Τελευταία Νέα

17/5/17

2η αγωνιστική των play-off της Superleague : AEK - Πανιώνιος 0-1

Με γκολ του Γεσίλ στο 7ο λεπτό (το πρώτο του μετά τον Σεπτέμβριο του 2015), ο Πανιώνιος άλωσε το ΟΑΚΑ, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ και έβαλε "φωτιά" στα playoffs, αφού πέρασε στη βαθμολογία την Ένωση και παλεύει ακόμα και για πρώτη θέση.
'Oτι δεν κατάφερε ο Πανιώνιος την περασμένη Κυριακή (14/5) με τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του, το κατάφερε μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Πήρε τη νίκη με 1-0, έκανε το μεγάλο κόλπο και δείχνει πως θα δώσει μάχη μέχρι τέλους, ακόμα και για την πρωτιά στα playoffs.
Όσο για την Ένωση, έμεινε στο «διπλό» στην Τούμπα και επί της ουσίας πέταξε στα σκουπίδια το πλεονέκτημα που είχε πάρει απ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ο Πανιώνιος σκόραρε νωρίς, εγκλώβισε την ΑΕΚ και της πήρε μάλλον εύκολα τους τρεις βαθμούς. Άλλωστε η Ένωση δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, να βγάλει ουσιαστική αντίδραση στο γκολ του Γεσίλ με το καλημέρα.
Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Επόπτες: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γκάγκας (Λάρισας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (46’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Πέκχαρτ (61’ Αλμέιδα), Βάργκας (46’ Ροντρίγκες).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (57’ Γκιοατά), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88’ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76’ Λάμπρου).
Γκολ: 7’ Γεσίλ
Κάρτες: 19’ Γεσίλ, 36’ Βράνιες, 48’ Βλάχος, 49’ Οικονόμου, 60’ Κόρμπος

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Η αλήθεια είναι πως τόσο τα δεδομένα, όσο και οι ισορροπίες του ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, άλλαξαν με το… καλημέρα. Και αυτό διότι στον Πανιώνιο βγήκε από την πρώτη κιόλας φάση, αυτό που προφανώς είχε σχεδιάσει ο Μιλόγεβιτς. Δηλαδή ένα «κτύπημα» σε αντεπίθεση. Στο 7 λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα χωρίς κανένας από τους από τους παίκτες της ΑΕΚ να τους σταματήσει εγκαίρως. Η μπάλα έφτασε στον Γεσίλ, ο οποίος με σουτ από τα όρια της περιοχής, «νίκησε» τον Μπάρκα και έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο.
Πλέον η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Αλλά κυρίως έπρεπε να βρει τρόπους, χωρίς τον πιο δημιουργικό παίκτη στην ενδεκάδα της (Μάνταλος), να διασπάσει την διπλή ζώνη άμυνας του Πανιωνίου. Κάτι που δεν κατάφερε επί της ουσίας καμία φορά στο πρώτο ημίχρονο. Εξαίρεση η φάση του 37 λεπτού, όταν ο Γκάλο βρήκε την μπάλα στρωμένη στα πόδια του μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννιώτη.
Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ δεν βρήκε απολύτως κανέναν τρόπο να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Κυκλοφορούσε την μπάλα παράλληλα ή και προς τα πίσω και κατέληγε είτε σε λάθος, είτε «σκοτωμένες» βαθιές μπαλιές κυρίως προς τον Πέκχαρτ. Ο Πανιώνιος όχι μόνο κρατούσε εύκολα το προβάδισμα, αλλά έψαξε και τις προϋποθέσεις να ξαναγίνει επικίνδυνος στην κόντρα. Απλώς δεν του βγήκαν. Στην ουσία όμως και είχε το προβάδισμα στο σκορ και είχε καταφέρει να «εγκλωβίσει» την ΑΕΚ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα της ενδεκάδας, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ. Έριξε στο γήπεδο και τον Χριστοδουλόπουλο και τον Πατίτο, αλλάζοντας το σύστημα από 4-3-3, σ’ ένα κλασικό 4-4-2, με τον Αραούχο πλέον να πηγαίνει στο πλευρό του Πέκχαρτ. Μ’ αυτές τις αλλαγές οι γηπεδούχοι πήραν φρεσκάδα και έναν υποτυπώδη ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο όλο αυτό, αποτυπώθηκε σε μια μόλις καλή ευκαιρία.
Στο 53’ μια εξ επαφής κεφαλιά του Βράνιες, πέρασε ελάχιστα άουτ. Κατά τα άλλα ο Πανιώνιος κρατούσε σωστά τις γραμμές του και δεν άφηνε καθόλου διαδρόμους ανοικτούς για τους παίκτες της ΑΕΚ. Άλλωστε όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι γηπεδούχοι γινόντουσαν και πιο νευρικοί και κυρίως πιο αναποτελεσματικοί. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως η επόμενη φορά που η ΑΕΚ απείλησε μετά την φάση του 53ου λεπτού, ήταν μια κεφαλιά του Αλμέιδα (που μπήκε στο ματς αντί του Πέκχαρτ), 20 ολόκληρα λεπτά αργότερα.
Ο Πανιώνιος αυστηρά προσηλωμένος στην άμυνα του, κρατούσε μάλλον εύκολα το προβάδισμα. Άλλωστε η ΑΕΚ απείλησε μ’ ένα σουτ του Γκάλο στο 79’, το οποίο απέκρουσε ο Γιαννιώτης, αλλά στην φάση του δοκαριού του Σιμόες. Τίποτε περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου