Τελευταία Νέα

22/8/17

Playoffs Champions League : Ριέκα - Ολυμπιακός 0-1 (1-2)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ριέκα κι επί κροατικού εδάφους (0-1) χάρη στο γκολ του Μάρκο Μάριν στο 25ο λεπτό και είναι στους ομίλους του Champions League.
Oι "ερυθρόλευκοι" στους ομίλους του Champions League. Όπως στο "Γ. Καραϊσκάκης", έτσι και στη Ριέκα, ο Ολυμπιακός νίκησε την πρωταθλήτρια Κροατίας και προκρίθηκε πανηγυρικά (με δύο νίκες) στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Μάρκο Μάριν πέτυχε το γκολ της νίκης των Πειραιωτών στο 25ο λεπτό, όταν ο Καρσελά έκλεψε την μπάλα, ο Οφόε την έκανε δική του, κέρδισε αρκετά μέτρα κουβαλώντας την και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Γερμανό - ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική κίνηση από την αριστερή πλευρά - με αποτέλεσμα να ευστοχήσει στο πλασέ και να ανοίξει το σκορ.
Οι Κροάτες, από την πλευρά τους, σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους να ισοφαρίσουν. Είτε βρήκαν απέναντί τους τον Στέφανο Καπίνο (54'), είτε οι επιλογές τους ήταν άστοχες (79' και 91'). Όπως και να 'χει, οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν στο Champions League και τους ομίλους της διοργάνωσης.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες:

Από την πλευρά της γηπεδούχου, Ριέκα, ο τεχνικός της κροατικής ομάδας, Ματίας Κεκ, παρέταξε την αρχική ενδεκάδα σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Σλούγκα υπερασπίστηκε την εστία της Ριέκα, Έλεζ και Ζούπαριτς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας εκ δεξιών κι εξ' αριστερών τους - αντίστοιχα - τους Μάρτιτς και Βέσοβιτς. Μπράνταριτς και Μάλες όρισαν το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών χαφ, οι Γκόργκον και Έμπερ σε θέση δεξιού κι αριστερού εξτρέμ, ο Μίσιτς σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον ευρισκόμενο στην κορυφή της επίθεσης, Γκαβράνοβιτς.
Για το Ολυμπιακό, ο Μπέσνικ Χάσι προτίμησε να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Κώστα Φορτούνη. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" ξεκίνησε με τον Στέφανο Καπίνο να φυλάττει την εστία των Πειραιωτών, τους Ελαμπντελαουί και Κούτρη στα δύο αμυντικά άκρα (δεξί κι αριστερό αντίστοιχο) και τους Βούκοβιτς και Ρέτσο ανάμεσά τους. Ζιλέ και Ρομάο συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τους Καρσελά, Μάριν και Οφόε να αποτελούν την κεντρική τριάδα πίσω από τον Μπεν.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Stadion HNK Rijeka
Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι
Βοηθοί: Μάριο Ντικς, Χέσελ Στέεγκρα
   ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα (51' Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (77' Ματέι), Μάλες, Γκόργκον (61' Κβρζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):  Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61' Φιγκέιρας), Ρομαό (80' Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66' Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.
Γκολ:25' Μάριν.
Κάρτες: 38' Μάρτιτς, 68' Μίσιτς / 9' Ρομαό, 59' Καπίνο, 86' Σεμπά, 89' Καρσελά

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους "ερυθρόλευκους" να μην μπαίνουν τόσο συγκεντρωμένοι και τον Ρέτσο να πραγματοποιεί δύο σημαντικές επεμβάσεις στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Οι Κροάτες, οι οποίοι στο πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησαν να απειλήσουν την ελληνική ομάδα με βαθιές μπαλιές είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 13ο λεπτό. Ο Γκαβράνοβιτς - ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ - απέφυγε τον Καπίνο, πλάσαρε προς την εστία, αλλά ο Ρέτσος ήταν εκεί που έπρεπε κι έκανε αυτό που έπρεπε καθώς απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο τέταρτο βγήκε μπροστά με τον Σλούγκα να προλαβαίνει την μπάλα στην κάθετη πάσα του Μάριν για τον Ρομαό (18') και τον Οφόε ύστερα από ωραία ενέργεια εξ' αριστερών να βγάζει τη σέντρα, αλλά την κεφαλιά του Μπεν να περνά έξω.
Στο 21ο λεπτό, η καρφωτή κεφαλιά του Γκόργκον πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι της εστίας του Καπίνο. Ύστερα από τέσσερα λεπτά (25') οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν στο γκολ. Ο Καρσελά έκλεψε την μπάλα, ο Οφόε την έκανε δική του, κέρδισε αρκετά μέτρα κουβαλώντας την και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Μάριν - ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική κίνηση από την αριστερή πλευρά - με αποτέλεσμα να ευστοχήσει στο πλασέ και να ανοίξει το σκορ.
Το γκολ του Μάριν αποσυντόνισε του Κροάτες, οι οποίοι μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ολυμπιακού, καθώς το σουτ του Γκαβράνοβιτς στο 36ο λεπτό ήταν άστοχο.
Στο 49ο λεπτό ο σκόρερ τροφοδότησε τον Μπεν, ο Αφρικανός επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε μακριέα. Στο 54', η Ριέκα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει. Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν τη σύγχυση της "ερυθρόλευκης" άμυνας, καθώς ο Γκόργκον απέφυγε το Κούτρη, έδωσε στον Γκαβράνοβιτς, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Καπίνο με εξαιρετική απόκρουσε κράτησε την εστία του απαραβίαστη.
Στο 65ο λεπτό, ο Μάριν πάσαρε στον Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πρσκάλο. Στο 73', ο Μάλες προσπάθησε κάτι πολύ φιλόδοξο για να φέρει κι αποτέλεσμα. Προσπάθησε να "κρεμάσει" από μακριά τον Καπίνο, χωρίς αποτέλεσμα.
Ύστερα από έξι λεπτά (79'), ο Ολυμπιακός... έδωσε την ευκαιρία στη Ριέκα να ισοφαρίσει, όταν ο Βούκοβιτς έκανε λάθος υπολογισμό, ο Ματέι βγήκε μόνος του με τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άστοχα (είχε και την επιλογή της πάσας στον Έμπερ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου