Τελευταία Νέα

14/8/17

Ισπανικό 2017 Super Cup : Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (1ος Αγώνας).

Η Ρεάλ νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou" κι απέκτησε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του ισπανικού Super Cup. Αυτογκόλ από Πικέ, ισοφάριση με πέναλτι που κακώς δόθηκε, γκολάρες από Κριστιάνο και Ασένσιο, αποβολή του Πορτογάλου.
Τα είχε όλα το πρώτο επίσημο clasico της σεζόν (διεξήχθη και φιλικό πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ) και πρώτο ματς για τον τίτλο του ισπανικού Super Cup. Γκολάρες, πέναλτι, αυτογκόλ και αποβολή! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou" κι έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς απομένει και το παιχνίδι της Μαδρίτης τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (00:00)
Στο 50ό λεπτό ο Πικέ στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια σέντρα του Μαρσέλο από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τερ Στέγκεν κι έτσι η Ρεάλ άνοιξε το σκορ.
Στο 76ο λεπτό, ο Μπενγκοετσέα παρασύρθηκε από την πτώση του Λουίς Σουάρες και υπέδειξε πέναλτι. Η παράβαση κακώς δόθηκε, καθώς ο Ουρουγουανός έπεσε χωρίς να τον ακουμπήσει ο Κοσταρικανός. Όπως και να 'χει, ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για να ισοφαρίσει.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 58', πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με εξαιρετικό σουτ στο 80ό λεπτό, αφού απέφυγε το μαρκάρισμα του Πικέ για να δώσει το προβάδισμα (1-2) στους "μερένγκες".
Ο Πορτογάλος πανηγύρισε εκδηλωτικά βγάζοντας την μπλούζα και δείχνοντάς την στο κοινό (όπως είχε κάνει και ο Μέσι σε προηγούμενο ματς) του με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα κι έπειτα από ένα λεπτό έπεσε ύστερα από μαρκάρισμα που δέχθηκε με αποτέλεσμα να αποβληθεί αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.
Ο Ασένσιο με άπιαστο σουτ έδωσε τη "χαριστική βολή" στους "μπλαουγκράνα" στο 90ο λεπτό, καθώς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν.
Η Ρεάλ έχει ξεκάθαρο και σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση του του ισπανικού Super Cup με το δεύτερο παιχνίδι να μεταφέρεται στην ισπανική πρωτεύουσα για τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (00:00).
Η στατιστική δείχνει ότι όλες οι ομάδες που νίκησαν το πρώτο ματς εκτός έδρας με 2+ γκολ, κατέκτησαν και το τρόπαιο. Η Ρεάλ με τον Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική της ηγεσία έχει επισκεφτεί τρεις φορές το "Camp Nou", χωρίς να έχει γευτεί την ήττα (2 νίκες και μία ισοπαλία).
Σκόραραν δύο αλλαγές (Κριστιάνο Ρονάλντο και Ασένσιο) για την ίδια ομάδα (Ρεάλ). Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο για clasico ήταν το 2008 (Ιγκουαΐν και Φαν Νίστελροϊ).
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που έρχεται από τον πάγκο, σκοράρει κι αποβάλλεται σε όλη την ιστορία των ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτό ήταν το 396ο επίσημο ματς του Ίβηρα με τη φανέλα της Ρεάλ. "Έπιασε" τον θρύλο των "μερένγκες", Αλφρέδο Ντι Στέφανο.
Το αυτογκόλ του Πικέ ήταν το τρίτο σε clasico που διεξήχθη στο "Camp Nou". Το πρώτο ήταν από τον Σπάσιτς το 1991 (Ρεάλ) και το δεύτερο από τον Ιέρο (Ρεάλ). Συνεχίζει το... βιολί της η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας. Αυτό είναι το 67ο διαδοχικό ματς που σκοράρει.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο... κλειστό και σε αρκετές στιγμές περισσότερη μπάλα έπαιξαν τα νεύρα (όπως για παράδειγμα στο σκληρό μαρκάρισμα του Καζεμίρο στον Μέσι). Βέβαια δεν έλειψαν οι φάσεις από "μερένγκες" και "μπλαουγκράνα" με τον Αλέις Βιδάλ να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους, αλλά να αφήνει τις προσπάθειές του ημιτελείς και τον Ντεουλοφέου να δυσκολεύεται φανερά να υποδυθεί το ρόλο του αντί-Νεϊμάρ.
Το σουτ του Ίσκο ύστερα από διαδοχικές προσποιήσεις πέρασε έξω στο 18', ο Μέσι δεν πρόλαβε την μπάλα στο 33', ενώ η προσπάθεια του Μπέιλ εξουδετερώθηκε στο 37'.
Το αυτογκόλ του Πικέ, άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να περνά τον Ντενίς Σούαρεθ στο 59'. Η κίνηση αυτή έδωσε αρκετή ώθηση στους "μπλαουγκράνα", με τον Νάβας να απομακρύνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σουάρες. Ο Ουρουγουανός... κέρδισε το πέναλτι, ο Μέσι ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση για να έρθει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να τα κάνει όλα από το 58' έως το 82' (είσοδος, γκολ κι αποβολή) και ο Ασένσιο για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Αλέις Βιδάλ, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (68' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου (59' Σουάρεθ).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (68' Ασένσιο), Κρόος, Ίσκο, Μπέιλ (81' Λούκας Βάθκεθ), Μπενζέμα (58' Κριστιάνο Ρονάλντο).
ΓΚΟΛ: 77' πεν. Μέσι./ 50' αυτ. Πικέ, 80' Κριστιάνο Ρονάλντο, 90' Ασένσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου