Τελευταία Νέα

17/8/18

Ολυμπιακός : Ανακοίνωσε και τον Αχμέτ Χασάν!

Μετά τον Γκιλιέρμε, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή την Παρασκευή (17/8), αυτή του Αχμέτ Χασάν από την Μπράγκα.
O Αχμέτ Χασάν έφτασε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/8), πέρασε από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους".
Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία θέλουν τη μετακίνηση του παίκτη από την Μπράγκα στον Ολυμπιακό να ολοκληρώνεται με τη μορφή του ετήσιου δανεισμού, με τους "ερυθρόλευκους" να διατηρούν οψιόν αγοράς του 25χρονου φορ για το επόμενο καλοκαίρι.
Ο Χασάν είχε 101 συμμετοχές (6540') με απολογισμό 24 γκολ και 15 ασίστ με τη φανέλα της Μπράγκα, ενώ στη θητεία του στη Ρίο Άβε είχε 32 γκολ και 4 ασίστ σε 98 παιχνίδια (6498'). Με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου μετράει 18 συμμετοχές και 5 γκολ.

Το Βιογραφικό του:

Ο Αχμέντ Χασάν έχει κάνει από μικρή ηλικία το βήμα προς το ποδόσφαιρο της Ευρώπης, καθώς μόλις 18 ετών πήρε μεταγραφή από την Αλ Αχλί της Αιγύπτου στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα τη Ρίο Άβε. Δεν άργησε εκεί να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο και την επιβλητική του παρουσία, αφού έχει ύψος 1,91!
Το Δεκέμβριο του 2011, ο παίκτης έφυγε από την Αίγυπτο για τη Ρίο Άβε όπου αγωνίστηκε αρχικά στους Νέους της ομάδας. Τη σεζόν 2012-13 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 σε ματς με την Πάκος Φερέιρα και στην τρίτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα σημείωσε και το πρώτο του γκολ, επίσης απέναντι στην Πάκος Φερέιρα για το Κύπελλο Πορτογαλίας.
Τη σεζόν εκείνη παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 19 ετών, ο Αιγύπτιος τελείωσε τη χρονιά σημειώνοντας 10 γκολ με τη φανέλα της Ρίο Άβε! Η επόμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή όσο η πρώτη του στην Πορτογαλία. Έβαλε έξι γκολ, αλλά η παρουσία της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου, έδωσε το δικαίωμα στη Ρίο Άβε να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στην Ευρώπη.
Μάλιστα μόλις στο πρώτο ματς της Ρίο Άβε στα προκριματικά του Europa League, ο Χάσαν χρίστηκε σκόρερ απέναντι στην Γκέτεμποργκ δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη με 1-0. Ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν εκείνη και η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τον ίδιο. Στο πρώτο εξάμηνο της περιόδου είχε φτάσει τα 11 γκολ, γράφοντας μάλιστα ιστορία καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος αιγύπτιος ποδοσφαιριστής, μετά τον Μοχάμεντ Ζιντάν το 2007, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στη νίκη της Ρίο με 5-1 απέναντι στην Εστορίλ!
Ο Χασάν είχε ήδη αρχίσει να ενδιαφέρει τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα μέσα της σεζόν πρόσφερε 1 εκατομμύριο ευρώ στη Ρίο Άβε η οποία όμως αρνήθηκε την πρόταση αυτή.
Παρά το γεγονός ότι στους τελευταίους δύο μήνες εκείνης της σεζόν δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, κατάφερε να φτάσει συνολικά τα 14 γκολ σε Πορτογαλία και Ευρώπη, πραγματοποιώντας την καλύτερη του χρονιά σε ηλικία 21 ετών!
Το καλοκαίρι του 2015 βρέθηκε μία ανάσα από την Μπενφίκα, η οποία έδωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στη Ρίο Άβε, αλλά η μεταγραφή αυτή «χάλασε» την τελευταία στιγμή. Τότε μάλιστα είχε μιλήσει για τον παίκτη ο Πορτογάλος τεχνικός Μανουέλ Ζοσέ, καθώς ήξερε τον παίκτη από την Αλ Αχλί τονίζοντας: «Τα χαρακτηριστικά του ως παίκτη είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένα σε μια μεγάλη ομάδα που παίζει κοντά στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας. Έχει βελτιωθεί αρκετά. Δεν είναι ο ταχύτερος παίκτης, αλλά στην περιοχή ξέρει πώς να τοποθετηθεί πολύ καλά και είναι εκτελεστής!
Είμαι πεπεισμένος ότι έχει τις ικανότητες για να πετύχει στην Μπενφίκα. Τον είχα εγώ όταν ήταν μόλις 18 ετών και τον είχαμε χρησιμοποιήσει σε φιλικά παιχνίδια σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία και αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ευκολία και η ηρεμία με την οποία προσπαθούσε να σκοράρει. Είτε ήταν με το κεφάλι, είτε με το πόδι, δεν σκόπευε μόνο να χτυπήσει την μπάλα, αλλά θα προσπαθούσε να... χαϊδέψει την μπάλα και να τη στείλει εντυπωσιακά στο δίχτυ. Ξέρει ότι στην περιοχή αυτό που χρειάζεστε είναι νοημοσύνη και τεχνική, όχι δύναμη.
Μερικοί παίκτες είναι μεγάλοι για ένα μικρό κλαμπ, αλλά όταν πηγαίνουν σε ένα μεγάλο κλαμπ, μετατρέπονται σε μικρό παίκτη. Ο Χασάν δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι τον επηρρεάζει η πίεση μίας ομάδας. Έπαιξε σε έναν τεράστιο σύλλογο στην Αίγυπτο, Αλ Αχλί, ο οποίος έχει 60 εκατομμύρια υποστηρικτές. Έχει συνηθίσει στην πίεση».
Μάλιστα τότε σύγκριναν τον Χασάν με τον Όσκαρ Καρντόσο ο οποίος ήταν ο μεγάλος αστέρας της Μπενφίκα στην επίθεση και επίσης έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, στο τέλος όμως της καριέρας του.
Μπορεί η μεταγραφή του στην Μπενφίκα να μην έκλεισε, αλλά ακολούθησε μία άλλη πρόταση αυτή της Μπράγκα και τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, με τον ίδιο να δηλώνει «είναι μία καλή εξέλιξη για εμένα. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου».
Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπράγκα ήρθε σε ευρωπαϊκό ματς, κόντρα στην Γκρόνινγκεν στους ομίλους του Europa League. Η χρονιά εκείνη ήταν ιδανική για τον ίδιο, «κλείνοντας» με 14 γκολ και 8 ασίστ, δικαιώνοντας όσους έδωσαν το «οκ» για τη μεταγραφή του στην Μπράκα.
Όμως την περίοδο 2016-17 αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στους κοιλιακούς και σημείωσε 2 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο Europa League έχοντας παράλληλα και 5 ασίστ, χάνοντας όμως ένα σημαντικό διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Την προηγούμενη χρονιά 2017-18 σημείωσε 6 γκολ εκ των οποίων το ένα ξανά στο Europa League, δίνοντας και 2 ασίστ.
Δείτε βίντεο με τον Αχμέτ Χασάν:
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου