Τελευταία Νέα

2/7/18

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 : Βραζιλία – Μεξικό 2-0 (Φάση των "16")

Με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει ένα γκολ και να δίνει ασίστ στο δεύτερο η Βραζιλία επιβλήθηκε με 2-0 επί του Μεξικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
H Bραζιλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στο Μεξικό, επιβλήθηκε με 2-0 επί των "τρι" και για έβδομη διαδοχική φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη "σελεσάο" ήταν ο Νεϊμάρ που πέτυχε ένα τέρμα και δημιούργησε το άλλο.
Αντίθετα το Μεξικό στις τελευταίες επτά διοργανώσεις έχει αποκλειστεί ισάριθμες φορές αμέσως μετά τους ομίλους και δεν κατάφερε ούτε φέτος να σπάσει αυτή την "κατάρα".
Τι μας μένει όμως από το ματς;

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ Ο ΜΑΡΚΕΣ.


Ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι της Βραζιλίας με το Μεξικό για τον Ράφαελ Μάρκες. Όπως έχει ανακοινώσει ο εμβληματικός αρχηγός των Μεξικανών θα αποχαιρετήσει αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης και στο πέμπτο του Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε κομμάτι της ιστορίας της διοργάνωσης.
Πέρα από το γεγονός ότι ισοφάρισε το ρεκόρ των Λόταρ Ματέους και Αντόνιο Καρμπαχάλ για συμμετοχή σε πέντε διοργανώσεις, με την εμφάνιση του κόντρα στην Βραζιλία έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1954 και τον Στάνλεϊ Μάθιους. Ο μέσος της Εθνικής Αγγλίας είχε αγωνιστεί σε ηλικία 39 ετών και 145 ημερών απέναντι στην Ουρουγουάη, ενώ στο ματς της Δευτέρας (02/07) ο Μάρκες συμπλήρωσε τα 39 έτη και 139 μέρες ζωής του.

ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ.


Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης τα είχε όλα. Καλό ρυθμό, πίεση, κλεψίματα ψηλά και για τις δύο ομάδες, ευκαιρίες, αλλά μηδέν εις το πηλίκον. Το Μεξικό μπήκε καλά άσκησε πρώτο πίεση και θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ήταν επιπόλαιο στην τελική προσπάθεια.
Από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου η Βραζιλία άρχισε να ανεβάζει στροφές, να πιέζει, είχε και εκείνη τις καλές τις στιγμές όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Οτσόα. Ο τερματοφύλακας του Μεξικού ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε σε φάσεις όπως αυτή στη φωτογραφία απέναντι στον Νεϊμάρ και κράτησε το 0-0. Χαρακτηριστικό του πόσο ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο αρκεί να αναφέρουμε ότι οριακά η Βραζιλία είχε την κατοχή της μπάλας με 53% έναντι 47%, ενώ οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό και στις σωστές πάσες (84%).
Το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν οι τελικές προσπάθειες με την Βραζιλία να έχει δέκα έναντι πέντε του Μεξικού.

ΝΕΪΜΑΡ-ΟΥΙΛΙΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ "1-2".


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Βραζιλία να πιέζει από το ξεκίνημα και να ψάχνει το γκολ. Από το πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι θα χρειαζόταν μία καλή ενέργεια για να ξεκλειδώσει την άμυνα των "τρι" και τελικά χρειάστηκαν δύο.
Αρχικά ο Νεϊμάρ τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα με τακουνάκι στα όρια της μεγάλης περιοχής βρήκε τον Ουίλιαν ο οποίος μπήκε μέσα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα και ο Νεϊμάρ που είχε ακολουθήσει τη φάση από κοντά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία. Δύο καλές ατομικές ενέργειες και ένα ιδιόμορφο 1-2 ήταν αρκετά για το 1-0.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ.


Από το 51' και έπειτα η Βραζιλία απέδειξε κάτι που μπορεί να της φανεί χρήσιμο στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μεξικό προσπάθησε να πιέσει, κυκλοφόρησε την μπάλα, ωστόσο έπεσε πάνω σε μία εξαιρετικά στημένη "σελεσάο".
Με τον Καζεμίρο (ο οποίος θα λείψει από τον προημιτελικό αφού συμπλήρωσε κάρτες) να κάνει εξαιρετική δουλειά, τους Φιλίπε Λουίς και Φάγκνερ να κρατούν τις θέσεις τους εξαιρετικά και τον Ερνάντες να πνίγεται ανάμεσα στους Μιράντα και Τιάγκο Σίλβα ο Άλισον είχε ελάχιστη δουλειά να κάνει και όποτε χρειάστηκε την έκανε σωστά.

ΦΙΡΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Μάλιστα, η Βραζιλία τιμώρησε αυτή την φλυαρία που έδειξε το Μεξικό χτυπώντας την στην αντεπίθεση. Μετά από πάσα του Φερναντίνιο ο Νεϊμάρ βγήκε στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Οτσόα, ο οποίος βρήκε την μπάλα, αλλά ο Φιρμίνο κινήθηκε στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Samara Arena
Διαιτητής: Gianluca Rocchi (ITA )
Βοηθοί: Elenito Di Liberatore (ITA), Mauro Tonolini (ITA)
Τέταρτος διαιτητής: Antonio Mateu (ESP)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς
ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).
Γκολ: 51' Νεϊμάρ, 88 Φιρμίνιο
Κίτρινη κάρτα:  Καζεμίρο, Φιλίπε Λουίς / Σαλσέδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου