Τελευταία Νέα

19/3/22

1η Aγωνιστική των playouts της Super League: ΟΦΗ - Ιωνικός 2-3

Ο Ιωνικός πραγματοποιώντας το καλύτερο φετινό του πρώτο 45λέπτο κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα και εν τέλει παρά την αντεπίθεση του ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος να πάρει τη νίκη με 3-2 και τρεις πόντους που τον φέρνουν αγκαλιά με την παραμονή.

Στο πρώτο ματς των playouts η ομάδα που το ήθελε περισσότερο, ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα στο ματς επί του ΟΦΗ, πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του πρώτο 45λέπτο όπου κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα με τους Κρητικούς να δείχνουν πως το γεγονός πως έμειναν εκτός playoff τους επηρέασε.

Στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί έκαναν την αντεπίθεση τους, ήταν η μόνη ομάδα που απειλούσε την ώρα που η ομάδα της Νίκαιας προσπαθούσε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, κάτι το οποίο κατάφερε και εν τέλει ο Ιωνικός έφτασε σε μια σημαντική νίκη με 3-2 που τον φέρνει αγκαλιά με την παραμονή.

Έκανε ότι ήθελε ο Ιωνικός στο πρώτο μέρος.

Ο Ιωνικός στα πρώτα 45λεπτά της αναμέτρησης στην Κρήτη έκανε ότι ήθελε. Πέτυχε τρία γκολ, το πρώτο με κεφαλιά του Ρομάο, το δεύτερο με σουτ του Μύγα και το τρίτο με τον Ντάλσιο με μια ωραία κομπίνα και ανάγκασε τους Κρητικούς να τα "ακούσουν" από τον κόσμο που βρέθηκε στο Γεντί Κουλέ. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έκανε το χειρότερο φετινό του πρώτο 45λεπτο καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Σοάρες στις καθυστερήσεις του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, απείλησαν με τους Τουράμ και Λένις στα πρώτα λεπτά αλλά ήταν άστοχοι. Εν τέλει πήραν προβάδισμα στο 11' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ρομαό νίκησε όλη την άμυνα του ΟΦΗ στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Σπανού συνέχισαν να απειλούν, να φτιάχνουν φάσεις μπροστά από την εστία του Επασί και εν τέλει βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 39' όταν ο Άοσμαν έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε δεξιά στον Μύγα ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 του Ιωνικού.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ιωνικός πέτυχε και τρίτο γκολ όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά αυτό έγινε με πάσα, ο Βαλεριάνος αντί να κάνει τη σέντρα επέλεξε να κάνει νέα πάσα στον Ντάλσιο που με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα του Επασί για το 3-0.

Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα τριών γκολ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και έδειξε να βαδίζει προς ένα εύκολο τρίποντο στην Κρήτη.

Οι παίκτες του Νιόπλια κατάφεραν με τη σέντρα, στην κυριολεξία, να μειώσουν το σκορ όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Σοάρες πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Χουτεσιώτη για να γράψει το 1-3 στην αναμέτρηση.

Αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα για τον ΟΦΗ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε δύο αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και το κατάφερε. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την αντεπίθεση του, άρχισε να φτιάχνει τη μια φάση μετά την άλλη, να απειλεί την εστία του Χουτεσιώτη και να προσπαθεί να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν ακόμα περισσότερο το σκορ όταν στο 56' ο Ντουρμισάι με όμορφο γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-3.

Ο ΟΦΗ είχε το μομέντουμ και συνέχισε να έχει και την υπεροχή. Ο Ντουρμισάι απείλησε ξανά λίγο αργότερα και είδε το σουτ του να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη. Την ίδια ώρα ο Ιωνικός δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του ΟΦΗ και προσπαθούσε να βρει κάποια αντεπίθεση. Την βρήκε στο 71' αλλά το σουτ του Κιάκου έφυγε έξω.

Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να ψάχνουν την ισοφάριση αλλά δύο φορές ο Διαμαντής, στο 75' και το 84' με κεφαλιές από καλό σημείο έστειλε τη μπάλα έξω και δεν μπόρεσε να τις στείλει στα δίχτυα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας ): Επασί – Μαρινάκης (69’ Τσιλιανίδης), Βούρος, Σελίμοβιτς (46’ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (69’ Μπουζούκης), Νέιρα - Ντουρμισάι, (λ.τρ. 76’ Φαν Ντάινερ) Φελίπε, Λάμπρου (46’ Διαμαντής).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος - Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (69’ Κιάκος) – Λένις (91’ Μάναλης), Τουράμ (78’ Μάντζης).

Σκόρερς: 45’+1 Λουίζ Φελίπε , 56’ Ντουρμισάι - 11’ Ρομαό, 39’, Μύγας, 45’ Ντάλσιο.

Κίτρινες κάρτες: Σελίμοβιτς, Νέιρα – Μύγας, Βαλεριάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου