Τελευταία Νέα

10/8/18

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League!


Απόλλωνας Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας κέρδισαν 4-0 και 2-0 αντίστοιχα και είναι με το… ενάμισι πόδι στα play-offs του Europa League, ενώ σοβαρές πιθανότητες έχει και ο ΑΠΟΕΛ, μετά το εκτός έδρας 2-2. 

Το Europa League φαίνεται ότι… πάει στις Κυπριακές ομάδες. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το γεγονός ότι παραλίγο να είχαμε το 3Χ3 σήμερα για τους εκπροσώπους της Μεγαλονήσου στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση… 

Εκεί όπου ο Απόλλωνας Λεμεσού συνέτριψε με το εντυπωσιακό 4-0 τη Ντινάμο Μπρεστ και είναι ουσιαστικά… ήδη στην επόμενη φάση, την ώρα που και η ΑΕΚ Λάρνακας έφυγε νικήτρια από το Γκρατς, επικρατώντας με 2-0 της τοπικής Στουρμ σε ένα άκρως επεισοδιακό ματς, με διακοπή σχεδόν 40 λεπτών λόγω τραυματισμού του βοηθού διαιτητή! 

Μόνο ο ΑΠΟΕΛ ξέφυγε από τον… κανόνα, με το 2-2 ωστόσο -κι ενώ είχε προηγηθεί με δυο τέρματα-μέσα στο Μπερ Σεβά να τον καθιστά φαβορί για να πάρει εκείνος στη ρεβάνς το «εισιτήριο» για τα play-offs του Europa League. 

«Ντόρτια» στη Λεμεσό! 


«Καταιγιστικός» ήταν ο Απόλλωνας Λεμεσού απέναντι στη Ντινάμο Μπρεστ, η οποία σημειωτέον απέκλεισε στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης τον Ατρόμητο, όπως αποδεικνύει και το τελικό 4-0! 

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με το… καλημέρα άνοιξαν το σκορ με τον Ζελάγια, μετά από ασίστ του Φώτη Παπουλή, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε στο 58’ τα γκολ του, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο. 

Τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Μάρκοβιτς με ένα «κεραυνό» έκανε το 3-0, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Βερετίλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από ωραία προσπάθεια του Ζοάο Πέδρο. 

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 66ο λεπτό, όταν και ο Ζαλέσκι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 11 λεπτά… 

«Διπλό» μετά… διακοπής .


Σπουδαία επικράτηση για την ΑΕΚ Λάρνακας μέσα στην Αυστρία, με την ομάδα του Αντόνι Ιραόλα να επικρατεί της Στουρμ Γκρατς με 2-0 και να δείχνει πως μπορεί να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της στη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ακόμα πρόκριση! 

Οι φιλοξνεούμενοι πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μόλις λεπτό της επανάληψης, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ζόρζε και το γκολ του Ζοάν Τρουγιόλς, για να έρθει στο 74’ ο Ιβάν Τριχόφσκι και με ωραίο σουτ μετά από ασίστ του Απόστολου Γιάννου, να κάνει το 2-0… 

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν ένα… μπουκάλι στο βοηθό του αγώνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά, ο διαιτητής Αλ Χακίμ να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και τον αγώνα να αρχίσει ξανά μετά από 40 λεπτά, χωρίς να αλλάξει το σκορ. 

Ανατροπή για ΑΠΟΕΛ. 


Μπορούσε και καλύτερα ο ΑΠΟΕΛ, αν αναλογιστεί κανείς ότι κέρδιζε με δυο γκολ. Ωστόσο, το γεγονός ότι έφυγε από το Ισραήλ με την ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σεβά δεν το χαρακτηρίζεις και… αποτυχία. 

Οι πρωταθλητές Κύπρου πήραν κεφάλι στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούνο Μοράις στο 13ο λεπτό και ο Γκιγιέρμε Ντελατόρε στο 28’ διπλασίασε τα τέρματά τους, δείχνοντας πως θα ακολουθήσει ένας… υγιεινός περίπατος... 


Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στην ανάπαυλα με ένα γκολ πίσω, καθώς τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Τζον Ογκου μείωσε και ο Άντονι Νουακαέμε έφερε το παιχνίδι… στα ίσια, στο 70’, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από δική του προσπάθεια και νικώντας τον Μπόι Βάτερμαν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 79’, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που είδε ο Ντελατόρε! 

«Καθάρισαν» Τρέντσιν, Ντινάμο Μινσκ και Αταλάντα .


Στα υπόλοιπα παιχνίδια, αναμφίβολα ξεχωρίζουν οι μεγάλες νίκες της Τρέντσιν επί της Φέγενορντ με το επιβλητικό 4-0, χάρη σε χατ τρικ του Αντόνιο Μάνσε, της Ντινάμο Μινσκ απέναντι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, επίσης με 4-0 και τον Γιούρι Λοντίγκιν να φέρνει ευθύνη στο πρώτο γκολ που δέχθηκε, αλλά και της Αταλάντα κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα με 4-1, εκτός έδρας. 

Οι τρεις αυτές ομάδες θα έλεγε κανείς ότι «σφράγισαν» από… τώρα την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ τόσο η Κιουτάισι που επιβλήθηκε της Κουκπέσι με 5-2 όσο και η Λειψία, η οποία νίκησε με 3-1 την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για να περάσουν επίσης. 


Η Σεβίλλη νίκησε 1-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τη Ζαλγκίρις Βίλνιους και ετοιμάζεται για ένα δύσκολο βράδυ στη Λιθουανία την επόμενη Πέμπτη. Με σχετική άνεση νίκησε η Ρέιντζερς τη Μάριμπορ 3-1 στο «Αιμπροξ» και θα πάει για ένα εύκολο ματς στη Σλοβενία. 

Δύσκολα επικράτησε η Μπεσίκτας 1-0 της ΛΑΣΚ Λιντς στην Κωνσταντινούπολη και θα πάει να υπερασπιστεί αυτό το σκορ στην Αυστρία. Άνετα νίκησε η Γκενκ του Νίκου Καρέλη 2-0 στο Βέλγιο τη Λεζ Πόζναν και θα πάει για ένα ήσυχο βράδυ στην Πολωνία. 

Πιο δύσκολα «πέρασε» από την έδρα της Γιαγκελόνια η Γάνδη με 1-0 και ετοιμάζεται να «σφραγίσει» την πρόκριση στο Βέλγιο. Δύσκολο 1-1 για την Μπράγκα στην Ουκρανία με τη Ζόρια Λουχάνσκ. «Πέρασε» από το Αρνεμ η Βασιλεία 1-0 επί της Φίτεσε και έδειξε πως ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ. 


Συνοπτικά τα αποτελέσματα: 


Ούφα-Νίντερκορν 2-1 (38’ Ιγκμπούν, 63’ Ομπλιάκοφ-80’ Τιλ) 
Αλασκέρτ-Κλουζ 0-2 (5’, 49’ πεν. Τουτσουντεάν ) 
Σπαρταξ-Σούντουβα 0-1 (52’ Φίνκλερ) 
Χάποελ Χάιφα-Αταλάντα 1-4 (7’ Μπουζάγκλο-18’ Χατεμπερ, 21’ Ζαπάτα, 64’ Πάσαλιτς, 86’ Μπάροου) 
Λειψία-Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα 3-1 (25’ Κονατέ, 77’ Κούνια, 87’ Πούλσεν-90’ Μάρτιτς) 
Απόλλων Λεμεσού
- Ντινάμο Μπρεστ 4-0 (46’, 58’ Ζελάγια, 87’ Μάρκοβιτς, 90’ αυτ. Βερετίλο) 
Ντινάμο Μινσκ Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4-0 (12’, 67’ Νίκολιτς, 31’ Κβασίνσκι, 41’ Μπεγκούνοφ) 
Σέριφ-Βαλούρ 1-0 (85’ Μπαντιμπανγκά) 
Χαποέλ Μπερ Σεβά-
ΑΠΟΕΛ 2-2 (42’ Ογκου, 70’ Νουακαέμε-13’ πεν. Μοράις, 28’ Ντελατόρε) 
Λουντογκόρετς-Μόσταρ 1-0 (16’ Μότι) 
Μαριούπολ-Μπορντό 1-3 (7’ Μίσνιοφ-33’, 37’ Λαμπορντέ, 49’ Τσουαμενί) 
Σίγκμα Όλομουτς-Αλμάτι 2-0 (21’ Σλάντκι, 50’ Πιλάρ) 
Στουρμ Γκρατς-
ΑΕΚ Λάρνακας 0-2 (46’ Τρούγιολς, 74’ Τριχόφσκι) 
Κιουτάισι-Κουκέσι 5-2 (2’, 15’ Κουχιανίτζε, 28’ Μαριν, 31’ Κιμάτζε, 86’ Καπανάτζε-21’ Χάρμ
πα, 88’ πεν. Πλάκου) 
Τρέντσιν-Φέγενορντ 4-0 (6’, 37’, 63’ Μάνσε, 44’ Αζάνγκο) 

Ντιναμό Μινσκ – Ζενίτ 4-0
Μαριούπολ – Μπορντό 1-3
Χάποελ Μπέερ Σεβά – ΑΠΟΕΛ 2-2
Λουντογκόρετς – Ζρίνσκι 1-0
Σερίφ Τίρασπολ – Βαλούρ 1-0
Σίγκμα Ολομουτς – Καϊράτ Αλμάτι 2-0
Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ Λάρνακας (διεκόπη)
Τορπέντο Κουταϊσι – Κουκέσι 5-2
Γιαγκελόνια – Γάνδη 0-1
ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Κοπεγχάγη 1-2
Νόρτζελαντ – Παρτιζάν 1-2
Μπεσίκτας – Λίντσερ 1-0
Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι 0-0
Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Ελσίνκι 3-0
Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0 (10', 33' Χριστοδουλόπουλος, 36', 84' Γκερέρο)
Φίτεσε – Βασιλεία 0-1
Σουμπότιτσα – Μπρόντμπι 0-2
Χιμπέρνιαν – Μόλντε 0-0
Χάιντουκ – Στεάουα Βουκ. 0-0
Ρέιντζερ – Μάριμπορ 3-1
Σάρσπσμποργκ – Ριέκα 1-1
Δε Νιου Σέιντς – Μίντιλαντ 0-2
Λέγκια Βαρσοβίας – Ντουντελάνζ 1-2
Σλόβαν Μπρατ. - Ραπίντ Βιέννης 2-1
Σεβίλλη - Ζαλγκίρις 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου