Τελευταία Νέα

24/5/17

4η αγωνιστική των play-off της Superleague : Παναθηναϊκός - AEK 1-0

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στο ματς με την ΑΕΚ και ξεπέρασε και τα προβλήματα που είχε φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ (πέναλτι) του Λέτο που τον κρατάει ζωντανό στην υπόθεση για ένα καλό πλασάρισμα στα playoffs. 
Mε το ίδιο νόμισμα, ένα γκολ δηλαδή, πλήρωσε ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ επικρατώντας στην αναμέτρηση της Λεωφόρου με 1-0, χάρη σε γκολ του Λέτο στο 62' και έδειξε ότι παρά τα όσα τον έχουν βρει στα playoffs είναι ζωντανός. Μια νίκη που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς την ενδεκάδα με την οποία έπαιξε το τριφύλλι αλλά και τις απουσίες που είχε.
Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όπως και το αντίστοιχο του ΟΑΚΑ πριν από τρεις μέρες, καμία ομάδα δεν ικανοποίησε με την απόδοση της αλλά το τριφύλλι έπαιξε με περισσότερο πάθος, καρδιά, ψυχή, ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε και βρήκε το γκολ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λέτο και πλην μιας φάσης δεν κινδύνεψε άλλη στιγμή και δίκαια κατέκτησε το τρίποντο.
Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή παράμεινε ζωντανός στην υπόθεση των playoffs και στην κατάληψη μιας καλύτερης θέσης από την 4η η οποία θα ήταν καταστροφή για το τριφύλλι. Από την άλλη η απώλεια των τριών βαθμών για την ΑΕΚ την φέρνει σε δύσκολη θέση για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες ουσιαστικά να κάνουν τις ίδιες φάσεις και να απειλούν αντίστοιχα τις δυο εστίες. Στο δεύτερο μέρος όμως η αλλαγή του συστήματος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε 4-1-4-1 άλλαξε τα δεδομένα υπέρ του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα, πίεσαν και βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 62' και μέχρι το τέλος του αγώνα διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους φτάνοντας στην πρώτη νίκη τους στα playoffs.
Η ΑΕΚ από την πλευρά της παρά το γεγονός ότι έβγαλε πίεση στο ματς και είχε την κατοχή δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική προς την εστία του Βλαχοδήμου παρά μόνο σε ελάχιστες φάσεις.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χ. Κούλα (Ξάνθης)
4ος: Γ. Μπλάνας (Μεσσηνίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Χατζηγιοβάνης, Λουντ (79' Ρέις), Κλωναρίδης (65' Π. Βλαχοδήμος), Λέτο (71' Μολίνς).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (64' Αλμέιδα), Γαλανόπουλος (75' Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (71' Πατίτο) Μάνταλος, Αραούχο.
Γκολ: 62' Λέτο
Κίτρινες: 17' Μολέντο, 53' Χουλτ/17' Γαλανόπουλος, 45' Βράνιες, 77' Ντίντακ
Κόκκινες: 90' Βράνιες
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ αφού είχε στην διάθεση του τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο αλλά και τον Κουρμπέλη. Οι άλλες τρεις αλλαγές είχαν να κάνουν με την χρησιμοποίηση των Λουντ, Λέτο και Χατζηγιοβάνη.
Στο 4-4-2 με το οποίο κατέβασε το τριφύλλι ο 48χρονος τεχνικός ο Βλαχοδήμος επανήλθε κάτω από τα γκολπόστ και η αμυντική τετράδα ήταν αναλλοίωτη μεν τους Μαρινάκη στα δεξιά, Χουλ στα αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μολέντο, Κουτρουμπή. Στα χαφ ο Κουρμπέλης πήρε την θέση του Ρέις και έπαιξε δίπλα στον Ζέκα ενώ στα δεξιά της μεσαίας γραμμής βρέθηκε ο Χατζηγιοβάνης και αριστερά ο Λουντ που πήραν τις θέσεις των Π. Βλαχοδήμου και Εμποκού ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κλωναρίδης, Λέτο με τον Αργεντινό να παίζει αντί του Μολίνς.
Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ είδε λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα τον Σιμόες να παραπονιέται για κούραση και τον άφησε εκτός αποστολής ενώ και ο Ισπανός έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού τρεις μέρες νωρίτερα με κυριότερη την παρουσία των Αραούχο, Χριστοδουλόπουλου στο αρχικό σχήμα.
Η ΑΕΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του Απόστολος Νικολαϊδης με ένα 4-2-3-1 με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας έπαιξε ο Γκάλο στα δεξιά, ο Ντίντακ αριστερά και οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι ήταν οι δυο στόπερ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς και στην τριάδα μπροστά τους έπαιξε ο Λάζαρος δεξιά, ο Μάνταλος αριστερά και ο Γαλανόπουλος στο κέντρο με τον Αραούχο να είναι ο μοναδικός προωθημένος από πλευράς φιλοξενούμενων.
Η χρησιμοποίηση του Γαλανόπουλου στο κέντρο της μεσαίας γραμμής είχε ως στόχο η ΑΕΚ να βγάλει πίεση, κάτι που έκανε στα πρώτα λεπτά, με στόχο να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των πράσινων με το νεαρό μέσο να πιέζει αρκετά ψηλά, μέχρι την γραμμή της πράσινης περιοχής. Την ίδια ώρα οι Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος σε φάση επίθεσης ανέβαιναν πιο ψηλά για να βοηθούν την Αραούχο. 

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να έχουν μπει καλύτερα στο γήπεδο με την πίεση που έβγαζαν αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 7' οι πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Λουντ, ύστερα από προσπάθεια του Λέτο, αλλά το σουτ του Φινλανδού απ' το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.
Η ΑΕΚ προσπάθησε με την σειρά της να γίνει απειλητική στο 10' όταν ο Μάνταλος βρήκε στα αριστερά τον Ντίντακ, ο οποίος έκανε το γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουτρουμπής έδιωξε σε κόρνερ προτού ο Μάνταλος μπει στην πορεία της μπάλας.
Όπως και στο ΟΑΚΑ έτσι και στην Λεωφόρο η ΑΕΚ όποτε έβρισκε την ευκαιρία απειλούσε με σουτ από μακριά. Αυτό έκανε και στο 23' με τον Μάνταλο να εκτελεί με πάσα ένα φάουλ καθώς "πάτησε" την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο πέρασε έξω απ' το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.
Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με την αναμέτρηση της Κυριακής ήταν απειλητικός και είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 24' όταν ο Κλωναρίδης βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά έπιασε ο Ανέστης.
ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΑΕΚ!
Όσο περνούσε η ώρα οι δυο ομάδες ανέβαζαν τον ρυθμό τους και έψαξαν με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ έχοντας και οι δυο μια τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν. Ήταν το 30' όταν ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Μολέντο. Ο Χουλτ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Βραζιλιάνο να πηδάει ψηλότερα απ' όλους, να παίρνει την κεφαλιά αλλά το δεξί δοκάρι έσωσε τον Ανέστη και την ΑΕΚ και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε.
Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά, πέρασε με υπέροχη ντρίμπλα τον Χουλτ και μπήκε μέσα στην περιοχή με τρεις παίκτες του τριφυλλιού να τον κυνηγούν. Ο Λάζαρος επιχείρησε το πλασέ αλλά ο Βλαχοδήμος με το δεξί πόδι απομάκρυνε την μπάλα.
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στην ΑΕΚ καθώς στο 43' ο Γκάλο έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο, ο οποίος απέφυγε τον Μαρινάκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε απ' το ύψος του πέναλτι πέρασε ψηλά άουτ.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε αλλαγή του συστήματος του Παναθηναϊκού καθώς το μετέτρεψε σε 4-1-4-1 με τον Κουρμπέλη μπροστά από την τετράδα της άμυνας και την τετράδα της μεσαίας γραμμής να αποτελείται από τους Κλωναρίδη, Ζέκα, Λουντ και Χατζηγιοβάνη στα αριστερά με τον Λέτο να είναι μόνος του στην επίθεση.
Ο Χιμένεθ από την πλευρά του δεν παρενέβη με κάποιο τρόπο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, ούτε κάνοντας κάποια αλλαγή σε πρόσωπο, ούτε στο σύστημα της ομάδας του δείχνοντας ικανοποιημένος απ' όσα είχε δει στο πρώτο 45λεπτο. 
Ο Παναθηναϊκός μάλιστα έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 53' όταν οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Χουλτ αλλά ο Σουηδός είχε το μυαλό του στο πως θα πάρει την κόκκινη του Ανέστη και όχι στο πως να περάσει και να πλασάρει στην κενή εστία. Συγκεκριμένα ο Σουηδός βγήκε όμορφα από τα αριστερά και πρόλαβε την έξοδο του Ανέστη και τσίμπησε την μπάλα προς τα αριστερά και έπεσε χωρίς να τον βρει ο γκολκίπερ της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να αντικρίσει σωστά την κίτρινη κάρτα.
Η ΑΕΚ έγινε απειλητική για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 59' όταν ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Χουλτ έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βλαδοχήμου.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΛΕΤΟ!
Στο 60' ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να είναι πρωταγωνιστής της φάσης. Ο νεαρός άσος πίεσε την άμυνα της ΑΕΚ αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να βγάλουν την μπάλα πλάγιο άουτ. Ο Χατζηγιοβάνης ζήτησε από τον Λουντ να το εκτελέσει γρήγορα με τον Φινλανδό να μην χάνει χρόνο και βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη με τον Γκάλο να τον κυνηγάει. Ο νεαρός μέσος τσίμπησε την μπάλα και ο αμυντικός της ΑΕΚ έβαλε το δεξί του χέρι για να πάρει το πλεονέκτημα. Πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο Ζαχαριάδης.
Ο Λέτο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του και με ωραίο χτύπημα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ανέστη ο οποίος α και έπεσε σωστά δεν μπόρεσε να διώξει τελικά την μπάλα. Ο Αργεντινός με την εύστοχη εκτέλεση έδωσε το προβάδισμα στο τριφύλλι.
Αμέσως μετά το γκολ του Παναθηναϊκού ο Χιμένεθ άλλαξε το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-4-2 κάνοντας και την πρώτη του αλλαγή καθώς έβγαλε τον Αϊντάρεβιτς και πέρασε στην θέση του τον Αλμέιδα.
Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι έπαιξε με δυο καθαρόαιμους επιθετικούς δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική προς την εστία του Βλαχοδήμου με τους πράσινους να έχουν κλείσει αρκετά καλά τους χώρους. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε δυο ακόμα αλλαγές με τους Πατίτο και Πέκχαρτ αντί των Χριστοδουλόπουλο, Γαλανόπουλου στο 71' και το 75' αντίστοιχα. Φουλ επίθεση από τον Χιμένεθ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης καθώς η ΑΕΚ ήθελε μόνο τη νίκη.
Από την πλευρά του και ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μέχρι το 79' τις αλλαγές του με τους Π. Βλαχοδήμο, Μολίνς και Ρέις να παίρνουν την θέση των Κλωναρίδη, Λέτο και Λουντ χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα στο σύστημα του τριφυλλιού.
Το τριφύλλι στο τελευταίο 15' της αναμέτρησης έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους και αναλώθηκε στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά μπόρεσε χωρίς μεγάλη δυσκολία να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.
Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κρατάει το υπέρ του 1-0 και να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο, το πρώτο του, ενόψει της συνέχειας των playoffs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου