Τελευταία Νέα

5/7/17

Ολυμπιακός : Ανακοίνωσε τον Εμάνουελ Εμενίκε!

Ο Εμάνουελ Εμενίκε πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Τρίτης (4/7) κι έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, που ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του από τη Φενέρμπαχτσε!
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και με τη βούλα ο Εμάνουελ Εμενίκε. Ο 30χρονος επιθετικός έφτασε το πρωί της Τρίτης (4/7) στην Ελλάδα και αφού πέρασε με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις στο "Metropolitan", στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Το απόγευμα της Τετάρτης (5/7) ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Εμάνουελ Εμενίκε, που μετά από τέσσερα χρόνια στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε ντύθηκε στα ερυθρόλευκα!
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Εμάνουελ Εμενίκε".
Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Εμενίκε τόνισε:
"Θέλω να πω στους φιλάθλους μας ότι είμαι εδώ. Είμαι εδώ για να παίξω και θα δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Πάντα όταν θα βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Για τον σύλλογο και για τους φιλάθλους!".
          
Το who is who του Εμάνουελ Εμενίκε:
Ο Εμάνουελ Εμενίκε (1,82μ.) γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1987 στην πόλη Otuocha της Νιγηρίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Delta Force, ομάδα από τη Νιγηρία. Το 2008, πέρασε τα σύνορα της πατρίδας του και υπέγραψε στην Black Aces FC, ομάδα του πρωταθλήματος της Νοτίου Αφρικής.
Η επόμενη χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Cape Town, επίσης στη Νότιο Αφρική. Το καλοκαίρι του 2009 πήρε μεταγραφή στην Karabükspor, ομάδα του τούρκικου πρωταθλήματος.
Μέσα σε δύο χρόνια, ο Εμενίκε ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της γειτονικής χώρας, τραβώντας τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συνολικά σε 51 εμφανίσεις, ο Νιγηριανός σκόραρε 30 φορές για την ομάδα του.
Το 2011 η Fenerbahçe κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Αρχικά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς δόθηκε την ίδια μεταγραφική περίοδο στην Spartak Moscow. Στο ρώσικο πρωτάθλημα συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την επιθετική γραμμή των Μοσχοβιτών.
Μετά από μία διετία στην Ρωσία, ο Εμενίκε επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και την Fenerbahçe. Εκεί, με το γκάζι… πατημένο, συνέχισε να σκοράρει και να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την επίθεση του τουρκικού συλλόγου.
Τη σεζόν 2015-16, έπαιξε για έξι μήνες στην Al Ain, ενώ στο δεύτερο μισό της περιόδου αγωνίστηκε στην West Ham, παίρνοντας πολύτιμες ποδοσφαιρικές εμπειρίες σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα του κόσμου, την Premier League.
Έχει φορέσει συνολικά 37 φορές τη φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας και έχει σκοράρει 9 φορές, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της, από το 2011, μέχρι το 2015".

Δείτε βίντεο με τον Εμάνουελ Εμενίκε:
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου