Τελευταία Νέα

2/8/18

2ος προκριματικός γύρος Europa League : Ατρόμητος - Ντινάμο Μπρεστ 1-1 (3-4).

Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος από τη Ντινάμο Μπρεστ σε όλη τη διάρκεια της ρεβάνς στο Περιστέρι, προηγήθηκε με γκολάρα του Μανούσου στο 80' και δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 95', γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.
Aν έχεις τύχη διάβαινε λέει η παροιμία και ο Ατρόμητος δεν την είχε, γνωρίζοντας σοκαριστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League, στη ρεβάνς του Περιστερίου με αντίπαλο την Ντινάμο Μπρεστ.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι, στο 80' βρήκαν το γκολ που τους έδινε την πρόκριση αλλά μια ολιγωρία στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων τους στέρησε αυτή την επιτυχία.
Ο Νταμίρ Κάναντι είχε πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με όσους ξεκίνησαν στην αναμέτρηση του Regional Sport Complex Brestskiy. Κιβρακίδης, Σάκιτς, Ούμπιντες, Κωτσόπουλος και Μούγιακιτς ξεκίνησαν στο ματς αντί των Νάτσου, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκη, Μπρούνο και Μανούσου. Ο Αυστριακός τεχνικός είχε ενισχυμένο τον άξονα του, καθώς εκεί είχε εντοπίσει τα περισσότερα προβλήματα της ομάδας του στο παιχνίδι της Λευκορωσίας.
Η Ντινάμο Μπρεστ αμυνόταν σε 3-5-2 και σε φάση επίθεσης το σύστημα μετατρεπόταν σε 4-4-2, με τον Γιάννη Κάργα να είναι στη βασική ενδεκάδα και σε ρόλο στόπερ. Οι Λευκορώσοι είχαν ως πρωταρχικό μέλημα την ανασταλτική τους λειτουργία.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε συγκινήσεις, στο δεύτερο κρυβόταν όλη η αγωνία και η τύχη που ευνόησε τους φιλοξενούμενους. Η γκολάρα του Μανούσου δεν έφτασε στον Ατρόμητο, που είδε την Ντινάμο Μπρεστ να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα και να του "κλέβει" το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΣΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Η ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ.


Ο Ατρόμητος με το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας και χωρίς να παίρνει από νωρίς πολλά ρίσκα, είχε την υπεροχή κόντρα σε μια Ντινάμο Μπρεστ που ήταν διαρκώς σε παθητικό ρόλο.
Οι Λευκορώσοι ήθελαν να φράξουν τους χώρους προς την εστία του Γκούτορ, τα κατάφερναν δίχως μεγάλη πίεση και προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί μέσω στημένων φάσεων.
 Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με πέντε κίτρινες κάρτες και τον Ατρόμητο να ψάχνει τουλάχιστον ένα τέρμα για να υπερκεράσει το εις βάρος του 4-3 από το πρώτο ματς εκτός έδρας.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ.


Η Ντινάμο Μπρεστ δεν είχε καμία διάθεση να βγει από το καβούκι της και είδε τον ρέφερι να της προσφέρει χείρα βοηθείας, ακυρώνοντας λανθασμένα το γκολ του Κουλούρη στο 74', για υποτιθέμενο επιθετικό φάουλ του φορ των γηπεδούχων.
Στο επόμενο λεπτό ο Κάναντι τράβηξε στον πάγκο τον Σάκιτς και έβαλε τον Μανούσο, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση. Αυτή που άρχισε να χαμογελά στον Ατρόμητο, όταν ο Μανούσος στο 80' "ζωγράφισε" τον Γκούτορ, καρφώνοντας τη μπάλα στο δεξί του παραθυράκι με "κεραυνό" εκτός περιοχής!
Η Ντινάμο Μπρεστ όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε για την παθητική της στάση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δικαιώθηκε κιόλας όταν στην τελευταία φάση της ρεβάνς στο Περιστέρι, ο Νεχάιτσικ ισοφάρισε για το τελικό 1-1 που έδωσε την πρόκριση στους Λευκορώσους..
Ο Νταμίρ Κάναντι ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα στη διάρκεια της αναμέτρησης, άλλαξε σχηματισμό περισσότερες από τέσσερις φορές, άλλαξε πρόσωπα και τελικά είδε την ομάδα του να μένει εκτός από ένα γέμισμα απελπισίας στο 95' και μια κακή εκτίμηση του Μίρκοβιτς.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Eitan Shmuelevitz (ISR)
Βοηθοί: Dvir Shimon (ISR), Matityahu Yakobov (ISR)
Τέταρτος διαιτητής: Shalom Ben Avraham (ISR)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75' Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (60' Ενσικουλού), Μούγιακιτς (60' Βασιλακάκης), Κουλούρης.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ (Κάβαλτσουκ): Γκούτορ, Βερετίλο, Κάργας, Φιλίποβιτς (82' Μπαμπαβό), Βίτους, Γιούζεπτσουκ, Οσουτσούκβου, Νόγιοκ, Σαβίτσκι, Χομπλένκο (68' Νεχάιτσικ), Φαμέγε (46' Νιβάλντο).
Γκολ: 80' Μανούσος/90+5Νεχάιτσικ
Κάρτες: 36' & 63' (2η κίτρινη - κόκκινη, αποβλήθηκε από τον πάγκο) Μούγιακιτς, 45+4' Κουλούρης, 68' Γιαννούλης, 79' Ενσικουλού, 90+3' Μίρκοβιτς / 20' Οσουτσούκβου, 31' Φιλίποβιτς, 42' Χομπλένκο, 45+4' Φαμέγε, 73' Κάργας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου