Τελευταία Νέα

29/4/17

B' γύρος των playoffs της A1 : Άρης - ΠΑΟΚ 69-65 (Πάρ.) (61-61 κ.α.) (1-0)

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με δύο ομάδες που αδυνατούσαν να βρουν ελεύθερα σουτ, ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά φέτος (69-65 στην παράταση) και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League.
O Άρης νίκησε για πρώτη φορά φέτος τον ΠΑΟΚ, στο πιο κρίσιμο σημείο! Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε του "δικεφάλου" στο Nick Galis Hall (69-65) στο πρώτο παιχνίδι των ομάδων για τη β' φάση των playoffs της Stoiximan.gr Basket League.
Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού τα άστοχα σουτ και οι κακές επιλογές στην επίθεση αποτέλεσαν τον... κανόνα. Η εξαίρεση ήταν τα μεγάλα σουτ του Ουίλ Κάμινγκς στην παράταση και το σερί που έκανε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας προκειμένου να στείλει τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο.
Ο MVP:
Να κι ένας τίτλος που δεν κατακτά συχνά ο Βασίλης Ξανθόπουλος, αυτός του πρώτου σκόρερ. Ο πλεϊμέικερ του Άρη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους (με 2/2 δίπ., 2/8 τρίπ., 6/8 βολ.), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο σε 36'45'', αντέχοντας στην ασφυκτική πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς είναι οι βασικοί λόγοι που οι "κίτρινοι" πήραν την πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι της Θεσσαλονίκης φέτος.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Η αστοχία και οι κακές επιλογές στην επίθεση ήταν αυτό που μένει από το παιχνίδι, μόνο που ο ΠΑΟΚ έκανε τις χειρότερες στο τέλος της παράτασης, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στον Άρη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Όταν ένας αγώνας ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να έχουν -11 (23/34) στην αναλογία ασίστ/λαθών, καταλαβαίνει κανείς πως οι επιλογές των παικτών δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο Νέιθαν Σόμπεϊ έπαιζε για πρώτη φορά σε ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αλλά έδειχνε να νιώθει πολύ άνετα στο Nick Galis Hall. Σε σημείο που ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας 5/5 δίποντα, για να αποτελέσει τον βασικό λόγο του προβαδίσματος του ΠΑΟΚ στην α' περίοδο (16-20). Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν άστοχη από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα), αλλά όσο περιόριζε τα βασικά επιθετικά ατού των "κιτρίνων", δεν έχανε το πάνω χέρι στο σκορ.
Με τον ρυθμό μάλιστα να πέφτει στο β' δεκάλεπτο, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, που χρειάστηκαν να μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές παίκτες όπως ο Βασίλης Ξανθόπουλος (7π.) και ο Σπύρος Μούρτος (4π.), για να διατηρήσουν την επαφή τους με τον ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, διατηρώντας το +4 (33-37), μα πάνω απ όλα έχοντας καταφέρει να "μικρύνει" το καλάθι για τον Άρη, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα -ειδικά από την στιγμή που ο Ουίλ Κάμινγκς έπαιξε μόλις για 1'33'' επειδή είχε φορτωθεί από νωρίς με δύο φάουλ.
Άμα τη επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερο επιθετικά. Τα ποσοστά έπεσαν ακόμη περισσότερο, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει πάντως στο μίνι σερί που "έτρεξε" ο Άρης στα μισά της γ' περιόδου. Η ένταση μάλιστα ήταν τέτοια που ο Δημήτρης Πρίφτης χρεώθηκε με τεχνική ποινή, προσφέροντας δύο εύκολους πόντους στον αντίπαλο, ο οποίος βρέθηκε εκ νέου στο +3 (47-50).
Σιγά σιγά η πίεση άρχισε να μεταφέρεται στην πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αδυνατούσαν όχι μόνο να ευστοχήσουν, αλλά ακόμη και να εκδηλώσουν επίθεση -σε πολλές περιπτώσεις. Μετά από περίπου πέντε λεπτά χωρίς πόντο, ο Θαντ ΜακΦάντεν ευστόχησε σε δύο βολές για το +1 (51-52 στο 34'40'') του ΠΑΟΚ, για να πέσει ακολούθως ο διακόπτης.
Οι "κίτρινοι" βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους, για να φτάσουν μέχρι το +6 (58-52 στο 38'38''), αποκτώντας πλέον τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο ντέρμπι. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα καταλήξει στην πλευρά των γηπεδούχων, ήρθαν ένα δίποντο και δύο τρίποντα από τον ΠΑΟΚ (με τελευταίο αυτό του Θαντ ΜακΦάντεν στα 12'' για να φέρουν τα πάνω κάτω και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση (61-61).
Η τελευταία επίθεση του Άρη ήταν απογοητευτική, με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να υποχρεώνεται να πετάξει την μπάλα από τα εννέα μέτρα για να μην του μείνει στα χέρια!
Δύο μεγάλα καλάθια από τον Ουίλ Κάμινγκς έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στον Άρη (66-64 με 1'24'' για το τέλος της παράτασης), αλλά ο ΠΑΟΚ απέδειξε ξανά πως είναι ικανός για τη νίκη, έχοντας την ευκαιρία δις να ισοφαρίσει (ή να προηγηθεί) στο τέλος του έξτρα πενταλέπτου. Τα σουτ των Θαντ ΜακΦάντεν και Ιβάν Άσκα όμως μόλις και μετά βίας βρήκαν το στεφάνι, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να "τελειώνει" το παιχνίδι στα 0.3'' για το τέλος με 2/2 βολές (69-65).
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-37, 47-50, 61-61 (κ.α.), 69-65.
ΑΡΗΣ (Πριφτης): Ξανθόπουλος 16 (2 τρίπ., 4 ασ.), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 12 (1 τρίπ., 5 ρίμπ., 4 ασ.), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Σκοτ, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Ζάρας 6, Σίμτσακ 2 (12 ρ.), Τζάκσον, Μούρτος 4
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 20, Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 2 (5 ριμπ.), Πέινερς 7 (1), Κλάντον 7 (11 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 2, Τσόχλας 7 (2), ΜακΦάντεν 8 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Άσκα 8 (6 ριμπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου