Τελευταία Νέα

25/7/17

3ος προκριματικός γύρος Champions League : Παρτίζαν - Ολυμπιακός 1-3 (1ος Αγώνας).

Τυφώνας από τις Κομόρες χτύπησε στο "Partizan Stadium". Με τον εκπληκτικό Μπεν να σκοράρει δις και τον Εμενίκε να βάζει την δική του πινελιά, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Φαλήρου.
Aπό το "Partizan Stadium" του Βελιγραδίου άρχισε η φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού για μια καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Με πρώτο στόχο αυτό που δεν κατάφερε πέρσι: την είσοδο στους ομίλους του Champions League.
Η κληρωτίδα έφερε στο μονοπάτι των Πειραιωτών τους πρωταθλητές Σερβίας και έτσι η Παρτίζαν ήταν το πρώτο εμπόδιο που στεκόταν ανάμεσα σε αυτούς και την επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με ουκ ολίγα προβλήματα στο Βελιγράδι. Οι Ελαμπντελαουί, Ταχτσίδης, Μποτία, Ανδρούτσος δεν ήταν στην διάθεση του Χάσι εξαιτίας τραυματισμών, ενώ ανέτοιμος κρίθηκε ο Μίλιτς, τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων". Εκτός πλάνων και αποστολής ήταν και οι Ελιουνούσι, Μανθάτης, Μαρτίνς.
Ο 46χρονος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Βούκοβιτς και Εμενίκε, κρίνοντας ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για τις ανάγκες του αγώνα.
Ο Ρομαό προτιμήθηκε ως στόπερ, ανοίγοντας την πόρτα της ενδεκάδας στον Σιώπη που έγινε δίδυμο στα χαφ με τον Οτζίτζα Οφόε, ο Καρσελά κέρδισε την κούρσα από τον Πάρντο και ο Μπεν προτιμήθηκε για την κορυφή της επίθεσης.
Πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι παρουσιάστηκε ένα ακόμη πρόβλημα και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρό. Ο Φορτούνης αισθάνθηκε αδιαθεσία (στομαχικές διαταραχές) στο ζέσταμα και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, με τον Σεμπά να μπαίνει στην ενδεκάδα και τον Ανσαριφάρντ να κάθεται στον πάγκο αντί του Βραζιλιάνου.
Όλα αυτά σε διάταξη 4-2-3-1. Από τους 21 που ταξίδεψαν στη Σερβία, εκτός 18άδας έμειναν οι Χουτεσιώτης, Νικολάου και ο άτυχος Φορτούνης.
Στην πλευρά των γηπεδούχων, το θέμα των ημερών ήταν ο Λεονάρντο, που τελικά όχι μόνο ήταν κανονικά στην αποστολή αλλά πήρε και φανέλα βασικού από τον Μίροσλαβ Τζούκιτς, που περίμενε πολλά από τον Βραζιλιάνο αλλά και τους Ταουαμπά, Γιάνκοβιτς και Τζούρτζεβιτς.
Στον πάγκο έμεινε, όπως αναμενόταν, ο Σεϊντουμπά Σουμά, ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Παρτίζαν (1,6 εκατ. ευρώ από την Σλόβαν Μπρατισλάβας) και σε θέση να αγωνιστεί 20 - 30 λεπτά σε τέτοια επίπεδο αυτή την εποχή. Διάταξη 4-2-3-1 και για την Παρτίζαν.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Partizan Stadium
Διαιτητής: Davide Massa (ΙΤΑ)
Βοηθοί: Filippo Meli (ΙΤΑ), Gianluca Vuoto (ΙΤΑ)
Τέταρτος: Gianpaolo Calvarese (ΙΤΑ)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς (72' Νέμανια Μίλετιτς Ι), Νέμανια Μίλετιτς ΙΙ, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82' Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταουαμπά, Τζούρτζεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (80' Πάρντο), Μαρίν (81' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88' Εμενίκε). 
Γκολ: 10' Ταουαμπά / 6' & 56' Μπεν, 90+1' Εμενίκε.
Κάρτες: 63' Εβέρτον, 68' Ταουαμπά, 88' Λεονάρντο / 4' Σιώπης, 77' Φιγκέιρας.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Εκρηκτικό το ξεκίνημα στο ματς, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει από νωρίς τον σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από το να σκοράρει στο "Partizan Stadium".
Μόλις στο 6ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους Πειραιώτες, όταν ο Μπεν έκλεψε την μπάλα, την άλλαξε με τον Μαρίν και πατώντας στην αντίπαλη περιοχή, με το δεξί "εκτέλεσε" στην κλειστή του γωνία τον Κλιάιτς και έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο ματς!
Με το "καλημέρα" ο επιθετικός από τις Κομόρες δικαίωνε τον προπονητή του, που τον προτίμησε από Εμενίκε και Ανσαριφάρντ.
Το κακό για τους Πειραιώτες ήταν ότι δεν κατάφεραν να κρατήσουν για πολύ το προβάδισμα τους και το... παγωμένο "Partizan Stadium" πολύ γρήγορα ζεστάθηκε ξανά. Σέντρα του Γιάνκοβιτς από δεξιά, ο Καπίνο βούτηξε προ του αμαρκάριστου Ταουαμπά, πήγε πρώτος στη μπάλα αλλά ατύχησε, αφού αυτή κόντραρε στον επιθετικό των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 10'.
Πολύ κακή ισορροπία αμυντικά για τους "ερυθρόλευκους" στη φάση, δεν λειτούργησαν ούτε οι περιστροφές, ούτε οι διαγώνιες καλύψεις και ήρθε μάλλον εύκολα η ισοφάριση για την Παρτίζαν.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο "σβηστό" για τις δύο ομάδες και το δεύτερο άσχημο νέο για τον Ολυμπιακό ήταν πως σταδιακά οι παίκτες του έχασαν την συγκέντρωση τους, έκαναν εύκολα το λάθος και επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να γίνονται εύκολα απειλητικοί, χωρίς μάλιστα να κάνουν κάτι ξεχωριστό στον αγωνιστικό χώρο.
Όσο πέρναγε η ώρα, οι Πειραιώτες έμοιαζαν ασύνδετοι, δίχως καθαρό μυαλό και με πρόβλημα στην αντιμετώπιση των φάσεων που η μπάλα ερχόταν στην περιοχή ψηλά από το πλάι. Η καλή είδηση ήταν πως ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων δεν μετουσιώθηκε σε τίποτα ουσιαστικό και το σκορ δεν άλλαξε με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Παρτίζαν αποφάσισε να πιέσει πολύ ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στον Ολυμπιακό, που όμως είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 49'. Ο Μπεν κράτησε για τον Σεμπά, που μπούκαρε κατά μέτωπο στην περιοχή, βγήκε απέναντι στον Κλιάιτς αλλά με το δεξί δεν μπόρεσε να τον νικήσει!
Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απάντησαν με το άστοχο σουτ του Λεονάρντο από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής, με τους Πειραιώτες πλέον να οργανώνονται πίσω από την μπάλα και να δίνουν χώρο στην Παρτίζαν.
Αυτή η τακτική επιλογή βγήκε στον Μπέσνικ Χάσι, καθώς το 56' ο Καρσελά με ωραία απαλλαγή και άνοιγμα στα δεξιά έδωσε στον Μπεν την ευκαιρία να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πάτησε περιοχή, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, προσποιήθηκε και την κάρφωσε στο απέναντι παραθυράκι του εμβρόντητου Κλιάιτς!
Γκολάρα Νο2 από τον Μπεν, που έβαζε την ομάδα του για τα καλά σε θέση οδηγού, όχι μόνο για τη νίκη στο Βελιγράδι αλλά και για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς του Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς, είχε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη τέρμα στην κόντρα και ένιωθε κίνδυνο μόνο από αέρος.
Πολλά νεύρα από τους γηπεδούχους, που έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν με ποδόσφαιρο και το έριξαν στον τσαμπουκά και τις... βουτιές. Ο Χάσι πέρασε στο ματς τους Ζντιέλαρ και Πάρντο για να φρεσκάρει την ομάδα του, έβαλε και τον Εμενίκε στο 88' αντί του Μπεν, με τον Νιγηριανό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ κάθετη πάσα 30 μέτρων του Φιγκέιρας, έβγαλε τον Εμενίκε τετ-α-τετ και ο Νιγηριανός αφού απέφυγε τον Κλιάιτς πλάσαρε σε κενή εστία, για το τελικό 3-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων" στο "Partizan Stadium". Σκορ νίκης που απλοποιεί τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης" στις 2 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου