέτι (Θέλτα)
Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)
Καλιφά Κουλιμπαλί (Γάνδη)
Χένριχ Μχιταριάν (ManUtd)
Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άγιαξ)
Φέντορ Σμόλοβ (Κρασνοντάρ)
Νικολάε Στάντσιου (Άντερλεχτ)
Κουμά Μπαμπακάρ (Φιορεντίνα)

3 γκολ
Σεμπά (Ολυμπιακός)
Ζερεμί Περμπέ (Γάνδη)
Ζοαοζίνιο (Κρασνοντάρ)
Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν)
Μουκτάρ Ντιακαμπί (Λιόν)
Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)
Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ)
Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ)
Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)
Γιούρι Τίλεμανς (Άντερλεχτ)
Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)
Ισχάκ Μπελφοντίλ (Σταντάρ)
Ταρίκ Ελγιουνουσί (Ολυμπιακός)
Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)
Ραούλ Ρουσέσκου (Οσμάνλισπορ)
Ράφαελ Χόλτσχαουζερ (Αούστρια)
Νικολάι Κομλιτσένκο (Σλόβαν Λίμπερετς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου