Τελευταία Νέα

21/6/20

3η Aγωνιστική των playouts Super League 1 : Ξάνθη - Παναιτωλικός 1-1

Ξάνθη και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 στα Πηγάδια σε ένα αποτέλεσμα το οποίο ευνοεί τους φιλοξενούμενους στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για παραμονή στη Super League.
'Ενα βαθμό ο οποίος μπορεί να του φανεί υπερπολίτιμος στη μάχη που δίνει για την παραμονή πήρε ο Παναιτωλικός απέναντι στην Ξάνθη στα Πηγάδια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Χεσούς Φερνάντεθ.
Ο Ισπανός τερματοφύλακας νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα από τον Τζουρίτσκοβιτς, απέκρουσε την εκτέλεση του Κάστρο, ενώ είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.
Οι δύο ομάδες είχαν παράπονα για τη διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου. Ο διαιτητής του συνδέσμου Αρκαδίας τα άκουσε από τους φιλοξενούμενους για το πέναλτι το οποίο έδωσε αφού είδε και ο ίδιος το VAR, ενώ οι γηπεδούχοι του διαμαρτυρήθηκαν για το φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-1.


ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ.


Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μπαριέντος με κάθετη πάσα προσπάθησε να βρει τον Κάστρο μέσα στην περιοχή. Μετά από κόντρα στην περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Τζουρίτσκοβιτς στο ύψος του πέναλτι με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι τους Φερνάντεθ!
Δύο λεπτά αργότερα ο Τζουρίτσκοβιτς κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και άνοιξε δεξιά στον Μπαξεβανίδη. Εκείνος γύρισε την μπάλα παράλληλα, ο Μπαριέντος πετάχτηκε στην πορεία της, αλλά δεν την βρήκε όπως θα ήθελε.


Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η πίεση ψηλά δημιούργησε πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι μετά το 15 άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους. Ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε και το ίδιο και εκείνος του παιχνιδιού.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ, ΜΠΑΡΑΖ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ.


Με την ευκαιρία της διακοπής για να δροσιστούν οι παίκτες ο Νίκος Καραγεωργίου πέρασε σε μία αλλαγή τακτικής. Ο Μπαριέντος πέρασε πιο κοντά στον Κάστρο και έτσι άφησε περισσότερο χώρο στον Ουίλιαμ να χτυπήσει από εκείνη την πλευρά.
Αυτό δημιούργησε νέα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων τα οποία έφερε νέο κύκλο χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους. Ο Παναιτωλικός έβγαλε αντίδραση και έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως οι παίκτες της Ξάνθης ήταν εκείνοι που βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μαλής στην προσπάθεια του να βγει πρώτος στην μπάλα γκρέμισε τον Κάστρο και ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δίνει το πέναλτι. Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Φερνάντεθ επέλεξε σωστά να πέσει στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.


ΡΟΝΤΕΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα και ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 52'. Μετά από σέντρα του Μουνιέ από τα δεξιά, ο Λισγάρας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Τσιγγάρα ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Άμπαντ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να βγαίνει νικητής.
Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η φάση που σήκωσε μεγάλη συζήτηση. Ο Ουίλιαμ έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ντάλσιο. Ο διαιτητής χρειάστηκε να δει ο ίδιος το VAR για να αποφανθεί τελικά ότι ήταν πέναλτι με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντοντα. Ο Τζουρίτσκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.


Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ανεβάζουν στροφές και άρχισαν να πιέζουν τον Πανατωλικό, όμως ο Κάστρο τους έκοψε τη φόρα. Ο Αργεντινός επιθετικός σε μια αψυχολόγητη ενέργεια έκανε επικίνδυση προβολή και χτύπησε τον Φερνάντες με τον διαιτητή να τον αποβάλει σωστά. Αυτή η εξέλιξη άλλαξε τις ισορροπίες του ματς με τον Παναιτωλικό να τα βγαίνει μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης.


Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ.


Η ομάδα του Αγρινίου άρχισε να πιέζει και ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τον Μπαΐροβιτς. Ο Σουηδός τον δικαίωσε μερικά λεπτά αργότερα. Ο Μπαΐροβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα ο Άμπαντ κάνοντας το 1-1 στο 83'. Οι παίκτες και οι άνθρωποι της φάσης διαμαρτυρήθηκαν στη συγκεκριμένη φάση ότι δεν υπήρξε το φάουλ που έδωσε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.


Στα επόμενα περίπου 15 λεπτά ο η Ξάνθη τα έπαιξε όλα για όλα όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Από την μία η επιπολαιότητα του Στάρτζεον και από την άλλη ο εξαιρετικός Φερνάντεθ κράτησαν το 1-1. Η κορυφαία από αυτές τις ευκαιρίες ήρθε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Στάρτζεον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, όμως ο Φερνάντεθ απομάκρυνε.


Το τελευταίο σφύριγμα του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου βρήκε σίγουρα ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Παναιτωλικού αφού κράτησαν τη διαφορά τους από την Ξάνθη σε ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Αντώνιος Σινιοράκης (Χανιών)
4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)
Διαιτητής VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Διαιτητής AVAR: Τρύφανως Πετρούπουλος (Αρκαδίας)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Τέρκι, Τζουρίτσκοβιτς, Ουίλιαμ, Μπαριέντος,  Κάστρο
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Τσιγγάρας, Μάλης, Λιάβας, Κέβιν, Ντίας, Ντάλσιο, Μουνιέ, Άλβαρες, Ρόσα, Ντάουντα 
Σκόρερ:  62' πεν. Τζουρίτσκοβιτς / 83' Μπαΐροβιτς
Κίτρινες:  / 6' Ντίας, 15' Ντάλσιο
Κόκκινες: 69' Κάστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου