Τελευταία Νέα

23/8/17

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των Playoffs του Champions League!

Η Λίβερπουλ πέτυχε 3 γκολ μέχρι το 21' και τελικά νίκησε 4-2 τη Χόφενχαϊμ, έτσι προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League, μαζί με ΑΠΟΕΛ, Σπόρτινγκ, ΤΣΣΚΑ και Καραμπάχ.Η Νάπολι νίκησε ξανά με 2-0 τη Νις των Μπαλοτέλι και Σνάιντερ, ενώ η Σεβίλλη κινδύνεψε στο τέλος από την Μπασακσεχίρ. Προκρίσεις και για Σέλτικ, Μάριμπορ στους ομίλους του Champions League.
Λβερπουλ, ΑΠΟΕΛ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Καραμπάχ είναι πέντε τελευταίες ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League και συμπλήρωσαν τους "32".
Η Λίβερπουλ στο 22' είχε πετύχει 3 τέρματα και τελικά επικράτησε 4-2 της Χόφενχαϊμ και προκρίθηκε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-3.
Δύο γκολ πέτυχε ο Εμρέ Τζαν και από ένα οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο, ενώ μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Σανιό Μανέ.
Το ΑΠΟΕΛ έκανε αυτό που έπρεπε, ο Γιώργος Δώνης περιόρισε τους Στοχ (έφυγε τραυματίας στο ημίχρονο), Ντάνι και Σκόντα, η Σλάβια Πράγας δεν σκόραρε (0-0), έτσι οι πρωταθλητές Κύπρου θα βρεθούν στους ομίλους για 4η φορά (είχαν νικήσει 2-0 στην Κύπρο).
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε 5-1 της Στεάουα στο Βουκουρέστι, η ΤΣΣΚΑ 2-0 της Γιανγκ Μπόις στη Μόσχα, ενώ η Καραμπάχ έκανε τελικά την έκπληξη, καθώς απέκλεισε την Κοπεγχάγη.
Οι Δανοί νίκησαν 2-1, αλλά η Καραμπάχ είχε νικήσει 1-0 στο Αζερμπαϊτζάν και προκρίθηκε στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το Αζερμπαϊτζάν λοιπόν έγινε η 33η χώρα με εκπροσώπηση στους ομίλους του Champions League.
H Nάπολι ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική πρόκριση στη φάση των ομίλων με δεύτερη νίκη επί της Νις, αυτήν τη φορά στη Γαλλία. Μετά από το 2-0 του "Σαν Πάολο", η ιταλική ομάδα επικράτησε με ίδιο σκορ και στη ρεβάνς, χάρη σε τέρματα του Χοσέ Καγεχόν στο 48' και του Λορέντζο Ινσίνιε στο 89'.
Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον, τελικές εκατέρωθεν, αλλά οι "παρτενοπέι" ήταν πολύ πιο απειλητικοί, τόσο πριν από το πρώτο τέρμα τους, όσο και κατόπιν. Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν εξαφανισμένος και εμφανιζόταν μόνο για να τσακωθεί με τους αντιπάλους, ενώ ούτε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, που συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Το κερασάκι στην "τούρτα" έβαλε ο Ινσίνιε στο τέλος, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα των Ιταλών.

Η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ επιχείρησε να κάνει την ανατροπή, προηγήθηκε μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", αλλά το εμπόδιο της Σεβίλλης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν επικρατήσει με 2-1 στην Πόλη και έκαναν με το 2-2ι στην έδρα τους, πήραν κι αυτοί "εισιτήριο" για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
Ο Ελιέρο Έλια "πάγωσε" τους Ισπανούς παρά τους 35 βαθμούς Κελσίου, όταν από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 17ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, κυρίως λόγω των δύο άκρων τους και δη του Χοακίν Κορέα, αλλά κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ μόλις στο 52' με κεφαλιά του Σέρχιο Εσκουδέρο. Μετά από δύο καλές στιγμές του Γάλλου Στιβέν Ενζονζί, ο συμπατριώτης του Ουισάμ Μπεν Γεντέρ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Οι Τούρκοι δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν με τον Έντιν Βίστσα, ωστόσο δεν βρήκαν το τρίτο γκολ της πρόκρισης στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρά το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Εμρέ Μπελόζογλου.

Η Σέλτικ έκανε τα εύκολα δύσκολα, δέχθηκε τέσσερα γκολ, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της Γλασκόβης με το 5-0 και παρά την ήττα με 4-3 στο Καζακστάν από την Αστανά, προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League.
Τίποτα δεν έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκεφτούν την ανατροπή, αφού στο 1ο ημίχρονο, το αυτογκόλ του Κρίστοφερ Αγέρ ακυρώθηκε από το τέρμα του Σκοτ Σινκλέρ. Δύο γκολ σε δύο λεπτά στην αρχή του 2ου μέρους, όμως, έφεραν τους Καζάκους μπροστά στο σκορ με 3-1 και ο Πάτρικ Τουμάσι έκανε το 4-1 στο 69'. Ο δρόμος της ανατροπής ήταν ακόμα μακρύς, όμως, για τους παίκτες του Στάνιμιρ Στοΐλοφ, που σε αυτό το σημείο χρειάζονταν ακόμα τρία γκολ. Σημειώθηκαν δύο, αλλά για τους "Καθολικούς" με τον Ολιβιέ Εντσάμ και τον Λι Γκρίφιθς, που "κλείδωσαν" την πρόκριση από τα playoffs.

Ένα γκολ ήταν αρκετό ώστε η Μάριμπορ να κάνει την ανατροπή και να αποκτήσει το δικαίωμα παρουσίας στην κλήρωση της Πέμπτης. Οι Σλοβένοι επικράτησαν με 1-0 της Χαποέλ Μπερ Σεβάκαι χάρη στο εκτός έδρας γκολ της ήττας 1-2 στο Ισραήλ, κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους.
Το καθοριστικό τέρμα σημειώθηκε μόλις στο 15ο λεπτό της συνάντησης από τον Μίτια Βίλερ και παρά τις εκατέρωθεν καλές στιγμές των δύο ομάδων, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Τα αποτελέσματα των playoffs:


ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ:



Τρίτη
Αστανά (Καζακστάν) - Σέλτικ (Σκοτία) 4-3 (26' αυτ. Αγέρ, 48' Μουζίκοβ, 49', 69' Τουμάσι / 33' Σινκλέρ, 80' Εντσάμ, 90' Γκρίφιθς) [0-5]
Ριέκα (Κροατία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) 0-1 (25' Μάριν) [1-2]
Μάριμπορ (Σλοβενία) - Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 1-0 (15' Βίλερ) [1-2]

Τετάρτη
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 0-0 [0-2]
Κοπεγχάγη (Δανία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2-1 (45' Σανταντέρ, 66' Πάβλοβιτς / 63' Εντλόβου) [0-1]

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ:



Τρίτη
Σεβίλλη (Ισπανία) - Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 2-2 (52' Εσκουδέρο, 75' Μπεν Γεντέρ / 17' Έλια, 83' Βίστσα) [2-1]
Νις (Γαλλία) - Νάπολι (Ιταλία) 0-2 (48' Καγεχόν, 89' Ινσίνιε) [0-2]

Τετάρτη
Λίβερπουλ (Αγγλία) - Χόφενχαϊμ (Γερμανία) 4-2 (10' και 21' Εμρέ Τζαν, 18' Σαλάχ, 63' Φιρμίνο / 28' Ουτ, 79' Βάγκνερ) [2-1]
Στεάουα (Ρουμανία) - Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) 1-5 (20' Ζούνιορ Μαρανιάο / 13' Ντουμπιά, 59' Ακούνια, 64' Ζέλσον Μαρτίνς, 75' Ντοστ, 88' Μπατάγλια) [0-0]
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0 (45' Σένικοβ, 64' Τζαγκόεβ) [1-0]

* Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου