Τελευταία Νέα

26/6/19

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Ρούμπεν Σεμέδο!

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τους "ερυθρολεύκους".
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι κι επίσημα ο Ρούμπεν Σεμέδο. Οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Πορτογάλου στόπερ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών.
Το σίριαλ του Σεμέδο για τον Ολυμπιακό κράτησε για περισσότερο από ένα μήνα και μάλιστα τις τελευταίες μέρες οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν γνωστό ότι αποσύρονται από τις συζητήσεις. Η εμπλοκή παρουσιαζόταν στο ποσοστό που διατηρούσε για τον ποδοσφαιριστή η πορτογαλική ομάδα, η οποία έκανε "νερά", κυρίως λόγω της γνωστής... ιστορίας με τον Ντανιέλ Ποντένσε. Η Βιγιαρεάλ είχε σαφή σκοπό να απεμπλακεί οριστικά από τον Ρούμπεν Σεμέδο, με τον οποίο είχε συμβόλαιο ως το 2022, γι αυτό και το πήρε πάνω της. Οι νομικοί της και η διοίκησή της μίλησαν με τη Σπόρτινγκ, έδωσαν τα χέρια και πλέον το... νερό είχε μπει στο αυλάκι του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Οι πληροφορίες από την Ισπανία και την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έδωσε 4.500.000 ευρώ στη Βιγιαρεάλ και ως εκ τούτου οι 900.000 ευρώ καταλήγουν στη Σπόρτινγκ. Μιλάμε λοιπόν για αγορά του Σεμέδο και όχι για δανεισμό, ούτε οψιόν αγοράς. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο παίκτης θα λάβει 1.000.000 ευρώ για κάθε χρόνο από τα τέσσερα που πρόκειται να υπογράψει. Η Βιγιαρεάλ, μάλιστα, η οποία τον είχε αποκτήσει το 2017 αντί 14.000.000 ευρώ από τη Σπόρτινγκ, κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 25 με 30%.
Ο Σεμέδο, γεννημένος στις 4 Απριλίου 1994, το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Ρίο Άβε της πατρίδας του, με την οποία έκανε 14 συμμετοχές. Στο πρώτο μισό έπαιξε δανεικός στην Ουέσκα, με την οποία σε πρωτάθλημα και κύπελλο σημείωσε 12 συμμετοχές. Έχει περάσει στο παρελθόν από την ακαδημία της Σπόρτινγκ. Το 2014 παραχωρήθηκε δανεικός στην καταλανική, Ρέους με την οποία έκανε 16 συμμετοχές. Με την επιστροφή του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ αρχικά παραχωρήθηκε δανεικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ (15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-16).'Εμεινε στη Σπόρτινγκ και εξελίχθηκε σε βασική επιλογή, στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας (14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16). Μετά από μία γεμάτη σεζόν (2016-17) με 31 συμμετοχές, 6 εκ των οποίων στη φάση ομίλων του Champions League (όλες βασικός και αναντικατάστατος) ο Σεμέδο παίρνει μεταγραφή για τη Βιγιαρεάλ με αντάλλαγμα 14.000.000 ευρώ!
Το όνειρο, ωστόσο, μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη. Ο 23χρονος τότε Ρούμπεν κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας (!) κι έμεινε 142 ημέρες στη φυλακή, ιστορία από την οποία δεν έχει ξεμπλέξει εντελώς μέχρι σήμερα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι με δύο φίλους του, επιτέθηκαν, απείλησαν και πυροβόλησαν (!) εναντίον ανθρώπου, ο οποίος φέρεται να όφειλε χρήματα στον ποδοσφαιριστή.
Τελικά και μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, ο Σεμέδο κατάφερε να αποφυλακιστεί, με την υποχρέωση, ωστόσο, να εμφανίζεται μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Από τότε και με τη διάσταση που πήρε το θέμα στην Ιβηρική, η Βιγιαρεάλ ουσιαστικά τον τοποθέτησε στα... αζήτητα, τον "τελείωσε" κι εκείνος ψάχνει το δρόμο της επιστροφής.
Στη διάρκεια της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στην Ουέσκα και για το δεύτερο στην πορτογαλική Ρίο Άβε (13 ματς, 2 γκολ), με πολύ καλή παρουσία, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη δικαστική άδεια, μιας και η υπόθεση σε βάρος του δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου