Τελευταία Νέα

16/8/17

Playoffs Champions League : Ολυμπιακός - Ριέκα 2-1 (1ος Αγώνας).

Με ήρωα και σκόρερ τον Ρομαό στο 93', ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τη Ριέκα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία (22/8). Μαγική εικόνα το σκορ στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Tο πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League έψαχνε ο Ολυμπιακός φιλοξενώντας στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Ριέκα και πριν πάει στην Κροατία για τη ρεβάνς στις 22 Αυγούστου.
Ο Μπέσνικ Χάσι είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τις απουσίες των Μποτία, Ταχτσίδη, Εμενίκε (τραυματίες) αλλά και των ανέτοιμων Σισέ και Σιώπη, που έμειναν εκτός αποστολής. Πονοκέφαλος για τον 46χρονο τεχνικό και ο βαθμός ετοιμότητας του Οτζίτζα Οφόε, που μόλις παραμονή του αγώνα γυμνάστηκε κανονικά μετά από ένα διάστημα 8 ημερών. Παρ' όλα αυτά πήρε φανέλα βασικού.
Έκπληξη η χρησιμοποίηση του Ρομαό σε θέση στόπερ αντί ουσιαστικά του Βούκοβιτς, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Φορτούνης, με τον Μάριν να πηγαίνει στον άξονα και τον Σεμπά στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης. Το σκεπτικό της ενδεκάδας ήταν ίδιο με αυτό της αναμέτρησης του Βελιγραδίου με την Παρτίζαν και μοναδικές διαφορές σε πρόσωπα ο Ελαμπντελαουί αντί του Φιγκέιρας και ο Ζιλέ στη θέση του Σιώπη. Όλα αυτά σε διάταξη 4-2-3-1.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Ματίας Κεκ τελικά επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3, θυσιάζοντας τον Ματέι για να δώσει θέση στην ενδεκάδα στον Μάλες, που έγινε τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Μίσιτς και Μπράνταριτς. Γκόργκον και Χέμπερ πήγαν στα άκρα, με τον Γκαβράνοβιτς αιχμή του δόρατος στην επίθεση.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Felix Zwayer (GER)
Βοηθοί: Marco Achmüller (GER), Jan Seidel (GER)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Daniel Siebert (GER), Patrick Ittrich (GER)
Τέταρτος διαιτητής: Rafael Foltyn (GER)
  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε (79' Ανδρούτσος), Καρσελά, Μάριν (75' Πάρντο), Σεμπά (65' Φορτούνης), Μπεν.
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Χέμπερ (88' Μάρτιτς), Μίσιτς, Γκόργκον (78' Τσρνιτς), Γκαβράνοβιτς (72' Γέλιτς). 
Γκολ: 66' Οτζίτζα Οφόε, 90+3' Ρομαό / 41' Χέμπερ
Κάρτες: 37' Ζιλέ, 64' Οτζίτζα Οφόε / 19' Έλεζ, 49' & 83' (2η κίτρινη - κόκκινη) Ζούτα, 52' Μάλες, 81' Χέμπερ

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι ομάδες επιβεβαίωσαν τον τρόπο που ήθελαν να προσεγγίσουν το ματς. Ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και πολλά ρίσκα στην επίθεση. Η Ριέκα αρκέστηκε σε παιχνίδι χώρων και κατά βάση πίσω από την μπάλα, δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία την ικανότητα της στην κόντρα.
Στις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και την πίεση η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε προβλήματα, το ίδιο όμως και ο Ολυμπιακός στο σωστό τελείωμα των φάσεων που δημιουργούσε. Ελαμπντελαουί και Κούτρης ανέβαιναν με σύνεση την πλευρά επιθετικά, την στιγμή που Ζιλέ και Οτζίτζα Οφόε κρατούσαν τα μέτρα τους στην κουλούρα χωρίς να ψάχνουν προωθήσεις.
Ο ΜΠΕΝ ΤΑ ΕΧΑΝΕ...
Στο 7', το 16' και το 30' από ισάριθμες μεταβιβάσεις του Καρσελά ο Μπεν αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκές θέσεις, όπως και στο 40' από τη σέντρα του Οτζίτζα Οφόε στο δεύτερο δοκάρι! Ο φορ από τις Κομόρες κλώτσησε τέσσερις ευκαιρίες -οι τρεις από το ύψος της μικρής περιοχής- για γκολ, αχρηστεύοντας την καλή δημιουργία των συμπαικτών του.
...Ο ΣΛΟΥΓΚΑ ΤΑ ΕΠΙΑΝΕ.
Ακόμη και στις δύο περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός βρήκε στόχο, ο Σλούγκα είπε "όχι" ισάριθμες φορές. Την πρώτη στο 12', όταν ο Μπεν έκλεψε και πέρασε κάθετα στον Σεμπά, που πλάσαρε στην πρώτη επαφή αλλά ο γκολκίπερ της Ριέκα έσωσε με την μπάλα να χτυπά στην... ευαίσθητη περιοχή του!
Την δεύτερη, ήταν οι Σεμπά - Κούτρης που άνοιξαν ωραία το παιχνίδι αριστερά, ο Ελληνοβραζιλιάνος βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μάριν, που ολομόναχος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σλούγκα.
ΚΑΙ Ο ΧΕΜΠΕΡ ΤΟ ΕΒΑΛΕ.
Αφού ο Ολυμπιακός κλώτσησε έξι περιπτώσεις να σκοράρει, δέχθηκε το γκολ στο 42ο λεπτό. Ο Χέμπερ προσποιήθηκε ωραία στον Ρομαό και με το αριστερό εκτέλεσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία τον Καπίνο για το 0-1 στο Φάληρο.
Ο Βραζιλιάνος κυνηγός προειδοποίησε στο 9', βρήκε δίχτυα στο 42' και είδε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να του στερεί ένα δεύτερο τέρμα στο 45'!
ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ.
Ο Ολυμπιακός είχε ξανά την πρωτοβουλία από τη σέντρα του δεύτερου μέρους, αλλά πλέον του έλειπε η δημιουργία για να βρεθεί σε θέση βολής. Ο πάγκος φάνηκε να τσιγκλάει τον εγωισμό του Φορτούνη, που μπαίνοντας στο ματς και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σέρβιρε στο Οτζίτζα Οφόε που κεραυνοβόλησε τον Σλούγκα για το 1-1 στο 66'!
Εντολή στον Κούτρη να μην ανεβαίνει αφού πλέον δεν είχε τις βοήθειες ανασταλτικά του Σεμπά, καθώς ο Μάριν δεν είναι... φαν της αμυντικής λειτουργίας. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα οι Κροάτες έβγαλαν υπεραριθμία, έβαλαν στην μέση του Κούτρη και στο γύρισμα του Βέσοβιτς ήταν ο Μίσιτς που έκανε "τσαφ" αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι.
ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕ ΡΟΜΑΟ!
Πάρντο και Ανδρούτσος μπήκαν αντί των Μάριν και Οτζίτζα Οφόε που είχαν... παραδώσει πνεύμα, καθώς ο Ολυμπιακός ήθελε φρέσκα πόδια αλλά και καθαρό από κούραση μυαλό. Ο Ζούτα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83ο λεπτό και ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της νίκης. Έφτασε κοντά στο 90', όταν ο Ανδρούτσος με το κεφάλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σλούγκα από σέντρα του Κούτρη!
Ο Ρομαό ήταν αυτός που λύτρωσε τους "ερυθρόλευκους", όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά νίκησε τον Σλούγκα για το 2-1, δίνοντας μια απόλυτα δίκαιη νίκη στον Ολυμπιακό, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.
Στην τελευταία φάση του αγώνα μοιάζει να υπάρχει κράτημα του Ζούπαριτς στον Μπεν, στην προσπάθεια του δεύτερου να φτάσει στην μπάλα, αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Οι Πειραιώτες πάνε με το μίνιμουμ προβάδισμα στη ρεβάνς της 22ας Αυγούστου στην Κροατία με στόχο να ολοκληρώσουν την δουλειά και να μπουν στους ομίλους του Champions League. Μαγική εικόνα το σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με... μιάμιση φάση η Ριέκα βρήκε γκολ, αντίθετα ο Ολυμπιακός δημιούργησε και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο τέλος του αγώνα πάντως οι παίκτες των "ερυθρολεύκων" αποθεώθηκαν από τους φίλους τους, που αναγνώρισαν την μεγάλη τους προσπάθεια για να γυρίσουν τελικά το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου