Τελευταία Νέα

18/9/18

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Η Ντόρτμουντ απέδρασε με νίκη 1-0 από το Βέλγιο επί της Μπριζ με τυχερό γκολ του Πούλισιτς στο 85'.Η Ατλέτικο ξεκίνησε με το δεξί το Champions League, κερδίζοντας με ανατροπή την Μονακό με 2-1.Ο Λιονέλ Μέσι ήταν απολαυστικός στην πρεμιέρα του Champions League και με χατ-τρικ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο άνετο 4-0 κόντρα στην Αϊντχόφεν, η οποία κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο.Ιντερ, η πιο... τρελή επιστροφή! Επειτα από επτά χρόνια, οι «νερατζούρι» είναι στους κορυφαίους κι έβγαλαν το πάθος τους στο γήπεδο με μια απίθανη ανατροπή (2-1) κόντρα στην Τότεναμ. Ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League (με αυτή τη μορφή) όμως στο ντεμπούτο του αποδείχτηκε άκρως ανταγωνιστικός και η Νάπολι δεν κατάφερε να σπάσει το μπλόκο. Οι Σέρβοι του Μιλόγεβιτς άντεξαν στην πίεση έχοντας και την υποστήριξη 50.000 οπαδών τους που έκαναν καμίνι το "Μαρακανά", οι παίκτες του Αντσελότι δεν έκαναν γκολ τις αρκετές φάσεις που έφτιαξαν και έτσι το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.Σε ένα εκπληκτικό ματς στο Anfield η Λίβερπουλ είδε την Παρί να μετατρέπει το 2-0 σε 2-2, όμως στο 92' ο... τυφλός, Ρομπέρτο Φιρμίνο, είδε το φως και με γκολάρα χάρισε τη νίκη με 3-2.H Γαλατασαράι ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα, διέλυσε 3-0 τη Λοκομοτίβ Μόσχας, με τον Γκάρι Ροδρίγκες να κάνει ματσάρα.Τα φαβορί του 4ου ομίλου κοντραρίστηκαν στην πρεμιέρα και το 1-1 άφησε παραπονεμένους τους Βασιλικούς Μπλε και τους Δράκους.
Ομιλος A:


Μονακό - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Ονειρειμένη πρεμιέρα για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (ήταν τιμωρημένος από την περασμένη σεζόν και είδε το ματς από τις εξέδρες) καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Μονακό κατάφερε να φύγει με το τρίποντο. Οι Μονεγάσκοι του Ζαρντίμ προηγήθηκαν με πλασέ του Γκαντσίρ στο 18', για να έρθει όμως απάντηση πρώτα από τον Κόστα στο 31' με πλασέ και έπειτα με κεφαλιά του Χιμένες στην εκπνοή του πρώτου μέρους.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάλιο, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Χένριχς, Τίλεμανς, Εντοράμ, Αολού (69' Τραορέ), Γκραντσίρ (77' Σιλά), Φαλκάο, Σαντλί (58' Μπουλά)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοδίν, Χιμένες, Ερναντέζ, Κορέα (70' Λεμάρ), Ρόντρι, Σαούλ, Κόκε, Κόστα, Γκριεζμάν
Γκολ: 18' Γκράντσιρ / 32' Κόστα, 45' Χιμένες

Μπριζ - Ντόρτμουντ 0-1

Η Ντόρτμουντ έμοιαζε να έχει βραχυκυκλώσει στις Βρυξέλλες απέναντι στην Μπριζ και να έπεφτε σε "γκέλα" με δεδομένο πως στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν και οι Μονακό και Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως ο εορτάζοντας Κρίστιαν Πούλισιτς φρόντισε μην συμβεί αυτό. Μπήκε αλλαγή στο 69' αντί του Σάντσο και στο 85' σκόραρε ένα τυχερό γκολ (έβαλε κόντρα στον αντίπαλο κίπερ και η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα), συνδυάζοντας έτσι με ιδανικό τρόπο τα 20α γενέθλιά του με την 100η συμμετοχή του με τους Βεστφαλούς σε όλες τις διοργανώσεις.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΜΠΡΙΖ: Λέτιτσα, Πουλέν, Ριτς, Μίτροβιτς, Ντένσβιλ, Βλίετινκ (56' Κουλς), Φόρμερ, Γκρούνεφελντ (76' Μποναβεντούρε), Βάνακεν, Γουέσλεϊ, Βόσεν (82' Οπέντα)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ακαντζί, Ντιαλό, Σμέλτσερ, Βίτσελ, Βάιγκλ (84' Νταχούντ) Σάντσο (69' Πούλισιτς), Γκέτσε (62' Καγκάουα), Ρόις, Βολφ.
Γκολ: 85' Πούλισιτς

Ομιλος B:



Μπαρτσελόνα - PSV 4-0
Ο Λιονέλ Μέσι ήταν απολαυστικός στην πρεμιέρα του Champions League και με χατ-τρικ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο άνετο 4-0 κόντρα στην Αϊντχόφεν, η οποία κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο.
Στο πρώτο μέρος ο Μέσι άνοιξε το σκορ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 32' και στο δεύτερο, πάνω που οι Ολλανδοί είχαν αρχίσει να ισορροπούν και να ελπίζουν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στην ισοφάριση, ο Αργεντινός τους... αποτελείωσε μαζί με τον Ντεμπελέ.
Ο Γάλλος με ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0 στο 75', για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο "Pulga" ο οποίος δέχτηκε δύο ασίστ από Ράκιτιτς και Σουάρες για να πετύχει ισάριθμα γκολ στο 77' και στο 88' και να αρχίσει με χατ-τρικ την πορεία του στο φετινό Champions League.
Σημειώνεται πως η Μπαρτσελόνα επέκτεινε το αήττητο εντός έδρας σερί της στο Champions League σε 27 ματς (25 νίκες και 2 ισοπαλίες), με τον Μέσι να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης (8).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (85' Βιδάλ), Μπουσκέτς, Κοουτίνιο (81' Λενγκλέτ), Ντεμπελέ (Άρτούρ), Σουάρες, Μέσι.
Αϊντχόφεν: Ζουτ, Tασέντε, Φίρχεφερ (67' Ίσιματ-Μίριν), Σβάαμπ, Ντάμφρις, Χέντριξ, Ροσάριο (82' Γκουτιέρες), Μπέρχβιν (78' Μάλεν), Περέιρο, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ. 
Γκολ: 32' 77' 88' Μέσι, 75' Ντεμπελέ

Ιντερ - Τότεναμ 2-1

Η Τότεναμ προηγήθηκε στο Μιλάνο με τον Έρικσεν στο 53'. Ο Ικάρντι αρχικά ισοφάρισε στο 85', ο Βεσίνο ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 92' κι έδωσε τη νίκη (2-1) στην Ίντερ, η οποία συνδύασε ιδανικά την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. 


Η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε σχετικά γρήγορα διαδοχικά κόρνερ. Αλλά, δεν κατάφερε να καταστεί απειλητική μέσα από τις στημένες φάσεις. Στο 26ο λεπτό, σε μια σέντρα του Πέρισιτς από αριστερά, ο  Ντάβινσον Σάντσες προσπάθησε ν' απομακρύνει, η κεφαλιά του ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση (προς την εστία της ομάδας του), ο Φορμ εντυπωσιακά κι αποτελεσματικά έδιωξε.
Ο Ναϊνγκολάν τα έκανε όλα σωστά στο 34' όταν έφυγε από τα δεξιά κι εξουδετέρωσε τον Βερτόνχεν, αλλά έκανε λάθος την πάσα κι ενώ ο Ικάρντι περίμενε μόνος του. Στο 37ο λεπτό, ο Έρικσεν έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Κέιν, ο Άγγλος διεθνής φορ πέρασε με ντρίμπλα τον Χαντάνοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει την μπάλα από αριστερά.
H Τότεναμ έφθασε στο γκολ στο 53ο λεπτό. Ο Έρικσεν απέφυγε τον Μπρόζοβιτς, έκανε το σουτ, ο Χαντάνοβιτς απομάκρυνε. Ο Δανός ξανακάνει το σουτ - αυτή τη φορά εντός περιοχής - η μπάλα κόντραρε στον Μιράντα, πήρε περίεργη τροχιά. Ο Χαντάνοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για ν' αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.
Οι "νερατζούρι", πίεζαν, δεν έβλεπαν αποτέλεσμα κι άρχισαν να εκνευρίζονται. Τελικά, η πίεσή τους απέδωσε καρπούς στο 85ο λεπτό δια ποδός Μάουρο Ικάρντι. Ο Ασαμόα έκανε τη σέντρα από αριστερό κι ο Αργεντινός στο πρώτο του ματς στη διοργάνωση με σουτ εν στάσει εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Φορμ.
Μετά την ισοφάριση, η πίεση των γηπεδούχων στους φιλοξενούμενους για ανατροπή έγινε ασφυκτική! Τελικά, κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ και τη νίκη (2-1). Αυτό έγινε με το γκολ του Βεσίνο - με κοντινή κεφαλιά (προηγήθηκε η πρώτη κεφαλιά από τον Ντε Φράι) - στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΙΝΤΕΡ (Λουτσιάνο Σπαλέτι):  Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μιράντα, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο (72' Μπαλντέ), Πέρισιτς (64' Καντρέβα), Ναϊνγκολάν (89' Μπόρχα Βαλέρο), Ικάρντι. .
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Φορμ, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντεμπελέ, Ντάιερ, Έρικσεν, Λαμέλα (72' Γουίνκς), Κέιν (90' Ρόουζ), Σον (64' Λούκας Μόουρα).  
Γκολ: 85' Ικάρντι, 90'+2' Βεσίνο / 53' Έρικσεν

2ος Ομιλος:
1. Μπαρτσελόνα  3 (4-0)
2. Ιντερ  3 (2-1)
3. Τότεναμ 0  (1-2) 
4. PSV 0  (0-4)
Επόμενη αγωνιστική 3/10
PSV - Iντερ
Τότεναμ - Μπαρτσελόνα


Ομιλος C:


Λίβερπουλ - Παρί 3-2

Τρομερό ματς προμηνυόταν στο "Άνφιλντ" με βάση τα όσα μας έχουν δείξει φέτος στην αρχή της σεζόν Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν (μόνο νίκες στα πρωταθλήματά τους) και οι δύο ομάδες δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες. Οι "κόκκινοι" του Κλοπ ήταν σαρωτικοί στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν 2-0 με κεφαλιά-κανονιά του Στάριτζ και εύστοχο πέναλτι του Φιρμίνο, με τον Μενιέ να σκοράρει όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους για το 2-1. Η ομάδα του Τούχελ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 83' όμως ο Γερμανός "πληγώθηκε" ξανά από τον συμπατριώτη του Κλοπ (όπως είχε γίνει και στον ημιτελικό του Europa League Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ 4-3), αφού ο Φιρμίνο μπήκε αλλαγή και σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεθ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σαλάχ (85' Σατσίρι), Στάριτζ (72' Φιρμίνο), Μανέ (92' Φαμπίνιο)
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Αρεολά, Μενιέ, Κιμπεμπέ, Σίλβα, Μπερνάτ, Ραμπιό, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία (80' Τσούπο-Μότινγκ), Εμπαπέ, Καβάνι (80' Ντράξλερ), Νεϊμάρ
Γκολ: 30' Στάριτζ, 36' πεν. Μίλνερ, 92' Φιρμίνο / 40' Μενιέ, 83' Εμπαπέ

Ερυθρός Αστέρας - Νάπολι 0-0

Ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League (με αυτή τη μορφή) όμως στο ντεμπούτο του αποδείχτηκε άκρως ανταγωνιστικός και η Νάπολι δεν κατάφερε να σπάσει το μπλόκο. Οι Σέρβοι του Μιλόγεβιτς άντεξαν στην πίεση έχοντας και την υποστήριξη 50.000 οπαδών τους που έκαναν καμίνι το "Μαρακανά", οι παίκτες του Αντσελότι δεν έκαναν γκολ τις αρκετές φάσεις που έφτιαξαν και έτσι το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόργιαν, Στόικοβιτς, Ντέγκενεκ, Σάβιτς, Ρόντιτς, Γιόβιτσιτς (56' Γιόβαντσιτς), Κρστιτσιτς, Μπεν, Τσάουσιτς, Μάριν (87΄Σίμιτς), Μποάκιε (81' Πάβκοβ)
ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Ρούι, Αλάν (61' Μέρτενς), Ρουίθ, Ζιελίνσκι (75' Χάμσικ), Καγεχόν (75' Ουνάς), Μίλικ, Ινσίνιε

Ομιλος D:


Σάλκε - Πόρτο 1-1

Η Πόρτο αστόχησε σε πέναλτι στο 13ο λεπτό με τον Τέγες και οι Γερμανοί δεν είχαν πρόβλημα να την τιμωρήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εμπολό να κάνει το 1-0 στο 64' με πλασέ όπου βρήκε την πορτογαλική άμυνα σε σύγχυση. Τελικά όμως οι "δράκοι" είχαν και δεύτερη ευκαιρία για να σώσουν την παρτίδα με νέο πέναλτι που τους δόθηκε και αυτή τη φορά δεν την πέταξαν στα σκουπίδια, με τον Οτάβιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στην αντίθεση γωνία από αυτή που έπεσε ο Φάρμαν.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Σανέ, Νάλντο, Νάστασιτς, Καλιτζιούρι, Σερντάρ (84' Χαρίτ), Μπενταλέμπ, Μακένι, Σεπφ, Εμπολό (72' Μπούργκσταλερ), Ουτ (65' Κονοπλιάνκα)
ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φελίπε, Μιλιτάο, Οτάβιο (90' Ερνάνι), Ντανίλο, Ερέρα, Μπραχιμί  (82' Ολιβέιρα), Αμπουμπακάρ (60' Κορόνα), Μαρεγκά.
Γκολ: 64' Εμπολό / 75' Οτάβιο

Γαλατασαράι - Λοκομοτίβ Μόσχας 3-0

Κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν η Γαλατάσαραϊ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στην Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ ο Ντερντιγιόκ "τελείωσε" τους Ρώσους με τέρμα στο 67'. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις από τον Ινάν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Μουσλέρα, Λίνες, Ντονκ, Αζίζ, Ναγκατόμο, Εντιάιγ, Φερνάντο, Μπελχαντά (73' Μαϊκόν), Ακμπαμπά, Ντερντιγιόκ (82' Ονιεκούρου), Ροντρίγκες (90' Ινάν)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιλιέρμε, Ιγκνατίεβ (69' Έντερ), Κβερκβέλια, Τσόρλουκα, Ιντόγου, Χέβεντες, Ντενίσοβ, Κριχόβιακ, Φερνάντες, Φαρφάν, Αλ. Μιραντσούκ (Αντ.Μίραντσουκ)
Γκολ: 9' Γκάρι Ροντρίγκες, 67' Ντερντιγιόκ, 90' Ινάν
4ος Ομιλος:
1. Γαλατασαράι 3 (3-0)
2. Πόρτο 1  (1-1)
3. Σάλκε  1  (1-1)
4. Λοκομοτίβ Μ. 0  (0-3)
Επόμενη αγωνιστική 3/10:
Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλκε
Πόρτο - Γαλατασαράι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου