Τελευταία Νέα

26/8/18

1η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος -ΟΦΗ 2-2

Σε ένα παιχνίδι με πολλές καλές στιγμές Πανιώνιος και ΟΦΗ έμειναν στο ισόπαλο 2-2 με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο πρώτο ημίχρονο.
'Oσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Πανιώνιου με τον ΟΦΗ σίγουρα δεν το μετάνιωσαν. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα γεμάτο ματς στους θεατές με τέσσερα γκολ, πολλές καλές στιγμές και μοιράστηκαν από ένα βαθμό μετά το ισόπαλο 2-2.
ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΙΓΚΟ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΟΦΗ.
Πρώτα απ' όλα ας δούμε πως μας συστήθηκαν οι δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος είχε πολλά κοινά με τον περσινό Λεβαδειακό του Ανινγκό. Η τριάδα στην άμυνα αποτελούνταν από τον Σταυρόπουλο, Μπανανά και Ντομίνγκες. Ο Κούρντι από την μία και ο Κότσιτς από την άλλη είχαν όλη την πλευρά και ήταν εκείνοι που έδιναν βάθος στην επίθεση της ομάδας της Νέας Σμύρνης.
Ο Κόρμπος είχε δίπλα τον Κεϊτα στον άξονα και μπροστά τους έπαιζαν ο Μασούρας με τον Σπιριντόνοβιτς και ο Ντουρμισάι ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Μεσοεπιθετικά η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό είχε αρκετά καλά στοιχεία, αντίθετα στην άμυνα και ειδικά από τα αριστερά είχε πολλά προβλήματα.
Στην αντίπερα όχθη ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης και Κορόβεσης ήταν η τετράδα. Ο Παπαστεριανός με τον Μεγιάδο ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι με τον πρώτο να έχει μεγαλύτερο βάρος στα αμυντικά καθήκοντα του, ενώ ο δεύτερος είχε περισσότερο δημιουργικό ρόλο.
Από εκεί και πέρα ο Πλατέλλας με τον Κουτσιανικούλη είχαν τις δύο πτέρυγες, ο Βουό ήταν στην κορυφή με τον Νέιρα να παίζει κοντά του και να δίνει στηρίγματα τόσο στον Πλατέλλα όσο και στον Κουτσιανικούλη. Οι Κρητικοί ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ Νέιρα έδειξε πως θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του.
Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΨΟΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ.
Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης είχαμε πολλά λάθη εκατέρωθεν. Ο Πανιώνιος όμως, έδειχνε να είναι πιο απειλητικός και ουσιαστικά στην πρώτη τους καλή στιγμή κατάφερε να προηγηθεί χάρη στην εξυπνάδα του Κόρμπου και την εξαιρετική εκτέλεση του Μασούρα.
Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι ο Μεγιάδο έκανε όλο το παιχνίδι για τον ΟΦΗ από πίσω. Έτσι, ο Κόρμπος με τον Μασούρα τον πίεσαν και του πήραν την μπάλα. Ο αρχηγός του Πανιώνιου κράτησε έξυπνα την μπάλα μέχρι να πέσει πάνω του ο Ποτουρίδης, τότε έδωσε την μπάλα δεξιά του στον αμαρκάριστο Μασούρα ο οποίος πλάσαρε άψογα για το 1-0 στο 9'.
ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΕΙΡΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ AΝΑΤΡΟΠΗ.
Μετά το γκολ των γηπεδούχων ο ΟΦΗ άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με πρωταγωνιστές τους Κουτσιανικούλη και Νέιρα έφτασε στην ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 23' ο Κουτσιανικούλης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έδωσε στον Νέιρα ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κούρντι και κατέληξε στα δίχτυα του Μανοΐλοβιτς για το 1-1.
Στο 26' ο Κουτσιανικούλης τράβηξε δύο παίκτες πάνω του και τροφοδότησε τον Νέιρα. Εκείνος όντας μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε και έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Πανιωνιου για να κάνει το 2-1 υπέρ του ΟΦΗ. Με αυτά τα δύο τέρματα ο Νέιρα έγινε ο πρώτος παίκτης του ΟΦΗ που πετυχαίνει γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση από το 2001 και τον Μίρνες Σίσιτες και πάλι στη Νέα Σμύρνη.
Ο ΟΦΗ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ.
Μετά το γκολ ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας και το τρίτο του γκολ. Μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36' όταν ο Νέιρα έπαιξε το 1-2 με τον Βουό, βγήκε απέναντι από τον Μανοΐλοβιτς, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σταυρόπουλος τον έκοψε με τάκλιν. Η μπάλα όμως στρώθηκε στον Κουτσιανικούλη που έκανε το σουτ με τη μία και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.
Η άμυνα του Πανιωνιου πελαγοδρομούσε, ο Ανιγκό φώναζε, αλλά ένας αμυντικός έφερε το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους στο 44'. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ ο Στρέζος απομάκρυνε και ο Σταυρόπουλος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 2-2 για τον Πανιώνιο!
ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΜΠΑΝΑΝΑ.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αρκετές καλές στιγμές. Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι έδωσε μέτρα στον Πανιώνιο ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο 59' όταν ο Νέιρα έκανε το σουτ με τον Μανοΐλοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές και ειδικά μετά την είσοδο των Μανθάτη και Καμαρά απείλησε τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τους τρεις βαθμούς εάν ο Μπανανά δεν έχανε το άχαστο στο 80'. Ο κεντρικός αμυντικός ολομόναχος μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Στρέζου.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Δημήτριος Γκάγκας
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό) 3-4-3: Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κόρμπος (86' Αλί), Κεϊτά,  Μασούρας (74' Καμαρά), Σπιριντόνοβιτς (74' Μανθάτης), Ντουρμισάι
ΟΦΗ (Νίκός Παπαδόπουλος) 4-2-3-1: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (63' Κυριακίδης), Παπαστεριανός, Κουτσιανικούλης (83' Σασί), Νέιρα, Πλατέλλας (83' Ντίνας), Βουό
Γκολ:  9' Μασούρας, 44' Σταυρόπουλος / 23', 26' Νέιρα
Κάρτες:  Ντουρμισάι, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Καμαρά / Κοροβέσης, Κυριακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου