Τελευταία Νέα

26/7/18

2ος προκριματικός γύρος Europa League : Ντινάμο Μπρεστ - Ατρόμητος 4-3 (1ος Αγώνας).

Ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει 4-0 στη Λευκορωσία από τη Ντινάμο Μπρεστ. Με τρία γκολ από το 74' και μετά μείωσε σε 4-3 και πλέον η ρεβάνς του Περιστερίου είναι ανοιχτή. 
O Ατρόμητος ηττήθηκε 3-4 από τη Ντινάμο Μπρεστ στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Europa League. Ξεκίνησε εφιαλτικά, αλλά με τρία γκολ από το 74' και μετά έδωσε νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (2/7).
Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα...

ΞΕΚΙΝΗΜΑ... ΕΦΙΑΛΤΗΣ.


Το γνωρίζαμε ότι η Ντινάμο Μπρεστ είναι πολύ πιο έτοιμη ομάδα από τον Ατρόμητο. Άλλωστε έχει ήδη παίξει σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Επίσης λογικό ήταν να μπει πιο επιθετικά η ομάδα της Λευκορωσίας. Πού να περιμέναμε όμως ότι έως το 13' οι Περιστεριώτες θα ήταν με 2-0 πίσω στο σκορ. Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Regional Sport Complex, όπως άλλωστε την είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Κάργας στον Sport24 Radio 103.3, η Ντινάμο έβαλε το πόδι στο... γκάζι και εκτέλεσε δύο φορές τον Μίρκοβιτς ύστερα από 13 λεπτά αγώνα. Οι Λευκορώσοι προειδοποίησαν στο 4', αλλά στο 5' σκόραραν. Εκτέλεση κόρνερ, κενό στο κέντρο των μετόπισθεν και ο στόπερ Φιλίποβιτς πλάσαρε από κοντά (1-0).
Στο 12' ο Μάντσον έκανε χέρι και ο Σαβίτσκι στο 13' με πέναλτι α λα Πανένκα έκανε το 2-0. Η Ντινάμο ήταν μια ταχύτητα πάνω σε σχέση με τους "κυανόλευκους". Η άμυνα πελαγοδρομούσε και πήγαινε πάντα δεύτερη πάνω στη μπάλα. Ο Ατρόμητος αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και ακόμα και μετά τα δύο γκολ, αφεντικό ήταν η γηπεδούχος ομάδας.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ.


Υπήρξαν τρεις ποδοσφαιριστές της Ντινάμο Μπρεστ που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στον Ατρόμητο. Οι αμυντικοί του αδυνατούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Φαμέγιε, Σαβίτσκι και Χομπλένκο... εξαφάνιζαν τη μπάλα και από το... πουθενά δημιουργούσαν ευκαιρία. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρόμητου, οι Ρισβάνης και Χατζηϊσαΐας, αδυνατούσαν να τους αντιμετωπίσουν και αν μια ομάδα φαινόταν ότι είναι κοντά σε τρίτο γκολ, αυτή ήταν η Ντινάμο και όχι εκείνη του Περιστερίου, σε μια βραδιά που φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε... τραγωδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος δεν έκανε ούτε μία άξια αναφοράς ευκαιρία. Ο πιτσιρικάς κίπερ Παβλιουτσένκο ήταν θεατής της αναμέτρησης.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΣΑΒΙΤΣΚΙ.


Βλέποντας την άσχημη εικόνα, ο Κάναντι έκανε δύο αλλαγές. Άφησε μοναδικό εξάρι τον Γαρουφαλιά, έχοντας δύο οκτάρια μπροστά, τους Μάντσον και Μπουσούλατζιτς. Ίδια προβληματική εικόνα και άλλα δύο γκολ για την ομάδα της Βρέστης, με ήρωα τον Σαβίτσκι, που έκανε χατ - τρικ. Στο 61' βρέθηκε αφύλαχτος από κοντά και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μίρκοβιτς, ενώ στο 70' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-0. Η βραδιά εξελισσόταν εφιαλτικά. Φανταστείτε ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο έγινε στο 66' με το μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά.
Ο Έλληνας μέσος της Ντινάμο, Γιάννης Κάργας, ξεκίνησε ως δεύτερο εξάρι στο ματς, αλλά μετά τον τραυματισμό του Φιλίποβιτς και την είσοδο του Νεχάιτσικ, πέρασε στη φυσική του θέση στο β' μέρος, σε αυτή του κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα στο 55' παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά.

ΣΕ 14 ΛΕΠΤΑ ΟΛΑ... ΤΟΥΜΠΑ!


Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης όλα άλλαξαν για τον Ατρόμητο. Ενώ η ομάδα φαινόταν πως είναι καταδικασμένη, ένα αμυντικό λάθος ξανάβαλε την ελληνική ομάδα στο ματς. Ο Μανούσος δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία και σκόραρε στο 74' με σουτ σε άδεια εστία.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανούσος αντικαταστάθηκε, μπήκε ο Μούγιακιτς, ο οποίος στο 80' πίεσε τον Βερέτιλο και τον υποχρέωσε σε αυτογκόλ στο 80'! Στο 88' ήρθε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Κουλούρη! Και τι γκολ! Σουτ έξω από την περιοχή, εν στάσει, η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα (4-3)!
Οι Περιστεριώτες έδωσαν πια νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Φαντάζεστε να πήγαινε την επόμενη Πέμπτη με 4-0 πίσω στο σκορ; Πλέον η πρόκριση είναι απολύτως εφικτή.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Regional Sport Complex
Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ
Βοηθοί: Ραούλ Καμπανέρο, Σοχέ Γκαγιέγο Γκαρθία
4ος: Ιγκνάθιο Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα
  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Παβλιουτσένκο, Βερετίλο, Φιλίποβιτς (45' Νεχάιτσικ), Κίκι, Κάργας, Νόγιοκ, Οσουτσούκου (62' Ζαλέσκι), Σαβίτσκι, Γιουζεπτσούκ (76' Βίτους), Φαμέγιε, Χομπλένκο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75' Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (46' Γαρουφαλιάς), Μπρούνο (46' Μπρούνο), Κουλούρης
Γκολ: 5' Φιλίποβιτς, 13', 61', 70' Σαβίτσκι - 74' Μανούσος, 80' αυτ. Βερετίλο, 88' Κουλούρης
Κάρτες: 36' Οσουτσούκου, 82' Χομπλένκο, 86' Φαμέγιε - 25' Κουλούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου