Τελευταία Νέα

19/2/22

24η Aγωνιστική Super League 1 : Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ο Ατρόμητος επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, χάρη στα γκολ των Μουνίθ και Έρλινγκμαρκ, με τους Αρκάδες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Κρεσπί στο 37ο λεπτό, με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Ατρόμητος πήρε πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της παραμονής, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης 2-0 χάρη στα γκολ των Μουνίθ στο πρώτο λεπτό και Έρλινγκμαρκ στο 74ο λεπτό. Με αυτή τη νίκη οι Περιστεριώτες παραμένουν στη 13η θέση με 17 βαθμούς, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο από τη 12η Λαμία, που αντιμετωπίζει τη Λαμία, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχασε έδαφος στη μάχη του να μπει στα playoffs.

Η ομάδα του Κρις Κόλμαν έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια (στο πρώτο λεπτό), με τον Τσιφτσή να φέρει μερίδιο ευθύνης. Ο Άλιμπεκ μοίρασε από τα δεξιά στον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε ένα ωραίο σουτ προς την εστία εκτός περιοχής. Αν και ο νεαρός κίπερ των Αρκάδων φάνηκε να ελέγχει τη φάση τελικά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Αρκάδες στο 37ο λεπτό, καθώς ο Κρεσπί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Ο Ισπανός μέσος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Μουνίθ στη μεσαία γραμμή και δικαιολογημένα είδε την κόκκινη κάρτα.

Ο Έρλινγκμαρκ με το πρώτο του προσωπικό γκολ σφράγισε τον θρίαμβο της ομάδας του Περιστερίου. Ο Άλιμπεκ έκανε μια σέντρα από τα δεξιά προς τον Κλωναρίδη στο δεύτερος, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και έστρωσε στον Σουηδό μέσο εντός περιοχής και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Τσιφτσή και έκανε το 2-0.

Είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι.

Μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Πρώτη τελική από πλευράς Αρκάδων έγινε στο έβδομο λεπτό, με την κεφαλιά του Κρεσπί να πηγαίνει άουτ.

Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες δύο καλές τελικές να κάνει το 2-0, ωστόσο ο Άλιμπεκ από θέση βολής δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα το σουτ και να νικήσει τον Τσιφτσή στο 9', με τον νεαρό κίπερ να σταματά τον Κουλούρη από θέση τετ-α-τετ στο 11'.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Σονί εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισαν οι Αρκάδες κοντά στην περιοχή, ωστόσο ο Γιαννιώτης έδειξε τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο ρυθμός του παιχνιδιού σταδιακά έπεφτε με τους Αρκάδες να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα και να προσπαθούν να απειλήσουν. Οι παίκτες των δύο ομάδων επιδίδονταν στα σκληρά μαρκάρισμα και λίγο έλειψε να ανάψουν τα αίματα στο σκληρό μαρκάρισμα του Κρεσπί, που δικαίως αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Απενεργοποίησε τον Αστέρα και καθάρισε το παιχνίδι ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πιο αργός με τον Αστέρα να προσπαθεί να απειλήσει με σετ επιθέσεις και τον Ατρόμητο στις αντεπιθέσεις, παρά το γεγονός ότι οι Αρκάδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Κουλούρης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισαν οι Περιστεριώτες από τη γωνιά της περιοχής και ο Τσιφτσής με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε στη γωνιά του.

Η πρώτη τελική του Αστέρα ήταν στο 56ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε δίχως να δυσκολευτεί.

Μετά την κεφαλιά του Αργεντινού φορ των Αρκάδων δημιουργήθηκαν ελάχιστες καλές φάσεις στις δύο εστίες, με την ομάδα του Κρις Κόλμαν να κρατάει με ευκολία το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Περιστερίου.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (34’ λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηισαϊας, Μαυρομάτης (46’ λ.τρ. Κ. Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο, Ροτάριου (62’ Κλωναρίδης), Σάλομον (62’ Έρλινγκμαρκ), Χαρίσης, Μουνίθ, Αλιμπέκ (76’ Ντένιτς), Κουλούρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιέντζα, Αντζουλάς (87’ Ριέρα), Τασουλής (63’ Αλβαρες), Κανελλόπουλος (64’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο (87’ Καπίγια), Σίτο, Κρέσπι, Σόνι, Μπαράλες.

Σκόρερ: 1’ Μουνίθ, 74’ Έρλινγκμαρκ.

Κίτρινες: 45’ Βασιλαντωνόπουλος, 84’ Χαρίσης - 22’ Σίτο, 24’ Μπαράλες, 51’ Ατιένζα.

Κόκκινες: 38’ Κρέσπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου