Τελευταία Νέα

8/8/17

Eυρωπαϊκό Super Cup 2017 : Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Η Ρεάλ νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στα γκολ των Καζεμίρο και Ίσκο (μείωσε ο Λουκακού) και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική σεζόν και τέταρτη συνολικά το ευρωπαϊκό Super Cup.
O Ζινεντίν Ζιντάν κράτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο (πέρασε στο ματς στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης). Αλλά η Ρεάλ, μπόρεσε και χωρίς τον Πορτογάλο στα Σκόπια. Οι "μερένγκες" νίκησαν με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι όπως και πέρυσι (απέναντι στη Σεβίλλη) έτσι και φέτος κατέκτησαν το ευρωπαϊκό Super Cup.
Ο Καζεμίρο - ο οποίος απείλησε πρώτα με δοκάρι - άνοιξε το σκορ για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, με τον Ίσκο ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Μπέιλ να κάνει το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Λουκακού.
Η Ρεάλ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη αυτής. Ο Μάτιτς έχασε τον Μπέιλ, ο Ουαλός έκανε την προβολή με τη μία στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ ων αφύλακτος, αλλά έδειξε να αιφνιδιάζεται και το τελείωμα δεν ήταν καλό.
Στο 16ο λεπτό, οι "μερένγκες" έφθασαν εκ νέου κοντά στο γκολ με τον Καζεμίρο να πιάνει την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα.
Η τρίτη όμως ήταν και η... φαρμακερή για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας. Ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λίντελεφ έχασε τον Καζεμίρο κι ο Βραζιλιάνος με εξαιρετικό τελείωμα από θέση αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δύσκολη φάση με τον μέσο της Ρεάλ να είναι λίγο πιο μπροστά από τον αμυντικό της Γιουνάιτεντ (Λίντελεφ), αλλά ο Ιταλός διαιτητής άφησε την αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου. Στο 45ο λεπτό, ο Λουκακού έπιασε την κεφαλιά έστω και υπό την πίεση του Ράμος, αλλά ο Νάβας μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 49ο λεπτό ο Μχιταριάν έκανε το λάθος, ο Μαρσέλο βγήκε από τα αριστερά, αλλά ο Σμόλινγκ τον έκοψε και παραχώρησε κόρνερ.
Τρία λεπτά αργότερα (52'), η Ρεάλ έφθασε στο 2-0.  Ο Ίσκο μπήκε στην περιοχή, κράτησε την μπάλα, την έδωσε στον Μπέιλ, ο Ουαλός του τη μεταβίβασε ξανά, η άμυνα της Γιουνάιτεντ παρακολούθησε απλά το "ένα-δύο" και ο Ίσκο σκόραρε.
Στο 54ο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει όταν ο Πογκμπά έπιασε την κεφαλιά, ο Νάβας απομάκρυνε και ο Λουκάκου από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ, ωστόσο, ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Μάτιτς έκανε το σουτ, ο Νάβας απομάκρυνε με τα πόδια και ο Λουκακού από κοντά μείωσε σε 2-1.
Στο 82ο λεπτό, η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ράσφορντ πλάσαρε μέσα από την περιοχή από φοβερή πάσα του Μχιταριάν, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, αφού πρώτα έδιωξε ο Κέιλορ Νάβας.
Ο Λουκακού έγινε ο πέμπτος Βέλγος που σκοράρει σε ευρωπαϊκό SuperCup μετά τους Φαν ντερ Ελστ, Φερκάουτερεν, Ντε Βίλντε και Αζάρ. Ο Καρβαχάλ έχει σκοράρει ή δώσει ασίστ στους τρεις τελευταίους διεθνείς τελικούς που έχει παίξει. Ο Καζεμίρο έγινε ο δεύτερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε ευρωπαϊκό Super Cup μετά τον Ρομπέρτο Κάρλος (2002).
Η Ρεάλ έγινε η τρίτη ομάδα ομάδα που υπερασπίζεται τον συγκεκριμένο τίτλο μετά τους Άγιαξ (1973-1974) και Μίλαν (1989 -1990). Ο Ζοζέ Μουρίνιο συνεχίζει να μην μπορεί να νικά τη Ρεάλ (1 ισοπαλία και τέσσερις ήττες) κι έγινε ο πρώτος προπονητής που έχασε τρεις φορές το ευρωπαϊκό Super Cup. Ο Ζιντάν έγινε ο πρώτος που κατακτά δύο φορές το εν λόγω τρόπαιο τόσο ως προπονητής, όσο κι ως ποδοσφαιριστής.
Μια διοργάνωση που αποτελεί αποκλειστικά ισπανική υπόθεση τα τελευταία χρόνια:
Όπως δηλαδή και οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός ή παγκόσμιος συλλογικός τίτλος από το 2014:

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Nacionalna Arena Filip II"
Διαιτητής:  Τζανλούκα Ρόκι
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (75' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ (74' Ασένσιο), Μπενζεμά (83' Κριστιάνο Ρονάλντο).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Μάτιτς, Αντέρ Ερέρα (56' Φελαϊνί), Πογκμπά, Μχιταριάν, Λίνγκαρντ (46' Ράσφορντ), Λουκακού. 
Γκολ: 24' Καζεμίρο, 52' Ίσκο / 62' Λουκακού
Κάρτες: 84' Καρβαχάλ, 86' Σέρχιο Ράμος / 42' Λίνγκαρντ, 90'+4' Ράσφορντ
Οι κατακτήσεις:
Μπαρτσελόνα (5)
Μίλαν (5)
Ρεάλ (4)
Λίβερπουλ (3)
Άγιαξ (2)
Άντερλεχτ (2)
Βαλένθια (2)
Γιουβέντους (2)
Ατλέτικο (2)
Σεβίλλη (1)
Πόρτο (1)
Μπάγερν (1)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1)
Τσέλσι (1)
Ντινάμο Κιέβου (1)
Νότιγχαμ Φόρεστ (1)
Άστον Βίλα (1)
Αμπερντίν (1)
Στεάουα (1)
Μέχελεν (1)
Πάρμα (1)
Λάτσιο (1)
Γαλατάσαράι (1)
Ζενίτ (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου