Τελευταία Νέα

16/2/22

*22η Aγωνιστική Super League 1 : Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-2

Ο ΟΦΗ πήρε την ισοπαλία 2-2 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, επιστρέφοντας από το 2-0. Μουνίθ (15') και Άλιμπεκ (35') τα γκολ των γηπεδούχων, με Λάμπρου (59') και Φελίπε (69') απάντησαν οι Κρητικοί που αγωνίζοντας με εννέα παίκτες μετά το 85ο λεπτό.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με δύο γκολ του Μουνίθ (15') και του Άλιμπεκ (35'), όμως οι Κρητικοί ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν με τον Λάμπρου (59') και τον Φελίπε (69').

Το παιχνίδι είχε σασπένς έως το φινάλε με τον ΟΦΗ να μένει με εννέα παίκτες μετά το 85' λόγω της αποβολής του Στάικου στο 78' και του τραυματισμού του Τοράλ, σε σημείο του αγώνα που ο Νίκος Νιόπλιας είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Οι Κρητικοί άντεξαν έως το φινάλε και πήραν την ισοπαλία.

Ο ΟΦΗ με τον βαθμό αυτόν συνεχίζει τη μάχη του για την εξάδα, καθώς έφτασε στους 33 πόντους στην 6η θέση. Ο Ατρόμητος από την άλλη είναι στην 13η θέση με 14 πόντους και παλεύει για τη σωτηρία του.

Δύο γκολ ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ισορροπημένο τρόπο, με τον ΟΦΗ να έχει την μπάλα και τον Ατρόμητο να πιέζει ψηλά, ώστε να εκμεταλλευτεί λάθη στη μεσαία γραμμή. Το πλάνο των Περιστεριωτών λειτούργησε στο έπακρο στο πρώτο μέρος. Στο 10ο λεπτό ο Κουλούρης σούταρε, ο Επασί απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια ο Ροτάριου από τα δεξιά της περιοχής δεν νίκησε τον κίπερ του ΟΦΗ.

Στο 15ο λεπτό ο Ατρόμητος έφτασε στο γκολ. Ο ΟΦΗ έχασε την μπάλα από τον Κιβρακίδη. Αρχικά ο Κουλούρης έκανε το σουτ πάνω στον Βούρο, ο Μουνίθ πήρε την κατοχή, πέρασε όποιον βρήκε στο πέρασμά του, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε για το 1-0. Οι Κρητικοί είχαν την κατοχή, όμως δυσκολεύονταν να πατήσουν στην περιοχή των Περιστεριωτών και να γίνουν απειλητικοί.

Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ για να πετύχει το δεύτερο του γκολ. Ο Βούρος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε πάνω στον Πασαλίδη, έτσι ο Άλιμπεκ μπήκε περιοχή και έκανε το πλασέ για το 2-0. Η ομάδα του Κόουλμαν είχε απολύτως πετυχημένη τακτική προσέγγιση. Δεν είχε την κατοχή, αλλά χτυπούσε στα λάθη του ΟΦΗ, ο οποίος δεν γινόταν απειλητικός στο πρώτο μέρος, πέρα από κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Ο ΟΦΗ δυνατά στο β' μέρος και έκανε το 2-2.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αλλαγή. Ο Ντουρμισάι πέρασε στη θέση του Πασαλίδη και πήγε στα άκρα σε σχηματισμό 4-3-3. Ο νέος σχηματισμός φάνηκε να βολεύει περισσότερο τους Κρητικούς που θέλησαν να ανεβάσουν ρυθμό. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή στο β' μέρος ήταν των γηπεδούχων. Ο Κουλούρης έψαξε τον Ροτάριου στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ. Ντρίμπλαρε τον Μπαλογιάννη έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Επασί απέκρουσε.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμό και μπόρεσε να μειώσει. Στο 59' ο Γκαγέγκος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιαννιώτης βγήκε να μαζέψει την μπάλα, την έχασε από τα χέρια. Ο Λάμπρου το εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε για το 2-1. Οι Κρητικοί συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και έφτασαν στην ισοφάριση.

Στο 67' ο Γκαγέγκος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για χέρι του Έρλινγκμαρκ στην προσπάθειά του να διώξει. Ο Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2 στο 69ο λεπτό. Οι Κρητικοί συνέχιζαν να είναι απειλητικοί, όμως στο 78' έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Στάικος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα πράγματα δυσκόλευσαν για τους φιλοξενούμενους, με τον Τοράλ να τραυματίζεται, να μην μπορεί να συνεχίσει και τον ΟΦΗ να μένει με εννέα.

Ο Ατρόμητος, όπως ήταν λογικό, πίεσε για να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ. Στις καθυστερήσεις ο Κουλούρης πάτησε περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής έδωσε φάουλ πάνω στον Μαρινάκη στην διεκδίκηση της μπάλας. Οι Περιστεριώτες στη συνέχεια φώναξαν και για χέρι των Κρητικών στην περιοχή, όμως το ματς συνεχίστηκε. Ο ΟΦΗ άντεξε την πίεση και κράτησε το 2-2 έως το τελευταίο σφύριγμα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Περιστερίου.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κιβρακίδης Μαυρομμάτης Χατζηισαΐας Τζοβάρας (69’ Καστεγιάνο) – Χαρίσης (68’ Ντένιτς) Έρλινγκμαρκ Μουνίθ Ροτάριου (83’ Ναμπί) – Αλιμπέκ (63’ Κλωναρίδης) Κουλούρης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Πασαλίδης (46’ Ντουρμισάι) Βούρος Γιαννούλης – Ουές (70’ Μαρινάκης) Ντε Γκουζμάν (23’ λ. τρ. Στάικος) Γκαγιέγκος Μπαλογιάννης – Τοράλ Λάμπρου (70’ Τσιλιανίδης) – Φελίπε (82’ Σελίμοβιτς).

Σκόρερ: 15' Μουνίθ, 35' Αλιμπέκ - 60' Λάμπρου, 69' πέν. Φελίπε.

Κίτρινες κάρτες: 43’ Πασαλίδης, 89’ Τσιλιανίδης, 90’+4’ Μπαλογιάννης.

Κόκκινες κάρτες: 79' Στάικος (δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 51').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου