Τελευταία Νέα

12/6/17

Tα αποτελσματα της 6ης Aγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018!

Η Ισπανία νίκησε 2-1 στα Σκόπια, η Ιταλία 5-0 το Λίχτενσταϊν και η πρωτιά θα κριθεί στη μεταξύ τους "μάχη" τον Σεπτέμβρη. Πολύτιμοι βαθμοί για Σερβία και Ιρλανδία, νίκη στο 90' η Ισλανδία επί της Κροατίας .Η Γερμανία νίκησε 7-0 το Σαν Μαρίνο και έκανε το "6 στα 6", με τον Σάντρο Βάγκνερ να κάνει χατ-τρικ. Ιστορικό χατ-τρικ έκανε ο Λεβαντόβσκι για την Πολωνία, ενώ το δικό του χατ-τρικ συμπλήρωσε με "ψαλίδι" ο Γιόβετιτς.Η Σκωτία έκανε ανατροπή με τον Λι Γκρίφιθς να σκοράρει με εκτελέσεις φάουλ στο 87' και στο 90', αλλά η Α.γγλία ισοφάρισε 2-2 στο 93' με τον Χάρι Κέιν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη της Πορτογαλίας επί της Λετονίας. Η Σουηδία νίκησε στο 94' τη Γαλλία με γκολ από το κέντρο του Τόιβονεν. Ρεκόρ και γκολ ο Σνάιντερ.Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στη νίκη με 2-0 μέσα στην Εσθονία, με συνέπεια να ξεφύγει από την Ελλάδα στη μάχη της 1ης θέσης του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018. Νίκη στο 87' για την Κύπρο.
'Oλα θα κριθούν στο μεγάλο ντέρμπι στις 2 Σεπτεμβρίου στο "Estadio Santiago Bernabéu", μεταξί Ισπανίας και Ιταλίας, όσον αφορά στην πρωτιά του 6ου ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
Η Ισπανία νίκησε 2-1 στα Σκόπια και η Ιταλία 5-0 το Λίχτενσταϊν στο Ούντινε, έτσι παραμένουν μαζί στην κορυφή, με 16 βαθμούς πλέον και μοναδική απώλεια το μεταξύ τους ματς στο Τορίνο στον πρώτο γύρο (1-1).
Νταβίντ Σίλβα και Ντιέγκο Κόστα πέτυχαν τα τέρματα της "Furia Roja" (μείωσε ο Ριστόβσκι), ενώ οι σκόρερς των "azzuri" ήταν οι Ινσίνιε, Μπελότι, Έντερ, Μπερναρντέσκι και Γκαμπιαντίνι.
Μουντιαλικοί βαθμοί για Ιρλανδία και Σερβία!
Στο Δουβλίνο η Αυστρία βρέθηκε κοντά σε μία νίκη που θα την έβαζε για τα καλά ξανά στην διεκδίκηση μιας απ'τις δύο πρώτες θέσεις του 4ου ομίλου, αλλά η Ιρλανδία κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) στο 85' με τον Γουόλτερς και να πάρει πολύτιμο βαθμό.
Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ στο 31' με τον Χίντερεγκερ, αλλά 5 λεπτά πριν συμπλήρωση των 90' "λύγισαν", έτσι παραμένουν στο -4 απ'τους Ιρλανδούς.
Μαζί τους στην κορυφή παρέμεινε η Σερβία με παρόμοιο τρόπο, καθώς η Ουαλία άνοιξε το σκορ στο 35' με πέναλτι του Ράμσεϊ, αλλά οι Σέρβοι ισοφάρισαν στο 73' με τον Μίτροβιτς, έπειτα από ασίστ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ) με "τακουνάκι", στο ντεμπούτο του με την εθνική!
Χαμός στο 9ο όμιλο!
Η Ισλανδία νίκησε 1-0 την Κροατία, χάρη σε γκολ του Μάγκνουσον στο 90', έτσι την έπιασε στην κορυφή του 9ου ομίλου, με την Τουρκία και την Ουκρανία να έχουν μόλις 2 βαθμούς λιγότερους, καθώς η πρώτη νίκησε 4-1 στο Κόσοβο και η δεύτερη 2-1 στη Φινλανδία.
Tην έκτη της νίκη σε ισάριθμα ματς πήρε η Γερμανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, καθώς επικράτησε 7-0 του Σαν Μαρίνο στη Νυρεμβέργη.
Αυτή και η Ελβετία έχουν το απόλυτο, ενώ ο Σάντρο Βάγκνερ πέτυχε τα πρώτα του διεθνή τέρματα, κάνοντας μάλιστα χατ-τρικ ο στράικερ της Χόφενχαϊμ.
Ντράξλερ, Γιουνές, Μουστάφι και Μπραντ πέτυχαν τα υπόλοιπα γκολ για τα "πάντσερ", ενώ χατ-τρικ έκανε και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι για την Πολωνία, αλλά και ο Στέβαν Γιόβετιτς για το Μαυροβούνιο.
Η Πολωνοί νίκησαν 3-1 τη Ρουμανία, με τον Λεβαντόβσκι να φτάνει τα 46 διεθνή τέρματα και να προσπερνά στον Γκρέγκορ Λάτο (45), έτσι ανέβηκε στην 2η θέση των σκόρερ στην ιστορία της χώρας. Σύντομα θα ανέβει στην κορυφή, καθώς ο Βλότζιμιερζ Λουμπάνσκι έχει 48.
Όσον αφορά στο Μαυροβούνιο, επικράτησε 4-1 της Αρμενίας, με τον Γιόβετιτς να συμπληρώνει το χατ-τρικ του με ανάποδο "ψαλίδι".
Στην κορυφή του 5ου ομίλου είναι οι Πολωνοί με 16 βαθμούς, ενώ οι Μαυροβούνιοι παραμένουν στην 2η θέση (10 βαθμούς) μαζί με τη Δανία.
Eπικό ήταν το βρετανικό ντέρμπι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με τις Σκωτία και Αγγλία να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 στη Γκασκώβη.
Τα "3 λιοντάρια" άνοιξαν το σκορ στο 70' με τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, αλλά τα τελευταία λεπτά στο "Hampden Park" έγιναν τρομερά πράγματα.
Ο Λι Γκρίφιθς στο 87' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1 και ξανά ο στράικερ της Σέλτικ στο 90' ολοκλήρωσε την ανατροπή, σκοράροντας και πάλι με εκτέλεση φάουλ!
Αυτά ήταν τα πρώτα γκολ που δέχτηκε η Αγγλία στα προκριματικά, αλλά δεν έφεραν την πρώτη ήττα, καθώς στο 93' ο Χάρι Κέιν με κοντινό πλασέ ισοφάρισε 2-2, έπειτα απ'την σέντρα του Ραχίμ Στέρλινγκ.
O Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σε οργιώδη φόρμα και το έδειξε και με τη φανέλα της Πορτογαλίας στον 2ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν με 3-0 τη Λετονία στη Ρίγα, χάρη σε δύο τέρματα του πρώτου σκόρερ των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αρχισκόρερ των Ιβηρών άνοιξε το σκορ στο 41', έκανε το 2-0 στο 63' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αντρέ Σίλβα έκανε το 3-0.
Η Ελβετία, πάντως, παραμένει επικεφαλής του 2ου ομίλου, αφού έκανε το καθήκον της στα Νησιά Φερόε κι έφτασε στη νίκη με 2-0. Ο Γκρανίτ Τζάκα άνοιξε το σκορ και ο Τζερντάν Σατσίρι διπλασίασε τα τέρματα των Ελβετών, που αντιμετώπισαν ελάχιστες δυσκολίες και διατήρησαν τη διαφορά τριών βαθμών από τους Πορτογάλους.
Η Ανδόρα, πάντως, έκανε την έκπληξη του ομίλου, αφού νίκησε με 1-0 την Ουγγαρία χάρη σε γκολ του Μαρκ Ρεμπές, σε αγώνα που σφύριξε ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της για κάποια διοργάνωση μετά από το 1-0 επί της ΠΓΔΜ τον Οκτώβριο του 2004 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, ενώ έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη.
ΓΚΟΛ ΣΤΟ 94' ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ!
Ο Όλα Τόιβονεν λύτρωσε τη Σουηδία στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με 2-1 κόντρα στη Γαλλία με γκολ από το... κέντρο, μετά από λάθος του Ουγκό Λορίς. Ο Ολιβιέ Ζιρού είχε ανοίξει το σκορ για τους "τρικολόρ" με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό βολέ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Τζίμι Ντουρμάζ είχε ισοφαρίσει πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Οι Σκανδιναβοί περίμεναν το 94' για να βρουν το γκολ της νίκης και να προσπεράσουν τους φιναλίστ του Euro στην κορυφή του 1ου προκριματικού ομίλου. Για τους Σουηδούς αγωνίστηκαν βασικοί ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ και Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού.
Το... τρίτο ντεμπούτο του Ντικ Άντφοκαατ ως πρώτος προπονητής της εθνικής Ολλανδίας συνοδεύτηκε με την... απαιτούμενη νίκη επί του Λουξεμβούργου με 5-0. Μία νίκη που οφείλεται σε παίκτες στους οποίους έδωσε την πρώτη ευκαιρία με το εθνόσημο την προηγούμενη φορά που ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός και που συνεχίζουν να ηγούνται των "οράνιε". Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ που άνοιξε το σκορ και σκόραρε για 11ο σερί έτος έφτασε τις 131 διεθνείς συμμετοχές και προσπέρασε στην κορυφή τον Έντβιν φαν ντερ Σαρ. Ο Άριεν Ρόμπεν έκανε το 2-0 με το 33ο τέρμα του, που τον έφερε στην 7η θέση μαζί με τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Άμπε Λένστρα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ, ο Κουίνσι Πρόμες και ο Βίνσεν Γιάνσεν στο 2ο ημίχρονο.
Η Βουλγαρία δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Μπορισόβ από τη Λευκορωσία, υποχωρώντας στην 4η θέση.
Tο Βέλγιο επέστρεψε στις νίκες μετά από το "στοπ" της Ελλάδας και με το 1-0 στο Ταλίν επί της Εσθονίας, ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς από το τη χώρα μας, μετά από 6 αγωνιστικές στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018.
Ο Ντρις Μέρτενς επιβεβαίωσε ότι φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους διαβόλους" στο 31ο λεπτό της συνάντησης. Ο επιθετικός της Νάπολι είχε σκοράρει δύο φορές στο 8-1 του 1ου γύρου και τώρα έφτασε τα τέσσερα γκολ με το Βέλγιο στη φετινή σεζόν.
Η αποβολή του Αρτιόμ Ντμιτρίγεβ στο 44ο λεπτό της συνάντησης εκτόνωσε ακόμα περισσότερο την πίεση των Βέλγων, ωστόσο ο Ρομελού Λουκακού έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νασέρ Σαντλί στο 86ο λεπτό.
ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ!
Η Κύπρος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά έφτασε στη νίκη με 2-1 στο Γιβραλτάρ απέναντι στην τοπική ομάδα, η οποία δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό της σε αγώνα για κάποια επίσημη διοργάνωση.
Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου άνοιξε το σκορ στο 10' με αυτογκόλ του Ράιαν Τσιπολίνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Άντονι Ερνάντες στο 30' και κρατούσαν χωρίς δυσκολία την ισοπαλία.
Στο 87ο λεπτό, όμως, ο Πιέρος Σωτηρίου σημείωσε το γκολ της λύτρωσης για την Κύπρο, που πήρε το "τρίποντο" δια πυρός και σιδήρου.

Οι συνθέσεις:


ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Τσίγκιρλας (78' Ράκου), Πόσμακ, Επουρεάνου, Μπορντιάν, Τσεμποτάρου, Καρπ (73' Κογιοκάρι), Κοτσιούκ (73' Μπουγκάιοβ), Αντονιούκ, Ντέντοβ, Γκινσάρι.
ΓΕΩΡΓΙΑ (5-4-1): Μακαρίτζε, Λομπτζανίτζε (35' Κβεκβεσκίρι), Κβερκβέλια, Κάσια, Ταμπίτζε, Ναβαλόβσκι, Κάνκαβα, Νταουσβίλι (46' Καζαϊσβίλι), Αραμπίτζε, Ντβαλισβίλι (65' Μερεμπασβίλι), Κατσαράβα.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κρίστι, Ντάφι, Λονγκ, Γουόρντ (56' Μέρφι), Άρτερ (71' Χούλαχαν), Γουίλαν (77' ΜακΓκίτι), Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΚλιν, Γουόλτερς.
ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντερ, Λέινερ, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα, Γιουνούζοβιτς (79' Γκρίλιτς), Λάτζαρο, Κάιντς (90' Γκρέγκοριτς), Μπούργκσταλερ (75' Χάρνικ).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Αρκίβουο, Όγιαλα, Μοϊσάντερ, Ράιταλα, Λαμ, Γιάκουμπι, Λουντ (68' Γένσεν), Ούρονεν (84' Μάρκανεν), Χάμαλαϊνεν, Πούκι (68' Ποχγιάνπαλο).
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Μπουτκό, Όρντετς, Ρακίτσι, Ματβιγένκο, Μαλινόβσκι, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (76' Σεπέλεβ), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα (87' Σόμπολ), Σελεζνιόβ (65' Μπεσέντιν).

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Ιβάνοβιτς, Νάστασιτς, Κολάροβ, Μιλιβόγεβιτς (63' Γκούντελ), Βούκοβιτς, Μάτιτς, Κόστιτς (67' Πρίγιοβιτς), Τάντιτς, Μίτροβιτς.
ΟΥΑΛΙΑ (5-4-1): Χένεσεϊ, Άσλεϊ Ρίτσαρντς, Γκούντερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Μπεν Ντέιβις, Έντουαρντς (73' Χιους), Λέντλεϊ, Ράμσεϊ, Τζο Άλεν, Βόουκς (86' Λόρενς).

ΣΚΟΠΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Τοσέβσκι (74' Τραϊκόβσκι), Σίκοβ, Μόισοβ (85' Τρίτσκοβσκι), Ριστέβσκι, Στιεπανόβικ (46' Έλμας), Σπιρόβσκι, Ριστόβσκι, Αλιόσκι, Πάντεβ, Νεστορόβσκι.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ίσκο, Τιάγκο Αλκάνταρα (74' Κόκε), Νταβίντ Σίλβα (69' Πέδρο), Ινιέστα (92' Σαούλ), Ντιέγκο Κόστα.

ΙΣΡΑΗΛ: Γκορές, Ντάσα, Τιμπί, Τζέντεκ, Ταβάτα, Γκολάσα (53' Σεχτέρ), Κοέν, Νάτχο, Ρεφαέλοβ (57' Βερέντ), Ζάχαβι, Σαχάρ (67' Μπεναγιούν).
ΑΛΒΑΝΙΑ (5-3-2): Στρακόσα, Ίσαϊ, Τζιμσίτι, Κουκέλι (82' Βεσέλι), Μάβραϊ, Αλίγι, Ίκα, Ρόσι (53' Λίλα), Μεμούσαϊ, Σαντίκου (69' Τσικαλέσι), Αμπράσι.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Πελεγκρίνι, Ντε Ρόσι, Καντρέβα (60' Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε, Ιμόμπιλε (67' Έντερ), Μπελότι (75' Γκαμπιαντίνι).
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Γέχλε, Ρέχσταϊνερ, Μάλιν, Γκούμπσερ, Γκέπελ, Πολβερίνο (87' Κίτανς), Χάσλερ, Μπούχελ, Σαλάνοβιτς (60' Μπρέντλε), Μπούργκμαϊερ (68' Βόλφινγκερ), Φρικ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον (91' Ίνγκασον), Μάγκνουσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον (81' Γκίσλασον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (77' Σιγκούρνταρσον).
ΚΡΟΑΤΙΑ: Λόβρε Κάλινιτς, Γέντβα, Λόβρεν, Βίντα, Πίβαριτς, Μπάντελ, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς (88' Σάντινι), Νίκολα Κάλινιτς (63' Μπρόζοβιτς).

ΚΟΣΟΒΟ (5-4-1): Ουικάνι (53' Νούρκοβιτς), Βόιβοντα, Ρσαχμάνι, Αλούσι, Πνίσι, Αλίτι, Βαλόν Μπερίσα, Κριέζιου, Ζενέλι (53' Μπερνάρντ Μπερίσα), Αντβίτζαϊ (74' Ρασίκα), Νούχιου.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Τσαγκλάρ Σεγιουντσιού, Χασάν Καλντιρίμ (85' Ισμαέλ Κιοϊμπασί), Σελτσούκ Ινάν, Οζάν Τουφάν, Ογκουζχάν Εζιακούπ (74' Γιουσούφ Γιαζιτζί), Βολκάν Σεν (80' Εμρέ Μορ), Τζενγκίζ Ουντέρ, Μπουράκ Γιλμάζ.

*κόκκινη 84' Μπερνάρντ Μπερίσα


ΓΕΡΜΑΝΙΑ (3-5-2): Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Μουστάφι, Χέκτορ (55' Πλάτενχαρτ), Εμρέ Τζαν, Μπραντ, Γιουνές, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Στιντλ (55' Βέρνερ), Βάγκνερ.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Μπενεντετίνι, Μπορίνι, Ντέλα Βάλε, Μπιόρντι, Τσεζαρίνι (87' Μπρόλι), Τσερβελίνι, Μάτσα (69' Μπερνάρντι), Τζαφεράνι, Γκολινούτσι, Παλάτσι, Ρινάλντι (78' Χιρς).


ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρστεϊν, Σβένσον, Νόρντβεϊτ, Ρεγκίνιουσεν (33' Βάλσβικ), Αλεσαμί, Μπέργκε, Γιόχανσεν, Μοχάμεντ Ελγιουνουσί, Μπέργκετ (61' Ντέλι), Ταρίκ Ελγιουνουσί, Σέντερλουντ.
ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Μπράμπετς, Γκέμπρε Σελάσιε, Νταρίντα (80' Χοράβα), Σούτσεκ, Κρεΐτσι, Ζμραλ (63' Γιάνκτο), Ντότσκαλ, Κρμέντσικ (63' Σικ).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πέτκοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75' Κλιμέντα), Βούκτσεβιτς (71' Στσέκιτς), Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς, Γιόβοβιτς (84' Χακσαμπάνοβιτς), Γιόβετιτς, Μπετσίρα.
ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπεγκλαριάν, Μκογιάν (46' Γεντιγκαριάν), Βοσκανιάν, Αντονιάν, Νταγκμπασιάν, Γκριγκοριάν, Μχιταριάν, Πιζέλι (73' Μπαρσεγκιάν), Χοβνανισιάν, Εζμπιλίζ (60' Μανουκαριάν), Κοριάν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Πίστσεκ, Τσιόνεκ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Λινέτι (72' Μίλικ), Ματσίνσκι (44' Κριχόβιακ), Ζελίνσκι (81' Τεοντόρτσικ), Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (5-4-1): Ταταρουσάνου, Μπένζαρ, Κίρικες, Σαπουνάρου, Τόσκα, Λατόβλεβιτς (60' Γκρόσαβ), Πιντιλί, Μαρίν (79' Χάνκα), Στάνκου, Κιπτσίου (60' Στάντσιου), Αντόνε.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζούμπας, Μπορόβσκις, Κιγιάνσκας, Κλιμαβίτσιους, Σλαβιτσκας, Τσέρνιχ, Σλίβκα (75' Ντάπκους), Κούκλις, Σέρνας, Νοβίκοβας, Βάλσκις (72' Ματουλεβίτσιους).
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Χουμπότσαν (58' Γκιόμπερ), Γκρέγκους, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Μακ (77' Ρούσνακ), Βάις, Ντούντα (90' Μπένες).


ΣΚΩΤΙΑ (5-4-1): Γκόρντον, Άνια (81' Κρις Μάρτιν), Μπέρα, Μουλγκρού, Τιέρνι, Ρόμπερτσον, Σκοτ Μπράουν, Τζέιμς Μόρισον (46' ΜακΆρθουρ), Σνόντγκρας (67' Φρέιζερ), Άρμστρονγκ, Γκρίθιφς.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Μπέρτραντ, Λίβερμορ (95' Ντεφόου), Ντάιερ, Άλι (84' Στέρλινγκ), Ράσφορντ (65' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Λαλάνα, Κέιν.


ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Αγκάγεβ, Μαντβέντεβ, Μπαντάβι Χιουσεΐνοβ, Σαντίκοβ, Πασάγεβ, Καράγεβ, Κάβιντ Χιουσεΐνοβ, Αλμέιδα, Ισμαγίλοβ (84' Ντμιρκουλίγεβ), Ναζάροβ (77' Γκλεσγκέροβ), Σεϊντάγεβ (90' Αμπντουλάγεβ).
Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): ΜακΓκόβερν, ΜακΛόχλιν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ (25' ΜακΓκιν) (86' Χόντσον), Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Στίβεν Ντέιβις, Μπραντ, Μαγκένις, Μπόις (77' Λάφερτι).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Λορία, Σουγιουμπάγεβ, Αχμέτοβ, Λογκβινένκο, Σόμκο (67' Βορογκόβσκι), Κουάτ, Ζούκοβ, Μουζίκοβ, Νουργκαλίεβ (56' Μπεϊσεμπέκοβ), Ισλαμχάν, Νουσερμπάγεβ (67' Τουργκισμπάγεβ).
ΔΑΝΙΑ: Ρένο, Γενς Λάρσεν (82' Ντάλσγκααρντ), Κιερ, Βέστεργκααρντ, Ντουρμίσι, Κβιστ (46' Σένε), Ντιλέινι, Έρικσεν, Γιουσούφ Πόουλσεν (68' Ντόλμπεργκ), Μπρέθγουεϊτ, Νίκολαϊ Γέργκενσεν.
*κόκκινη 43' Ισλαμχάν

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Σκούμπιτς (89' Πάλτσιτς), Ντελαμέα, Μέβλια, Γιόκιτς, Κούρτιτς, Κρχιν, Ίλιτσιτς, Μπέζιακ (59' Όμλαντιτς), Βέρμπιτς, Μπέριτς (64' Νοβάκοβιτς).
ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Άλεξ Σούσκατ, Μποργκ (89' Μάγκρι), Άγκιους, Ζακ Μούσκατ, Φάιλα, Φένες, Κρίστενσεν (46' Γκάμπιν), Πιζάνι, Εφιόνγκ, Σκέμπρι (62' Μίφσουντ).


ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Ρ. Τσιπολίνα, Ρ. Κασιάρο (82' Κουμπς), Τζ. Τσιπολίνα, Μπαρντόν (90' Κ. Κασιάρο), Μπαρνέτ, Μασκαρένιας Ολιβέρο, Ερνάντες, Λ. Κασιάρο, Γουόκερ

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Δημητρίου, Μερκής, Λαΐφης, Ιωάννου, Αρτυματάς (82' Μυτίδης), Κυριάκου, Χριστοφή (73' Μακρής), Χαραλαμπίδης, Μαργκάσα (61' Αλεξάνδρου), Σωτηρίου



ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Τενίστε, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Πικ, Κάιτ (85' Ανιέρ), Μετς, Ντμιτρίγεβ, Ζενιόβ (79' Ογιάμα), Βασίλιεβ, Λουτς (75' Καλάστε)
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Κομπανί, Φελαϊνί, Βίτσελ, Σαντλί, Μέρτενς (81' Μπατσουαγί), Ντε Μπράινε, Καράσκο, Λουκακού
* κόκκινη 44' Ντμιτρίγεβ

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Ντουρμάζ (77' Κλάεσον), Γιόχανσον, Έκνταλ (77' Λάρσον), Φόρσμπεργκ, Μπεργκ (89' Γκουιντέτι), Τόιβονεν
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σιντιμπέ, Κοσιελνί, Βαράν, Μεντί, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Γκριεζμάν (76' Εμ'Μπαπέ), Παγέτ (76' Λεμάρ), Ζιρού

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φέλτμαν, Ντε Φράι, Χουτ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Στρούτμαν, Ρόμπεν (73' Λενς), Σνάιντερ (82' Ακέ), Ντεπάι (66' Πρόμες), Γιάνσεν
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Σον, Γιανς, Σανό (26' Ντελγκάδο), Μαχμούτοβιτς, Μάλγκετ, Μαρτίνς, Μπένσι, Ροντρίγκες (85' Μπονέρ), Β. Τιλ (53' Ζέρσον), Σ. Τιλ, Τουρπέλ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Τσέρνικ, Πολίτεβιτς, Φιλιπένκο, Σιβάκοβ, Αλισέικο, Ντράγκουν, Ματβέιτσικ, Μαέβσκι (89' Γκορντέιτσουκ), Μπαλάνοβιτς, Λάπτεβ (74' Μπίκοβ), Σαβίτσκι (83' Σκάβις)
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαΐλοφ, Στρ. Ποπόφ, Τσορμπατζίνσκι, Μποζίκοφ, Ζάνεφ, Ντιάκοφ, Κοσταντίνοφ, Μανόλεφ (81' Μιλάνοφ), Ι. Ποπόφ (64' Τσότσεφ), Τόνεφ, Ντέλεφ (54' Γκαλαμπίνοφ)

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βανίνς, Γιαγκοντίνσκις, Κολεσόβς, Γκορκς, Μακσιμένκο, Καζάτσοκς (72' Βαρντάνιανς), Λάιζανς, Κλούσκινς (62' Ίντρανς), Σαμπάλα, Σολοβιόβς, Ικάουνιεκς (67' Ράκελς)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Σεντρίκ (71' Σεμέντο), Άλβες, Φόντε, Γκερέιρο, Μοουτίνιο, Καρβάλιο, Γκόμες, Μαρτίνς (57' Κουαρέσμα), Σίλβα (80' Νανί), Ρονάλντο

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Τορ Νάες, Γκρέγκερσεν, Γ. Ντάβιντσεν (71' Φέρε), Β. Ντάβιντσεν, Βατνχάμαρ, Μπενγιάμινσεν, Σέρενσεν, Χάνσον (66' Λέκιν), Όλσεν (71' Γένσεν), Γιουστίνουσεν
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Τζουρού, Ακαντζί, Μουμπάντζ, Τζάκα, Μπεχράμι, Σατσίρι, Τζεμαϊλί (86' Φρόιλερ), Μεχμέντι (62' Τσούμπερ), Σεφέροβιτς (78' Ντερντιγιόκ)

ΑΝΔΟΡΑ: Γκόμες, Ρούμπιο, Γιοβέρα, Λίμα, Σαν Νικολάς, Βαλές, Ρεμπές, Κλεμέντε (83' Ριέρα), Πουζόλ (88' Αγιάλα), Μαρτίνεθ, Αλάεθ (68' Μανέιρο)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Μπέσε, Λανγκ (56' Μπάλογκ), Τοτ, Βινίσιους, Νάγκι, Στίμπερ (21' Νάγκι), Γκιούρτσο (71' Σάλαϊ), Κλάινχαϊσλερ, Τζούτζακ, Έπελ

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 09/06
Σουηδία - Γαλλία 2-1 (43' Ντουρμάζ, 90+4' Τόιβονεν / 37' Ζιρού)
Λευκορωσία - Βουλγαρία 2-1 (33' πέν. Σιβάκοβ, 80' Σαβίτσκι / 90+2' Κοσταντίνοφ)
Ολλανδία - Λουξεμβούργο 5-0 (21' Ρόμπεν, 34' Σνάιντερ, 62' Βαϊνάλντουμ, 70' Πρόμες, 84' πέν. Γιάνσεν)
Νησιά Φερόε - Ελβετία 0-2 (36' Τζάκα, 59' Σατσίρι)
Λετονία - Πορτογαλία 0-3 (41', 63' Ρονάλντο, 67' Σίλβα)
Ανδόρα - Ουγγαρία  1-0 (26' Ρεμπές)
Βοσνία - Ελλάδα 0-0
Γιβραλτάρ - Κύπρος 1-2 (30' Ερνάντες / 10' αυτ. Ρ. Τσιπολίνα, 87' Σωτηρίου)
Εσθονία - Βέλγιο 0-2 (31' Μέρτενς, 86' Σαντλί)

Σάββατο 10/06
Αζερμπαϊτζάν - Βόρειος Ιρλανδία 0-1 (92' Ντάλας)
Καζακστάν - Δανία 1-3 (76' Κουάτ / 27' Νίκολαϊ Γέργκενσεν, 51' πέν. Έρικσεν, 81' Ντόλμπεργκ)
Σκωτία - Αγγλία 2-2 (86' και 90' Γκρίφιθς / 70' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, 93' Κέιν)
Σλοβενία - Μάλτα 2-0 (45'+2 Ίλιτσιτς, 84' Νοβάκοβιτς)
Γερμανία - Σαν Μαρίνο 7-0 (11' Ντράξλερ, 16', 29' και 85' Βάγκνερ, 38' Γιουνές, 47' Μουστάφι, 72' Μπραντ)
Νορβηγία - Τσεχία 1-1 (55' πέν. Σέντερλουντ / 36' Γκέμπρε Σελάσιε)
Μαυροβούνιο - Αρμενία 4-1 (2' Μπετσίρα, 28', 54' και 82' Γιόβετιτς / 89' Κοριάν)
Πολωνία - Ρουμανία 3-1 (29' πέν., 57' και 62' Λεβαντόβσκι / 77' Στάνκου)
Λιθουανία - Σλοβακία 1-2 (93' Νοβικόβας / 32' Βάις, 58' Χάμσικ)

Κυριακή 11/06
Μολδαβία - Γεωργία 2-2 (15' Γκινσάρι, 36' Ντέντοβ / 65' Μερεμπασβίλι, 70' Καζαϊσβίλι)
Ιρλανδία - Αυστρία 1-1 (85' Γουόλτερς / 31' Χίντερεγκερ)
Φινλανδία - Ουκρανία 1-2 (72' Ποχγιάνπαλο / 51' Κονοπλιάνκα, 75' Μπεσέντιν)
Σερβία - Ουαλία 1-1 (73' Μίτροβιτς / 35' πέν. Ράμσεϊ)
Σκόπια - Ισπανία 1-2 (66' Ριστόβσκι / 15' Νταβίντ Σίλβα, 27' Ντιέγκο Κόστα)
Ισραήλ - Αλβανία 0-3 (22' και 44' Σαντίκου, 71' Μεμούσαϊ)
Ιταλία - Λίχτενσταϊν 5-0 (35' Ινσίνιε, 52' Μπελότι, 74' Έντερ, 82' Μπερναρντέσκι, 91' Γκαμπιαντίνι)
Ισλανδία - Κροατία 1-0 (90' Μάγκνουσον)
Κόσοβο - Τουρκία 1-4 (22' Ρσαχμάνι / 6' Σεν, 31' Ουντέρ, 60' Γιλμάζ, 82' Τουφάν)

Οι βαθμολογίες


Group A
1. Σουηδία 13 (12-4)
2. Γαλλία 13 (11-5)
3. Ολλανδία 10 (13-6)
4. Βουλγαρία 9 (9-12)
5. Λευκορωσία 5 (4-11)
6. Λουξεμβούργο 1 (6-17)

Group B
1. Ελβετία 18 (12-3)
2. Πορτογαλία 15 (22-3)
3. Ουγγαρία 7 (8-7)
4. Νήσοι Φερόε 5 (2-10)
5. Ανδόρα 4 (2-13)
6. Λετονία 3 (2-12)

Group C
1. Γερμανία 18 (27-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (11-2)
3. Τσεχία 9 (9-5)
4. Αζερμπαϊτζάν 7 (3-9)
5. Νορβηγία 4 (6-10)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-23)

Group D
1. Σερβία 12 (13-7)
2. Ιρλανδία 12 (8-4)
3. Ουαλία 8 (9-5)
4. Αυστρία 8 (9-8)
5. Γεωργία 3 (6-10)
6. Μολδαβία 2 (4-15)

Group E
1. Πολωνία 16 (15-7)
2. Μαυροβούνιο 10 (14-7)
3. Δανία 10 (10-6)
4. Ρουμανία 6 (7-7)
5. Αρμενία 6 (7-10)
6. Καζακστάν 2 (4-16)

Group F
1. Αγγλία 14 (10-2)
2. Σλοβακία 12 (12-4)
3. Σλοβενία 11 (6-3)
4. Σκωτία 8 (9-10)
5. Λιθουανία 5 (6-11)
6. Μάλτα 0 (2-15)

Group G
1. Ισπανία 16 (21-3)
2. Ιταλία 16 (18-4)
3. Ισραήλ 9 (9-9)
4. Αλβανία 6 (4-8)
5. Σκόπια 3 (8-13)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-24)

Group H
1. Βέλγιο 16 (24-2)
2. Ελλάδα 12 (10-3)
3. Βοσνία 11 (13-5)
4. Κύπρος 7 (5-9)
5. Εσθονία 4 (5-16)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-24)

Group I
1. Κροατία 13 (11-2)
2. Ισλανδία 13 (9-6)
3. Τουρκία 11 (11-6)
4. Ουκρανία 11 (9-5)
5. Φινλανδία 1 (4-10)
6. Κόσοβο 1 (3-18)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς:


11 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

6 γκολ
Αντρέ Σίλβα (Πορτογαλία)
Ρομελού Λουκακού (Βέλγιο)
Στέβαν Γιόβετιτς (Μαυροβούνιο)

5 γκολ
Τσίρο Ιμόμπιλε (Ιταλία)
Τόμας Μίλερ (Γερμανία)
Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία)
Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς (Σερβία)

4 γκολ
Βιτόλο (Ισπανία)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)
Ντρις Μέρτενς (Βέλγιο)
Νταβίντ Σίλβα (Ισπανία)
Αντρέα Μπελότι (Ιταλία)
Άνταμ Σάλαϊ (Ουγγαρία)
Ντούσαν Τάντιτς (Σερβία)
Ίλια Νεστορόβσκι (Σκόπια)
Μάριο Μάντζουκιτς (Κροατία)
Ορελιέν Ζοασίμ (Λουξεμβούργο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου