Τελευταία Νέα

21/4/17

H κλήρωση των ημιτελικών του Europa League!

Άγιαξ - Λιόν και Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση στη Νιόν. Τα πρώτα ματς σε Ολλανδία και Ισπανία.
H κλήρωση των ημιτελικών του Europa League έβγαλε τα ζευγάρια Άγιαξ - Λιόν και Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Ολλανδοί στο πρώτο παιχνίδι θα παίξουν με τους Γάλλους στο Άμστερνταμ, ενώ οι Ισπανοί θα κοντραριστούν με τους "κόκκινους διαβόλους" στο "Μπαλαΐδος", στο Βίγκο.
Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 4 Μαΐου, ενώ οι ρεβάνς στις 11 του μήνα. Ο τελικός της εφετινής διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαΐου στο "Friends Arena" της Στοκχόλμης. Τυπικά γηπεδούχους στον τελικό θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Άγιαξα - Λιόν.
Απέναντι σε ισπανικές ομάδες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει απολογισμό 12 νίκες, 19 ισοπαλίες και 16 ήττες. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν επικρατήσει σε δύο από τους τρεις ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης απέναντι σε Ισπανούς. To 2007-2008 απέκλεισαν τη Μπαρτσελόνα και το 1967-1968 τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Γιουνάιτεντ έχει νικήσει μόλις ένα από τα τελευταία οκτώ ματς με ισπανικές ομάδες.
Η Λιόν είναι αήττητη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της με ολλανδικές ομάδες. Τελευταία τους ήττα το 2-0 από τον Άγιαξ το 2002 στο Champions League. Απολογισμός της κόντρα στους Ολλανδούς: 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Η Θέλτα απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει απολογισμό πέντε νίκες και τέσσερις ήττες. Η ομάδα του Βίγκο είχε δώσει ημιτελικό στο Ιντερτότο με την Άστον Βίλα, το 2000, όταν είχε επικρατήσει 1-0 εντός έδρας και 2-1 εκτός.
Tα ζευγάρια:
 Άγιαξ - Λιόν
Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου