Τελευταία Νέα

28/10/20

Τα αποτελέσματα των 2ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 2ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής επικρατώντας 2-0 της Γιουβέντους με τα γκολ των Ντεμπελέ και Μέσι. Πεντάρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Λειψία με χατ-τρικ του εκπληκτικού Ράσφορντ.Η Τσέλσι συνέτριψε 4-0 την Κρασνοντάρ στη Ρωσία, ενώ η Παρί επικράτησε 2-0 της Μπασακσεχίρ στην Τουρκία με δύο γκολ του Κεν από ασίστ του Εμπαπέ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

E OMIΛΟΣ:
Μετά το νικηφόρο πέρασμα της Τσέλσι από το Κρασνοντάρ, η Σεβίλλη έπρεπε να "απαντήσει" για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του 5ου ομίλου μαζί με τους Λονδρέζους και το πέτυχε. Οι νερβιονένσες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα του "Σάντσεθ Πιθχουάν" απέναντι στην Ρεν και τελικά ανταμείφθηκαν στο 55', με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να παίρνει μία εξαιρετική ασίστ από τον Ακούνα και να βρίσκει δίχτυα με ασύλληπτο σουτ εντός περιοχής.

Την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League πανηγύρισε η Τσέλσι. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ συνέτριψε 4-0 την Κρασνοντάρ, η οποία βέβαια είχε κι αυτή ευκαιρίες για να σκοράρει και ενδεχομένως το τελικό σκορ να την αδικεί. Ο Χάντσον-Οντόι έκανε το 0-1 στο 37' με σουτ, γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ Σαφόνοβ.

Παρά την πίεση που άσκησαν οι Ρώσοι, οι "μπλε" έκαναν το 0-2 με πέναλτι που κέρδισε o Πούλισικ και αξιοποίησε ο Βέρνερ. Ο Ζιγιές στο 79' έγραψε το 0-3 και στο 90΄ο Πούλισικ διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Άξιο αναφοράς ότι στο 14' είχε χάσει πέναλτι ο Ζορζίνιο για την Τσέλσι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Ακούνα, Χορδάν (89' Γκουντέλ), Φερνάνδο, Τόρες (76' Ράκιτιτς), Οκάμπος, Ντε Γιονγκ (85' Εν-Νεσίρι), Μουνίρ (85' Βάθκεθ)

ΡΕΝ: Γκομίς, Τραορέ, Ντα Σίλβα, Ρουγκάνι (17' Αγκουέρ), Σόπι (77' Νταλμπέρτ), Γκρενιέ (77' Ντελ Καστίγιο), Μαρτίν, Μπουριγκό (49' Σίλικι), Ντοκού, Γκιρασί, Τεριέ.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοβ, Κάιο, Μαρτίνοβιτς, Τσερνόβ, Ούτκιν (74' Σουλεϊμάνοβ), Φιλένα, Όλσον (82' Σπέτσιαν), Γκαζίνσκι, Ραμίρες, Μπεργκ (87' Σαμπούα).

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζουμά, Τσίλγουελ (81' Έμερσον), Ζορζίνιο (71' Μάουντ), Κόβατσιτς (71' Καντέ), Ζιγιές (81' Έιμπραχαμ), Χάντσον-Οντόι (71' Πούλισικ), Χάβερτς, Βέρνερ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Κρασνοντάρ - Τσέλσι 0-4 (37' Χάντσον-Οντόι, 76' πεν. Βέρνερ, 79' Ζιγές, 90' Πούλισιτς)

Σεβίλλη - Ρεν 1-0 (55' Ντε Γιονγκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Τσέλσι 4 (4-0)

2. Σεβίλλη 4 (1-0)

3. Ρεν 1 (1-2)

4. Κρασνοντάρ 1 (1-5)

F ΟΜΙΛΟΣ:

Η Ντόρτμουντ κουβαλούσε το στραπάτσο της πρεμιέρας απέναντι στην Λάτσιο και το ματς με την Ζενίτ είχε μπροστά τη λέξη "πρέπει" για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ. Το γεγονός αυτό τούς δημιούργησε πίεση και παρά τις φάσεις που δημιούργησαν στην αντίπαλη περιοχή χρειάστηκε να κερδίσουν πέναλτι για να λύσουν το γόρδιο δεσμό, με τον Τζέιντον Σάντσο να γράφει το 1-0 στο 78'. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους κιτρινόμαυρους και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Έρλινγκ Χάαλαντ που έφτασε τα 12 γκολ στα πρώτα 10 παιχνίδια του στο Champions League!

Παρά το γεγονός πως ταξίδεψε στις Βρυξέλλες χωρίς 11 ποδοσφαιριστές της (οι 8 εξ αυτών προσβλήκαν από κορονοϊό σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα ιταλικά ΜΜΕ), η Λάτσιο έμεινε όρθια απέναντι στην Μπριζ και πήρε το βαθμό που την κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου μαζί με την αντίπαλό της. Οι λατσιάλι του Σιμόνε Ιντζάγκι άνοιξαν το σκορ στο 14' με ωραία ατομική ενέργεια και υπέροχο αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Κορέα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους Βέλγους να φτάνουν στην ισοφάριση στο 42' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάκανεν.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Νταχούντ (67' Αζάρ), Βιτσέλ, Σάντσο (84' Ντιλέινι), Ρόις (74' Μπραντ), Ρέινα (84' Μπέλινχαμ), Χάαλαντ

ΖΕΝΙΤ: Κερζάκοβ, Καραβάεβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Σάντος, Βέντελ, Μπάριος (81' Σουτόρμιν), Γερόκιν, Κουζιάεβ (71' Οζντόεβ), Τζούμπα (46' Μοστοβόι), Ντριούσι (74' Ζιρκόβ)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα, Κοσούνου, Ντέλι, Ντιάτα, Βέρμερ, Ριτς, Βάνακεν, Σόμπολ, Ντε Κετελαέρε (84' Λανγκ), Ντένις (88' Κρμέντσικ)

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ (46' Περέιρα), Χεντ, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Άκπα-Άκπρο, Παρόλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Φάρες (56' Μουρίκι), Κορέα, Καϊσέδο (68' Σιζ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Ντόρτμουντ - Ζενίτ 2-0 (78' πεν. Σάντσο, 90+1' Χάαλαντ)

Μπριζ - Λάτσιο 1-1 (42' πεν. Βάνακεν / 14' Κορέα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Λάτσιο 4 (4-2)

2. Μπριζ 4 (3-2)

3. Ντόρτμουντ 3 (3-3)

4. Ζενίτ 0 (1-4)

G ΟΜΙΛΟΣ:

Συναρπαστικό ήταν το ματς στην Βουδαπέστη μεταξύ της Φερεντσβάρος και της Ντινάμο Κιέβου, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2 αλλά ευχαριστημένους μόνο τους γηπεδούχους. Οι Ουκρανοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και επιβραβεύτηκαν με δύο γκολ με τους Τσιγκάνκοφ στο 28' (πέναλτι) και Ντε Πένα στο 42', όμως οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και έσωσαν την παρτίδα.

Στο 59' ξαναμπήκαν στο ματς όταν ο Εγκουέν μείωσε σε 1-2 ενώ στο 90' σε μία φάση διαρκείας στα καρέ της Ντιναμό (έπαιζε με 10 παίκτες από το 86' λόγω αποβολής του Μίραντσουκ) ήρθε η ισοφάριση με προβολή του Μπολί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους έστειλε περισσότερες φορές τη μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα, όμως η νίκη κατέληξε στα χέρια των Καταλανών (για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην έδρα της βέκια σινιόρα) και μάλιστα με καθαρό σκορ. Πώς έγινε αυτό; Ο Άλβαρο Μοράτα πέτυχε χατ-τρικ όμως και τα τρία γκολ που σημείωσε στο ματς (16' 30' 58') δεν μέτρησαν καθώς σε όλα το VAR έκρινε πως ήταν σε θέση οφσάιντ!

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν προηγήθηκε στο 14' με σουτ του Ντεμπελέ εκτός περιοχής (πρώτο γκολ που δέχεται με τέτοιο τρόπο η βέκια σινιόρα στο Champions League μετά από τον Δεκέμβριο του 2018) ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κλείδωσε τη νίκη της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Ήταν μάλιστα το 4ο γκολ του Pulga σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν (3 με την Μπαρτσελόνα, με την Αργεντινή) και το 4ο από την άσπρη βούλα!

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα που γνωρίζει στην προπονητική καριέρα του ο Αντρέα Πίρλο, με τους μπιανκονέρι να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες καθώς στο 85' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπεντανκούρ για σκληρό φάουλ στον πρώην μπιανκονέρο, Μίραλεμ Πιάνιτς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σστέσνι, Κουαδράδο, Ντεμιράλ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Κουλουσέβσκι (75' ΜακΚένι), Μπεντανκούρ (83' Αρτούρ), Ραμπιό (83' Μπερναρντέσκι), Κιέζα, Ντιμπάλα, Μοράτα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Νέτο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο (46' Μπουσκέτς), Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Πιάνιτς, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (66' Φάτι), Γκριεζμάν (89' Φίρπο), Πέδρι (90' Μπρέθγουεϊτ), Μέσι

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντομπούς, Λοβρέντσιτς (86' Μπότκα), Μπλάζιτς, Κοβάσεβιτς (86' Ντβάλι), Χέιστερ, Σομάλια, Σιγκέρ (73' Μακ), Καράτιν (65' Λαϊντούνι), Ζούμπκοβ, Ίσαελ (73' Μπολί), Ενγκουέν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Ποπόβ, Καραβάεβ, Μπουγιάλσκι (82' Χάρμας), Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο (89' Μπαλούτα), Τσιγκάνκοφ (90+3' Ροντρίγκες), Σουπριάγκα (90' Βέρμπιτς), Ντε Πένα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Φερεντσβάρος - Ντινάμο Κιέβου 2-2 (59' Ενγκουέν, 90' Μπολί / 28' πεν. Τσιγκάνκοφ, 42' Ντε Πένα)

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα 0-2 (14' Ντεμπελέ, 90+1' Μέσι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μπαρτσελόνα 6 (7-1)

2. Γιουβέντους 3 (2-2)

3. Ντιναμο Κιέβου 1 (2-4)

4. Φερεντσβάρος 1 (3-7)

H ΟΜΙΛΟΣ:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούσε μέχρι πρότινος 2 ήττες (από Κρίσταλ Πάλας και Τότεναμ) και 1 ισοπαλία (με Τσέλσι) στο Ολντ Τράφορντ, ωστόσο έμελε η πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη σε όλες τις διοργανώσεις να γίνει στο Champions League και μάλιστα με μεγαλειώδες τρόπο, καθώς διέσυρε αγωνιστικά την Λειψία με σκορ 5-0.

Το ημίχρονο βρήκε τους κόκκινους διαβόλους να προηγούνται 1-0 με το παρθενικό γκολ του Μέισον Γκρίνγουντ στο Champions League, που έγινε μάλιστα σε ηλικία 19 ετών και 27 ημερών ο δεύτερος νεότερος Άγγλος παίκτης που σκοράρει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφαία διασυλογική διοργάνωση (ο Γουέιν Ρούνι είχε σκοράρει σε ηλικία 18 ετών και 340 ημερών απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, το 2004).

Το πραγματικό πάρτι πάντως για την ομάδα του Σόλσκιερ άρχισε μετά το 75' καθώς μέχρι το τελικό σφύριγμα είχε βρει άλλα τέσσερα τέρματα! Μεγάλος πρωταγωνιστής στο επιθετικό κρεσέντο της Γιουνάιτεντ ο Μάρκους Ράσφορντ καθώς έγινε μόλις ο έκτος παίκτης στην ιστορία της που κάνει χατ-τρικ σε αγώνα Champions League και μόλις ο δεύτερος που πετυχαίνει τρία γκολ έχοντας μπει ως αλλαγή μετά από τον νυν προπονητή του, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που το είχε πετύχει τον Φεβρουάριο του 1999, σε αγώνα της Premier League απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

Επιπλέον, ο Ράσφορντ μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν σκοράρει χατ-τρικ μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα Champions League, μαζί με τους Ούβε Ρέσλερ, Βάλτερ Παντιάνι, Χοσέμπα Γιορέντε και Κιλιάν Εμπαπέ, με τον Άγγλο στράικερ να χρειάζεται μάλιστα τα λιγότερα λεπτά από όλους (27).

Εμπαπέ κερνούσε, Κεν έπινε το βράδυ της Τετάρτης (28/10) στην Τουρκία. Η Παρί επικράτησε 2-0 της Μπασακσεχίρ, χάρη σε δύο τέρματα του Ιταλού επιθετικού, στο 64' και στο 79'. Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ουκ ολίγες ευκαιρίες που έκαναν, ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν και το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Γαλλίας έχασαν στο 26' με τραυματισμό τον μεγάλο τους σταρ, Νεϊμάρ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα (81' Τουανζέμπε), Σο, Μάτιτς (63' ΜακΤόμινεϊ), Φρεντ, Φαν Ντε Μπέεκ (68' Μπρούνο Φερνάντες), Γκρίνγουντ (63' Ράσφορντ), Πογκμπά (81' Καβάνι), Μαρσιάλ

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Χάλστενμπεργκ, Χένριχ (63' Σάμπιτζερ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ανχελίνο, Ενκουνκού (63' Σέρλοθ), Όλμο, Καμπλ (74' Κλάιφερτ), Φόρσμπεργκ, Πόουλσεν

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Ράφαελ, Σκρτελ, Επυρεάνου, Μπολινγκολί (63' Καλντιρίμ), Οζκάν, Τοπάλ (68' Μπα), Καχβετσί, Βίστσα, Κριβελί (81' Τζουλιάνο), Τουρούτς (81' Άλεκσιτς).

ΠΑΡΙ: Νάβας, Φλορέντσι (74' Κερέρ), Ντανίλο Περέιρα, Κιμπεμπέ, Κουρζαουά (87' Μπάκερ), Ντι Μαρία (73' Ραφίνια), Ερέρα (87' Γκέιγ), Μαρκίνιος, Νεϊμάρ (26' λ. τρ. Σαράμπια), Κεν, Εμπαπέ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Μπασακσεχίρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2 (64' 79' Κεν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λειψία 5-0 (21' Γκρίνγουντ, 76' 78' 90+2' Ράσφορντ, 87' πεν. Μαρσιάλ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 (7-1)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 3 (3-2)

3. Λειψία 3 (2-5)

4. Μπασακσεχίρ 0 (0-4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου