Τελευταία Νέα

17/5/22

10η Aγωνιστική των playoffs της Super League: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην τελευταία αγωνιστική των playoffs και την πήρε με 2-0 επί των πράσινων επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα μέτα απο 11 αγώνες δίχως νίκη, ενώ το τριφύλλι έδειξε να έχει περισσότερο το μυαλό του στον τελικό του Σαββάτου αλλά οι πράσινοι έχασαν τον Μακέντα που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs για να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Super League και την πήρε με 2-0 επί των πράσινων επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα μετά ενάμιση μήνα.

Την ίδια ώρα το τριφύλλι που έδειξε να έχει περισσότερο το μυαλό του στον τελικό του Σαββάτου, καθώς παρατάχθηκε με εννιά αλλαγές στο αρχικό, δεν μπόρεσε να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο στην Τούμπα, έκανε την πρώτη του ήττα στα playoffs και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Την ίδια ώρα όμως τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό έγιναν ακόμα χειρότερα στο 91' όταν ο Φεντερίκο Μακέντα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε και χάνει τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο εικοσάλεπτο, την ώρα που το τριφύλλι παίζοντας με εννιά αλλαγές και τριάδα στην άμυνα έψαχνε να βρει τα πατήματα του αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πάρει το προβάδισμα με δύο γκολ από νωρίς και να καθαρίσει το ματς και τη δεύτερη θέση της Super League Interwetten.

Αλλαγές ο ΠΑΟΚ, φουλ rotation ο Παναθηναϊκός.

Οι δύο προπονητές είχαν εν μέρει το μυαλό τους στο παιχνίδι του Σαββάτου και τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ όπου οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες. Για αυτό από τη μία ο Λουτσέσκου έκανε κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς επανέφερε στην ενδεκάδα τους Μπίσεσβαρ, Άκπομ, Λύρατζη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ την ίδια ώρα άφησε στον πάγκο τον Κούρτιτς και εκτός αποστολής τον Κρέσπο. Ενώ και στη διάρκεια του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί για να δει την κατάσταση τους ενόψει του τελικού.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε φουλ rotation στην ενδεκάδα καθώς μόλις δύο, οι Σένκεφελντ και Γκατσίνοβιτς, είχαν παίξει και στην επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Έβαλε εννιά νέα πρόσωπα, έπαιξε με ένα 3-4-3 με τον Γκατσίνοβιτς ως δεξί μπακ και εν γένει δεν ρίσκαρε ούτε και με τις αλλαγές του στη διάρκεια του αγώνα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως άφησε εκτός αποστολής τον Παλάσιος που έχασε το πρώτο του παιχνίδι τη φετινή σεζόν.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων ήταν ενδεικτικές του τρόπου αντιμετώπισης του αγώνα της Τούμπας ανάμεσα στους δύο προπονητές.

Δύο γρήγορα γκολ οι γηπεδούχοι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι αρκετά δυνατά, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε και εν τέλει βρήκε δύο γρήγορα γκολ μέχρι το 21' και σε διάστημα επτά λεπτών.

Αρχικά στο 14' σε εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά πάσα με τον Σβαμπ να κάνει την προβολή προ του Διούδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Επτά λεπτά αργότερα ο Λύρατζης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Σίντκλεϊ πήρε την κεφαλιά ο Διούδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή έμεινε στη μικρή περιοχή και ο Άκπομ από κοντά έκανε το 2-0 με προβολή.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να απειλούν. Στο 28' ο Σοάρες μετά από ωραία κάθετη πάσα βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη καθώς ο Κουρμπέλης δεν μπόρεσε να κόψει τη μπάλα αλλά εν τέλει ο Έλληνας γκολκίπερ μπόρεσε να σταματήσει τη μπάλα.

Άλλαξε το σύστημα ο Γιοβάνοβιτς.

Στο 38' της αναμέτρησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να παίξει καλά άλλαξε το σύστημα της ομάδας του. Συγκεκριμένα πέρασε τον Κουρμπέλη στα χαφ και έπαιξε με ένα 4-3-3 με τον Γκατσίνοβιτς ως δεξί μπακ και στο κέντρο τους Αλεξανδρόπουλο, Κουρμπέλη, Μαουρίσιο.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει μπάλα στα πόδια του, να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και έκανε και την πρώτη του τελική στο ματς στο 40' όταν Γκατσίνοβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το σουτ το οποίο ήταν αρκετά άστοχο.

Αλλαγές και κόκκινη ο Μακέντα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή στο ματς αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το πρώτο 45λεπτο και είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του ενώ έκανε και περισσότερες τελικές. Αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία όμως ήταν οι αλλαγές των δύο προπονητών στη διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου με το μυαλό στον τελικό Κυπέλλου αλλά και η κόκκινη που δέχθηκε ο Μακέντα και θα του στερήσει την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ιταλός πέρασε ως αλλαγή στο 77' λεπτό και είδε δύο κίτρινες κάρτες για δύο αχρείαστα φάουλ πάνω στον Σβαμπ, το πρώτο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, το δεύτερο στο κέντρο με αποτέλεσμα ο Μακέντα να αποβληθεί και να χάσει τον τελικό του Σαββάτου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του με τους Χατζηγιοβάνη, Αλεξανδρόπουλο, Μακέντα αλλά κυρίως και τον Βαγιαννίδη χωρίς όμως καμία εξ αυτών να πηγαίνει προς την εστία. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ απείλησε και αυτός με τον Ίνγκασον, τον Σβαμπ και τον Ολιβέιρα αλλά όχι τόσο όσο στο πρώτο μέρος.

Το ματς ολοκληρώθηκε μέσα σε αποθέωση για τους Βαρέλα και Πασχαλάκη που όπως όλα δείχνουν αγωνίστηκαν για τελευταία φορά μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του με τη λήξη της αναμέτρησης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Τούμπας.

Διαιτητής: Κρούζλιακ (Σλοβακία).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης-Λύρατζης (71’ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον ( 62’ Μιχάι), Σίντκλεϊ- Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί )-Μπίσεσβαρ (61’ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (62’ Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης- Κουρμπέλης (Πέρεθ 86’), Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας) – Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75’ Μακέντα) - Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75’ Κώτσιρας), Καρλίτος.

Σκόρερς: Σβαμπ (14’), Άκπομ (21’).

Κίτρινες: Χατζηγιοβάννης (35’), Μακέντα (81’, 91’), Σάρλια (87’).

Κόκκινη: Μακέντα (91’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου