Τελευταία Νέα

4/5/17

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των "4" του Europa League!

                                       

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Θέλτα στο "Balaídos", χάρη στην γκολάρα του Ράσφορντ με εκτέλεση φάουλ, έτσι είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Europa League.Ο Άγιαξ δείχνει ικανός να παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 21 χρόνια, καθώς νίκησε 4-1 τη Λιόν στον πρώτο ημιτελικό του Europa League. 
O Μάρκους Ράσφορντ θύμισε... Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Θέλτα στο Βίγκο, έτσι έκανε μεγάλο βήμα για πρόκριση στον τελικό του Europa League 2016-17.

Στο 67ο λεπτό, από φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, ο 19άχρονος Άγγλος επιθετικός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο "Balaídos", έτσι οι Ισπανοί έχουν πολύ δύσκολο έργο στην ρεβάνς του "Old Trafford" σε μία εβδομάδα.
Γενικά το ματς δεν ήταν πολύ καλό, δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες, με τους Σέρχιο Άλβαρεθ και Σέρχιο Ρομέρο να κάνουν εξαιρετικές επεμβάσεις και να είναι οι κορυφαίοι μετά τον Ράσφορντ.
Η Θέλτα παίζει για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η ManUtd για 15η φορά στην ιστορία της (1η μετά το 2011 που έχασε στον τελικό του CL απ'την Μπαρτσελόνα) και φαντάζει κοντά σε επιστροφή σε έναν τελικό μετά από 6 χρόνια.
Αν τα καταφέρει η αγγλική ομάδα, θα είναι ο 7ος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία της και θα διεκδικήσει το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει στην συλλογή της (έχει 3 Champions League και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων).
O πρώτος ημιτελικός του Europa League ξεκίνησε... υποτονικά, αλλά εξελίχθηκε σε ματσάρα, με τον Άγιαξ να επικρατεί 4-1 της Λιόν στο Άμστερνταμ, έτσι έκανε σπουδαίο βήμα για πρόκριση στον τελικό.
Κορυφαίοι για τον Αίαντα ήταν οι Χακίμ Ζιγές και Μπερτράν Τραορέ, με τον πρώτο να έχει τρεις ασίστς και τον δεύτερο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ.
Τα άλλα δύο γκολ τα πέτυχαν οι Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Αμίν Γιουνές, ενώ για τους Γάλλους το γκολ της... ελπίδας το πέτυχε ο Ματιέ Βαλμπουενά, με το κενό του Αλεξάντρ Λακαζέτ να είναι τεράστιο (ήταν ανέτοιμος και μπήκε στο ματς στο 76').
Θυμίζουμε πως η Λιόν δεν έχει παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ ο Άγιαξ τελευταία φορά έπαιξε πριν 21 χρόνια, στον τελικό του Champions League το 1996 (ήττα απ'την Γιουβέντους). Τότε έπαιζε ο Πάτρικ Κλάιφερτ, με τον γιο του, τον 17άχρονο Τζάστιν Κλάιφερτ, να αγωνίζεται σήμερα ως αλλαγή!
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο (92' Μποβού), Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Βας (74' Χοθαμπέντ), Πάμπλο Ερνάντες, Ιάγο Άσπας, Σίστο, Γκουιντέτι.
MANUTD: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Φελαϊνί, Αντέρ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Μχιταριάν (78' Άσλεϊ Γιανγκ) (89' Σμόλινγκ), Ράσφορντ (80' Μαρσιάλ).

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Τέτε, Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ, Σένε (72' Φαν ντε Μπικ), Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές (79' Κλάιφερτ), Ντόλμπεργκ (88' Νταβίντ Νέρες).
ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ (69' Ραφαέλ), Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τουσάρ (58' Γκεζάλ), Γκοναλόν, Τολισό, Κορνέ (76' Λακαζέτ), Βαλμπουενά, Φεκίρ.

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:


Τετάρτη
Άγιαξ - Λιόν 4-1 (25' και 71' Μπερτράν Τραορέ, 34' Ντόλμπεργκ, 49' Γιουνές / 66' Βαλμπουενά)

Πέμπτη
Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (67' Ράσφορντ)

*οι ρεβάνς στις 11 Μαΐου

Ο πίνακας των σκόρερς:


8 γκολ
Ζιουλιάνο (Ζενίτ)
Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

7 γκολ
Αρίτς Αντούριθ (Μπιλμπάο)

5 γκολ
Ιάγο Άσπας (Θέλτα)
Γκιγιόμ Οαρό (Γιανγκ Μπόις)
Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άγιαξ)
Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)
Λούκας Τεοντόρτσικ (Άντερλεχτ)
Χένριχ Μχιταριάν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4 γκολ
Τάιζον (Σαχτάρ)
Λίον Μπέιλι (Γκενκ)
Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)
Αμίν Γιουνές (Άγιαξ)
Γιον Γκουιντέτι (Θέλτα)
Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν)
Μπερτράν Τραορέ (Άγιαξ)
Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ζενίτ)
Καλιφά Κουλιμπαλί (Γάνδη)
Φέντορ Σμόλοβ (Κρασνοντάρ)
Νικολάε Στάντσιου (Άντερλεχτ)
Κουμά Μπαμπακάρ (Φιορεντίνα)

3 γκολ
Σεμπά (Ολυμπιακός)
Ζερεμί Περμπέ (Γάνδη)
Ζοαοζίνιο (Κρασνοντάρ)
Λέον Γκορέτσκα (Σάλκε)
Λεάντρο Τροσάρ (Γκενκ)
Μουκτάρ Ντιακαμπί (Λιόν)
Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)
Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ)
Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ)
Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)
Ράιαν Μπάμπελ (Μπεσίκτας)
Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)
Γιούρι Τίλεμανς (Άντερλεχτ)
Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)
Ισχάκ Μπελφοντίλ (Σταντάρ)
Ταρίκ Ελγιουνουσί (Ολυμπιακός)
Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)
Ραούλ Ρουσέσκου (Οσμάνλισπορ)
Γκουίντο Μπούργκσταλερ (Σάλκε)
Ράφαελ Χόλτσχαουζερ (Αούστρια)
Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)
Νικολάι Κομλιτσένκο (Σλόβαν Λίμπερετς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου