Τελευταία Νέα

27/7/17

3ος προκριματικός γύρος Europa League : Μακάμπι στο Τελ Αβίβ - Πανιώνιος 1-0 (1ος Αγώνας).

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, παρότι είχε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι Ισραηλινοί δεν είναι άτρωτοι και η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στη ρεβάνς. Ο Κιάρτανσον το γκολ στο 48'.
H αναμέτρηση στο Ισραήλ για τον Πανιώνιο, για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 48' ο Ισλανδός φορ Κιάρτανσον και ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Ιστορικό. Οι "κυανέρυθροι" στάθηκαν αξιοπρεπέστατα και σε μια εβδομάδα μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόκριση αν επιδειξουν πίστη και σοβαρότητα.
Το κακό για τους "κυανέρυθρους" είναι ότι θα μπορούσαν και στο Netanya Municipal Stadium να φύγουν με ισοπαλία, ακόμα και με νίκη, αλλά μετά το γκολ που δέχτηκαν, υπέστησαν τέτοια ψυχρολουσία, που για αρκετά λεπτά φάνηκαν να μην πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές η εικόνα δεν ήταν αρνητική, αν και ήταν εμφανές ότι οι απουσίες των Χατζισαφί και Μασούντ ήταν κομβικές.

Μπορεί την πρόκριση στην Πλατεία.

Η Μακάμπι μπήκε στο γήπεδο έχοντας τη μπάλα στην κατοχή της. Θέλησε εξ' αρχής να είναι το αφεντικό του ματς, αλλά η πολύ καλή οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου έβαλε δύσκολα στους Ισραηλινούς. Δυσκολεύονταν αισθητά να πατήσουν την περιοχή των "κυανέρυθρων", οι οποίοι ήταν προσηλωμένοι στα μετόπισθεν.
Μάλιστα η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία έγινε από το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου, στο 8'. Ο Μασούρας γύρισε ωραία την μπάλα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Γεσίλ σωστά τοποθετημένος έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, στέλνοντάς την στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Netanya Municipal Stadium
Διαιτητής: Bart Vertenten (Βέλγιο)
Βοηθοί: Rien Vanyzere Thibaud Nijssen (Βέλγιο)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κρόιφ)Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Γεΐνι (83' Πέρετζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Σούνφελντ, Ατζίλι (75' Ιτζχάκι), Κιάρτανσον (85' Ρίκαν).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταποκό (83' Ντουρμισάι), Σαββίδης (72' Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (92' Γλυνός).
Γκολ: 48' Κιάρτανσον
Κάρτες: 25' Κιάρτασον, 54' Σπούνγκιν / 30' Ταποκό

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Στο 9' οι άνθρωποι του Πανιωνίου φοβήθηκαν ότι ο Σαραμαντάς υπέστη ζημιά και θα γίνει αλλαγή, αλλά όλα κύλησαν ομαλά και το χτύπημα στον αριστερό μπακ του Ιστορικού δεν αποδείχθηκε σοβαρό. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Μακάμπι συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, να έχει δηλαδή την κυκλοφορία, αλλά δεν έβρισκε λύσεις.
Ο Πανιώνιος κρατούσε μακριά από την περιοχή του τους κινδύνους, αλλά χρειαζόταν να βρει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, με λιγότερα λάθη, προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα. Στο 22' ήρθε η καλή στιγμή για τη Μακάμπι. Ο Μπατόκιο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.
Η δεύτερη καλή στιγμή για την ομάδα της Πλατείας σημειώθηκε στο 29', όταν ο Γεσίλ έστρωσε στον Σαραμαντά, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Όλα αυτά και ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Μπανανά - Οικονόμου, είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν τον Κιάρτανσον. Υπήρξαν στιγμές που τα μετόπισθεν του Πανιωνίου εμφάνισαν προβλήματα συνεννόησης, αλλά σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος κύλησε με τον επιθυμητό τρόπο για την ελληνική ομάδα.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΓΚΟΛ Η ΜΑΚΑΜΠΙ.
Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο χάθηκε σπουδαία ευκαιρία από τον Πανιώνιο να ανοίξει το σκορ. Η άμυνα της Μακάμπι... κοιμήθηκε στο 46', ο Μασούρας κινήθηκε ταχύτατα προς την μπάλα και πρόλαβε την έξοδο του Ράικοβιτς, πέρασε την μπάλα από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων αλλά την έστειλε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση η ψυχρολουσία.
Στο 48' ο Κιάρτανσον έκανε προσποίηση στον Οικονόμου, ξέφυγε από τον Μασούρα σε ελάχιστο χώρο και με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά του Κότνικ (1-0). Όσο καλά ήταν εξουδετερωμένος στο πρώτο μισό ο Ισλανδός, άλλο τόσο εξαιρετική ήταν η σεντερφορίσια προσποίηση στον Οικονόμου.
Αυτή η εξέλιξη επηρέασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, με βάση την εικόνα που είχαν στα λεπτά που ακολούθησαν. Γίνονταν εύκολα λάθη, η Μακάμπι συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, ενώ ακόμη και όταν ανακτούσαν τη μπάλα οι "κυανέρυθροι", γρήγορα την έχαναν.
ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 75'.
Στο 67' το σουτ του Ατζίλι μπλόκαρε ο Κότνικ. Στο 72' ο Γρηγορίου πέρασε τον Παπαγεωργίου αντί του Σαββίδη, ο οποίος είχε κουραστεί αισθητά. Ο Πανιώνιος άργησε να ξαναβρεί τα πατήματά του. Μετά το 75ο λεπτό άρχισε να ξαναπιστεύει στο θετικό αποτέλεσμα, σε ένα γκολ. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 78' για τους "κυανέρυθρους", όταν ο Σαραμαντάς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Γεσίλ έκανε κοντρόλ και σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο Λάμπρου που πήρε το ριμπάουντ και σούταρε, είδε τον Ράικοβιτς να μπλοκάρει.
Ακόμη πιο επιθετικό σχήμα από τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος στο 83' πέρασε εκτός τον μεσοαμυντικό Ταποκό και έριξε στο ματς επιθετικό, τον Ντουρμισάι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι ήταν που αμυνόταν και ο Πανιώνιος που επεδίωκε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Στο 90' ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπαγεωργίου έπιασε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στο 91' το σουτ του Λάμπρου πέρασε ψηλά πάνω από την εστία, στην τελευταίια φάση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου